Paragliding Slovenia • View topic - Obvestilo ZPLS

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Obvestilo ZPLS

Vse o politiki raznoraznih organizacij. Pohvale, graje, priporočila...

Moderator: Iv@nl

Obvestilo ZPLS

Postby jurijf » Mon Feb 05, 2007 15:32

Pozdravljeni!

Ker imamo trenutno težave s strežnikom ZPLS, kar na forumu dajem tole obvestilo:

Članarina ZPLS v letu 2007

Po sklepu skupščine je članarina za leto 2007 18 EUR in vključuje:
- prost dostop do štartov pod okriljem ZPLS
- uporabo radijske frekvence
- Ikar
- ZPLS majico
Vse klube prosimo, da ob članarini tudi zberejo število in velikosti majic in sicer
Moške v velikosti S,M,L,XL in ženski model v velikost S,M,L.
Cena majice za nečlane je 8 EUR

Jurij Franko
Predsednik ZPLS
User avatar
jurijf
jastreb
 
Posts: 334
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:13
Karma: 6

Postby Matejc » Mon Feb 05, 2007 20:43

Zanima me, če je varianta da naš klub ne vzame majic (oz, da vzame majico kdor pač hoče) pa plača članarino 10€? Zdej, če jih bomo pa že vzel pa je normalno, da jih želimo prej vsaj na kaki fotki vidt?
Nesposobni smo sposobni onesposobiti sposobne!
User avatar
Matejc
kanja
 
Posts: 245
Joined: Wed Aug 24, 2005 20:32
Karma: 0

Postby matej » Mon Feb 05, 2007 20:50

Matej C.,

še kava je šla z Evrom gor, tak da ZPLS članarina sigurno ne bo šla dol. Lani je bila 3500 SIT (14.60€) in verjetno ni pričakovati, da bo letos 10€. Če za 3.40€ (dva pira) dobiš še majico, se mi zdi v redu.

Na LZS so tudi dvignili cene, pa še majice ne dajo.

Matej B.
User avatar
matej
jastreb
 
Posts: 353
Joined: Wed Aug 24, 2005 16:32
Karma: 0

Postby Pristov » Mon Feb 05, 2007 21:28

Ja sam od LZS dejansko nekaj imas, od ZPLS pa nic. Clanarina ne vem zakaj se je podrazila, ker niti lani nismo dobili tistega za kar smo placali (beri zavarovanje, letos vsaj vemo da ga ni!!!!!!!!) niti nismo dobili pisnega obvestila da le tega nimamo. (Moj prjatu je to se predobro na lastni kozi obcutu (beri denarnici)) Pa se slo OLC je letos zaston in je res zlo tezko najdt ksn dobr razlog za placilo.Slepo zaupat da bodo majice kvalitetne in dobre pa v naprej placat, je pa zarad vseh nategancij mal tezko.
Mimo grede ze kdo kj ve kako bo letos na Kobali, lani se je nekaj govorilo da bomo tudi slovenci moral za tam gor vinjete kupovat, tud ce bomo clani zpls. Upam da so to sam govorice.
Once you have experienced flight you will always walk with your eyes turned to the sky. It is where you come from and where you will return. (Leonardo Da Vinci)
User avatar
Pristov
jastreb
 
Posts: 314
Joined: Wed Oct 19, 2005 8:21
Location: Lesce-Bled
Karma: 0

Re: Obvestilo ZPLS

Postby rgolob » Mon Feb 05, 2007 23:01

Pristov wrote:Ja sam od LZS dejansko nekaj imas, od ZPLS pa nic.


Gr00vY wrote: Kaj nam pa sploh zpls nudi ???? :Piše v jurijevem postu :)

jurijf wrote:Po sklepu skupščine je članarina za leto 2007 18 EUR in vključuje:
- prost dostop do štartov pod okriljem ZPLS
- uporabo radijske frekvence
- Ikar
- ZPLS majico
rgolob
kanja
 
Posts: 274
Joined: Fri Aug 12, 2005 16:40
Location: Novo mesto
Karma: 0

Postby papry » Mon Feb 05, 2007 23:08

ROK PLAČILA ČLANARINE ZPLS ??

LP
User avatar
papry
albatros
 
Posts: 653
Joined: Tue Oct 11, 2005 20:20
Karma: 0

Postby aljosa » Tue Feb 06, 2007 16:18

Gr00vY wrote:PS: Kar pa se tièe èlanarine ZPLS pa menim, da je to vsako leto le veèja nategancija! Kaj nam pa sploh zpls nudi ???? Hehe mogoèe bodo pa kaj kakovostne majce da bodo vredne po 18€ :D :evil:

Hojla,

Po forumaških komentarjih sem si o ZZPLS-ju že lani ustvaril niè kaj prijazno mnenje, in sicer da gre za eno nategantsko zbirokratizirano organizacijo, ali - kar je še huje - za še eno brezdušno državno institucijo, ki se nekje tam tajno sestaja, pobira denar in nam serje po glavi.

Letos sem se pa tisto nedeljo èisto po nakluèju znašel tam, v tisti primorski gostilni, na skupšèini ZZPLSja. Jep, sredi bande birokratske. Nisem v nobenem organu in nimam funkcije, skupšèina je paè odprta za vse èlane. Hrana je bila dobra, debata zanimiva, sklepi pa bolj ko ne soglasni.

In zdaj, ko tule berem kritike, ki so, èe malo pomislim, pravzaprav èisto upravièene, se mi seveda zastavlja moralno vprašanje, ali bi se moral poèutiti kaj krivega. Za sprejete sklepe sem definitivno odgovoren, saj sem jih podprl, še roko sem dvignil pri majèkah in èlanarini. Ampak - mi je res žal - kake posebne krivde pošteno povedano ne èutim. Zakaj? Ker med vsem tisoèem ali koliko nas že je èlanov ZPLSja, ni bilo niti enega, ki bi se mu zdelo vredno tisto nedeljsko popoldne priti tja in predlagati kaj boljšega. In tako je breme odloèanja paè padlo na nas, ki smo prišli, in ki imamo, mimogrede povedano, prav vsi po vrsti svoja imena in priimke, tako da tudi kritike lahko letijo na konkretna imena, in ne na nekakšno famozno Organizacijo, ki da je zagrešila to in zakuhala ono. Nop, prav vse je zakuhalo dvajset konkretnih osebkov, enkrat decembra v nedeljo v tisti primorski gostilni.

Zase lahko povem, da sem glasoval za 18EUR èlanarino preprosto zato, ker se mi paè ni zdela problematièna. Èe bi takrat na skupšèini kdo resno ugovarjal, bi brez težav lahko izglasovali nižjo. Pa ni nihèe ugovarjal, oziroma nobenega od tistih, ki bi ugovarjali, tisto nedeljo ni bilo tam.

Za tiste, ki niste brali zapisnika, prilagam še seznam letošnjih grešnikov:

Jurij Franko; Damjan Cretnik, DPR EOL; Aljosa Coh, DPR EOL; Andrej Bertoncelj, LET ŠKOFJA LOKA; Toni Pljakoski, Viharnik Paragliders; Mateja Kravos Pljakoski, Viharnik Paragliders; Marjan Faganeli, POLET Nova Gorica; Srecko Jošt, DJP Albatros Celje; Sandi Marincic, AK Kimfly; Branko Jeram, Kragulj Sovodenj; Jožef Štucin, Kragulj Sovodenj, Robert Bolko, DJP Kovk; Damjan Pregelj, POLET Nova Gorica; Franc Horvaticek, NOJ Sevnica; Uroš Voncina, Luftmandlc Idrija; Stanka Koncic

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Postby Pristov » Tue Feb 06, 2007 20:02

Se dobro da so za Kobalo samo govorice:)

Glede delovanja ZPLS je pa tko, vrjetno smo si res sami krivi ker se ne udelezujemo skupscin in podobnega. In je res ne fer od nas tuki iz fotelja kritizirat nekoga ki se je potrudil in sel na skupscino. Tako da morm povedat da letos nimam nic proti zpls, zato ker so lepo objasnili kaj se dobi za ta denar in vsak se lahko sam odloci ali bo placal ali ne. Tko k je Aljosa reku cas za pritozbe je biv pa ga nismo izkoristili. Me pa veseli da se ljudje kot je Aljosa in podobni vklucujejo v delo zpls, ker roko na srce zveza nujno potrebuje mlade okrepitve. Moja zamera do zveze se vlece se iz lanske sezone, ko so nas kratko malo nategnili z zavarovanjem, in ne samo to tud obvestila se jim ni zdel pomembno poslat, ceprav je bil denar od zavarovanj (ki jih niso placali v blagajni) tko da saj za znamke pa koverte je bilo. In zato so nekateri to da ni zavarovanja spoznali na krut drag nacin. Sicer kasneje je zveza nekje celo objavila da zavarovanja ni ampak za nekatere na zalost prepozno. odklonilni odnos do zveze je zaznati skoraj v vsakem topicu na tem forumu kjer se zveza omenja, tako da je to ze kar problem, Zelim veliko srece vsem v zvezi da to popravite, saj ni potrebno veliko. Samo ne moret pricakovati pozitivnega odnosa pilotov ce v vseh vpisih nastopate arogantno. Fantje lepa beseda lepo mesto najde.
No v tem vsem pisanju sem hotu sam povedat, da se bo potrebno tako iz strani zveze kot iz strani clanov neki naredit na odnosu in se zacet bolj spostljivo obnasat en do drucga.
Upam pa tud da boste vidl kaj vse mate v Aljosi in podobnih zagnanih ljudeh in jim kmalu prepostili vodenje, ce vam ne bo ratal situacije kmalu resit.
Once you have experienced flight you will always walk with your eyes turned to the sky. It is where you come from and where you will return. (Leonardo Da Vinci)
User avatar
Pristov
jastreb
 
Posts: 314
Joined: Wed Oct 19, 2005 8:21
Location: Lesce-Bled
Karma: 0

Postby JaniK » Wed Feb 07, 2007 11:54

Nove okrepitve, nove moči, nove ideje....pa bo šlo na bolje ! ;) Bomo vidli kaj se bo izcimilo :D Pa lep pozdrav,
Jani
User avatar
JaniK
jastreb
 
Posts: 430
Joined: Thu Aug 18, 2005 16:30
Location: Tolmin
Karma: 0

Postby Samo » Wed Feb 07, 2007 20:27

Kje pa se zapisnik zadnje seje ZPLS da videt?

Lp, Samo
Samo
fazan
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 23, 2006 0:07
Location: Kranj
Karma: 0

Postby aljosa » Wed Feb 07, 2007 22:05

Samo wrote:Kje pa se zapisnik zadnje seje ZPLS da videt?

Lp, Samo

http://www.bogvetra.com/?p=arh_clanki
Zapisnik skupšèine je na dnu strani.

lp,
aljosa
Jadralno padalski portal Eol - www.bogvetra.com
User avatar
aljosa
kanja
 
Posts: 260
Joined: Wed Aug 24, 2005 18:16
Karma: 3

Postby Samo » Thu Feb 08, 2007 14:40

Za kakšen denar pa sploh gre pri zavarovanju? :?:

Povsod se govori in piše le, da je zavarovanje postalo predrago in da ga ZPLS zato ne bo več pokrivala. Zvišanje članarine pa ne pride v upoštev, ker se bojijo(-te) upada članstva!? Če ta strah obstaja, zakaj se je pa potem letos dvignila članarina za majčke, namesto da bi se spustila za znesek zavarovanja? :?

Osebno bi raje dal nekaj več za članarino ZPLS, če bi vključevala tudi zavarovanje proti tretji osebi kot pa majčko...

Pa ne me narobe zastopit, saj je tudi majčka cool; le zavarovanje se mi zdi še boljše...

Lp, Samo
Samo
fazan
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 23, 2006 0:07
Location: Kranj
Karma: 0

Postby jurijf » Fri Feb 09, 2007 9:43

Pozdravljeni!

OK, razumem kritike in jih jemljem na znanje. Pojasnil bi (ponovno in še enkrat), da je zavarovalnica odpovedala tisto ugodno ponudbo, ki smo jo imeli do lani, ker se ji poslovno zadeva pač ni izšla. Zavarovlanica ni Karitas, to menda vemo vsi. Po mojih zadnjih informacijah se cene za tako zavarovanje sučejo okrog 50 EUR, zato se za tako drastično zvišanje članarine nismo odločili.
Taka ponudba pa velja samo za skupinsko polico = vsi člani ZPLS. V primeru, da se zavarujemo posamično (eni da drugi pa ne) in to ločeno tudi zbiramo, pa je cena še višja.

LP

Jure
User avatar
jurijf
jastreb
 
Posts: 334
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:13
Karma: 6

Postby Samo » Fri Feb 09, 2007 9:53

Taka ponudba pa velja samo za skupinsko polico = vsi člani ZPLS. V primeru, da se zavarujemo posamično (eni da drugi pa ne) in to ločeno tudi zbiramo, pa je cena še višja.
¸

Ravno zaradi tega sem vprašal...

V našem klubu bomo o tej tematiki zagotovo govorili na zboru ta mesec; naše stališče Vam bomo posredovali.

Prav bi bilo, da to naredijo vsi klubi.

Lp, Samo
Samo
fazan
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 23, 2006 0:07
Location: Kranj
Karma: 0

Postby jurijf » Fri Feb 09, 2007 9:53

Še ločen odgovor na vodenje in aroganco.

Takole: sedanjemu vodstvu v letošnjem letu poteče mandat. S tole objavo začenjam kandidacijski postopek za zbiranje kandidatur za predsednika, podpredsednika in člane UO ZPLS.
Pogoji:

Predsednik: mora biti aktiven jadralni padalec (statut)
podpredsednik: mora biti aktiven zmajar (statut - funkcije si v mandatnem obdobju menjata zmajar in padalec)
Člani UO: člani ZPLS

Kandidacijski postopek je javen in se bo zaključil z volitvami na skupščini, ki bo predvidoma konec aprila ali začetek maja. Predloge in potrjene kandidature objavljajte na tem forumu - nit kandidati za vodstvo ZPLS

LP

Jure
User avatar
jurijf
jastreb
 
Posts: 334
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:13
Karma: 6

Next

Return to Politika (LZS, ZPLS, FAI ...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...