Paragliding Slovenia • View topic - xc soar android

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

xc soar android

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 8:25
by bortega
Rabil bi malo pomoči kdor je domač v inštalaciji za xc soar na androidu. namreč imam težavo pri inštalaciji mape, airspace-a in obratnih. gre se mi v glavnem za airspace in mape:
Iz xc soar strani: map download izberem alpe- standard map. Zipano mapo shranim na računalnik jo odzipam in shranim v drugo mapo da jo lahko prestavim v android. Nato shranim na sd card v android v mapo xc soar data. v zagnanem programu v sim ali fly različici pa mi ne ponudi nobene možnosti od kje naj pobere mape.
kje ga serjem ? mora biti mapa še vedno zazipana mogoče ? končnice map so vse drugo kot (.xcm) kar zahteva cx soar v help zavihku.
a obstaja kompatibilna tudi kera druga mapa za naše konce in alpe ?

hvala in se v kratkem vidimo na hribu :D

Re: xc soar android

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 8:40
by MistyDule
evo mapo z xcm končnico :)
http://download.xcsoar.org/maps/ALPS.xcm

airspace
XCSoar supports the Tim Newport-Pearce (.sua) and OpenAir (.txt) file formats.

XCSoar currently supports these formats: Cambridge/WinPilot (.dat), SeeYou (.cup), Zander (.wpz), OziExplorer (.wpt) and FS/GpsDump (.wpt)

Re: xc soar android

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 9:16
by pidalc
bortega wrote:kje ga serjem ? mora biti mapa še vedno zazipana mogoče ? končnice map so vse drugo kot (.xcm) kar zahteva cx soar v help zavihku.
a obstaja kompatibilna tudi kera druga mapa za naše konce in alpe ?

hvala in se v kratkem vidimo na hribu :D


XCSoar se instalira v mapo XCSoarData (lahko v spomin telefona ali na kartico), v isti mapi morajo biti tudi druge podatkovne datoteke (zemljevidi, zračni prostor, točke...)

Zaenkrat sem tale XCSoar kr naštudirl, vsaj nastavitve, ki so potrebne za JP. Manjkajo mi še podatkovna polja, na vsakem zaslonu (še ne vem točno, kaj bi mi prišlo prav)

Tuki so pa datoteke, ki sem jih naredu:
http://video.tv-m.si/micko/XCSoar/

Re: xc soar android

PostPosted: Tue Apr 09, 2013 18:52
by bortega
ni šlo drugač, da sem šel direktno do Mickota, kjer mi je dokazal da ga res serjem... :shock:
v svojem laboratoriju mi je za dve flaši ustekleničenega hmelja nastavil, upam da, uporaben programček na tablico (vidljivost na soncu ??).
Micko - car

Re: xc soar android

PostPosted: Mon Apr 15, 2013 9:10
by The Edge
Je mogoče možno, da bi nastavitve exportiral?
Delno sem ga že nastavil, ampak je toliko nastavitev, da bi bilo lažje z importom :)

Re: xc soar android

PostPosted: Tue Apr 16, 2013 14:29
by bortega
Nisem niti brskal kako narediti export. če mi poveš kako ni problema. poleg tega če ima kdo airspace italije in Avstrije bi (upam) lahko kdaj prišlo prav.
andrej piškur vem da nekaj eksperimentira na tem področju :-#
Pa micko ma tud pomoje kej...

aha še informacija: samsungovi tab-i so povsem zadovoljivi kar se ekrana tiče, še boljši je Note 2 ali Galaxy Nexus ker imata barometer vgrajen in je telefon obenem uporaben tudi kot vario. Če tega ni, zapisuje trenutne spremembe glede na gps. Ekran je slabo viden samo takrat kadar sonce sveti direktno na ekran (to pa je samo v vrtenju za cca dve sekundi) baterija pri mojem 7.0 preide v save mode po štirih urah tako da bo potrebna dodatna baterija (usb prenosni polnilec)

Re: xc soar android

PostPosted: Tue Apr 16, 2013 17:02
by Kali

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...