Paragliding Slovenia • View topic - kandidati za vodstvo ZPLS

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

kandidati za vodstvo ZPLS

Vse o politiki raznoraznih organizacij. Pohvale, graje, priporočila...

Moderator: Iv@nl

kandidati za vodstvo ZPLS

Postby jurijf » Fri Feb 09, 2007 9:55

Sedanjemu vodstvu v letošnjem letu poteče mandat. S tole objavo začenjam kandidacijski postopek za zbiranje kandidatur za predsednika, podpredsednika in člane UO ZPLS.

Pogoji:

Predsednik: mora biti aktiven jadralni padalec (statut)
podpredsednik: mora biti aktiven zmajar (statut - funkcije si v mandatnem obdobju menjata zmajar in padalec)
Člani UO: člani ZPLS


Kandidacijski postopek je javen in se bo zaključil z volitvami na skupščini, ki bo predvidoma konec aprila ali začetek maja. Predloge in potrjene kandidature objavljajte na tem forumu - nit kandidati za vodstvo ZPLS

LP

Jure
User avatar
jurijf
jastreb
 
Posts: 334
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:13
Karma: 6

Postby SrečkoJ » Sat Nov 10, 2007 13:53

V vseh letih delovanja je ZPLS naredila zelo veliko na področju jadralnega padalstva. Veliko zaslug za to gre »stari gardi« : Stanislav Rus, Aleš Šuster, Sandi Marinčič, Maks Humar, Jure Franko, Brigita in Iztok Jarc,...., ki so stvari na začetku postavili na noge in vlekli ta voz.

Kot član Upravnega odbora v zadnjih letih mislim, da je trenutno pri delu v ZPLS potrebno veliko korenitih sprememb, saj je prišlo do tega, da prihaja do precejšnjega razkoraka med postavljenimi in izvedenimi cilji, oziroma tudi do tega, da so postavljeni cilji in programi tudi premalo ambiciozni. Da se lahko to spremeni, je treba vključiti predvsem svež, mlajši kader, z novimi idejami in z dovolj energije za izvedbo zastavljenih ciljev..

Da ne bo pomote pri razmišljanju, naj pojasnim, da delo v ZPLS ni kakorkoli finančno ovrednoteno. Vsi, ki se lotijo sodelovanja zavestno porabljajo svoj prosti čas, prav tako pa tudi stroške telefona in goriva, saj funkcije niso profesionalne narave.

Za 1.december 2007 je planirana skupščina ZPLS v Škofji Loki. Do takrat, oziroma še prej, bi bilo treba najti posameznike, ki bi imeli voljo delati v Upravnem odboru ali tudi kako drugače pomagati pri uspešnosti dela zveze.

Verjamem, da je želja vseh nas, da imamo stvari glede našega letenja urejene čimbolj kvalitetno. Sam sem veliko prisoten na različnih jadralno padalskih terenih v slovenskem prostoru in opažam precej ljudi, ki so na različne načine angažirani pri tej naši skupni stvari – jadralnem padalstvu, pri tem pa so si s svojim zavzetim delom pridobili precej izkušenj. Veliko jih tudi redno sodeluje pri razpravah na forumih. Predlagajmo jih in jih povprašajmo, če želijo sodelovati pri delu, ki bo koristilo vsem nam.

Nekaj mojih predlogov :

Člani starega UO :
Igor Eržen, Damjan Pregelj, Rok Golob

Ostali :
Aljoša Čoh (Rogatec)
Ivan Laharnar (Cerkno)
Matej Ceglar (Gabrovka)
Gašper Prevc (Železniki)
Tomaž Čopi (Portorož)
Ervin Košič (Rimske Tiplice)
Jani Krečič (Tolmin)
Matjaž Klemenčič (Tolmin)-zmajar


Vabim vas, da se pridružite razpravi in dodate imena tistih, za katere veste, da bi s svojim delom lahko pripomogli pri delovanju ZPLS in kateri bi bili verjetno pripravljeni sodelovati.Lep pozdrav
Srečko Jošt
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0

Postby Pristov » Sat Nov 10, 2007 14:53

Jest upam da se se ksn kandidat izpod karavank najde. Mogoc ksn Oru al pa kriska gora nenazadne tud ksn lescan.
Once you have experienced flight you will always walk with your eyes turned to the sky. It is where you come from and where you will return. (Leonardo Da Vinci)
User avatar
Pristov
jastreb
 
Posts: 314
Joined: Wed Oct 19, 2005 8:21
Location: Lesce-Bled
Karma: 0

Postby intermed » Sat Nov 10, 2007 22:13

Predlagam Damjana Čretnik in Simeona Kločočovnika.
LP
Radko
rac
intermed
kavka
 
Posts: 29
Joined: Sun Oct 23, 2005 22:26
Karma: 0

ZAPISNIK SKUPŠČINE ZPLS Z DNE 1.12.2007

Postby Damjan » Fri Dec 14, 2007 13:36

ZAPISNIK SKUPŠČINE ZPLS Z DNE 1.12.2007

Prisotni: Jurij Franko (predsednik), Krivc Grega (Kimfly), Jani Krečič, Klavdij Rakušček (Adrenalin), Kosmač Niko (Kragulj), Kolenc Andrej (Polet Kamnik), Brovč Ivan (DPL Posočje), Klemenčič Matjaž (DPL Posočje), Pregelj Damjan (Polet Nova Gorica), Eržen Igor (KJP Krokar), Čoh Aljoša (JPK Eol – Celje), Stopinšek Aleksander ( JPK Eol – Celje), Kranjc Andrej (JPK Eol – Celje), Jarc Brigita

DNEVNI RED:

1. Otvoritev skupščine
2. Izvolitev organov skupščine
3. Letno poročilo predsednika
4. Finančno poročilo
5. Finančni plan za 2007
6. Program dela za 2007
7. Volitve predsednika in podpredsednika ZPLS
8. Volitve članov UO
9. Razno
1. točka:

Predsednik Jurij Franko ob 10.00 otvori skupščino. V skladu s statutom smo zaradi nezadostnega števila prisotnih začetek skupščine prestavili za 30 minut, to je do 10:30, ko je skupščina sklepčna ne glede na število prisotnih.

2. točka:

Za predsednika skupščine je bil izvoljen Eržen Igor, zapisnikar Jarc Brigita, overovatelja zapisnika Kosmač Niko in Kolenc Andrej.

3. točka:

Jurij Franko je podal letno poročilo predsednika:

- naredili smo DVD z vremenom, ki je naletel na dober odziv pri članstvu
- organiziran je bil dan ZPLS – Metuljmanija
- vsak član ZPLS je dobil majico z logotipom ZPLS
- ponovno smo v članstvo vključili zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi
- izdali smo štiri številke Ikarja
- Jurij Franko se je udeležil sestanka EHPU v Franciji
- Udeležil se je tudi konference v Bruslju na temo prostega letenja – decembra 2006
- Jurij je stopil v stik s sekretariatom FAI4. točka:

Finančno poročilo za leto 2006 in za 1-10 leta 2007 je bilo sprejeto. V letošnjem letu smo imeli več izdatkov zaradi majic, ki smo jih podarili vsakemu članu ZPLS. Prav tako smo vsakemu članu plačali zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi, ki smo ga sklenili naknadno.

5. točka in 6. točka:

Izdelavo finančnega plana in programa dela za leto 2008 je Jurij Franko prepustil novemu predsedniku Pregelj Damjanu, ki je po izvolitvi v naslednji točki dnevnega reda povedal naslednje: ZPLS premalo dela, premalo išče rešitve. Velik poudarek bi v prihodnosti dal ureditvi zavarovanj. Veliko denarja se nameni reševanju tujcev, ki nimajo urejenega zavarovanja in zato gre njihovo reševanje na naš račun. Zaradi njih bi se lahko utegnilo zgoditi, da bo tudi reševanje Slovencev v prihodnosti plačljivo. Na nas je zato, da se potrudimo, da bodo tudi tujci imeli urejeno zavarovanje.
Druga stvar, ki bi ji posvetil večjo pozornost, pa bi bilo izobraževanje.
Finančni plan pa bomo sestavili glede na pričakovana sredstva v prihodnjem letu.
Kar se tiče zavarovanja bomo prosili za ponudbe različne zavarovalnice, kajti naš namen je v prihodnjem letu ponuditi našim članom individualno zavarovanje (kdor bo hotel). Kritje naj bi bilo naslednje: zavarovanje odgovornosti proti tretji osebi do 1 MIO EUR doma in v tujini, kritje stroškov reševanja s hribov, nezgodno zavarovanje.

Članarino bi tako razdelili na dva dela. Članarina za člane, ki ne potrebujejo dodatnega individualnega zavarovanja bo 20 EUR, za ostale člane, ki bi potrebovali tudi višje zavarovanje pa bomo članarino določili na osnovi ponudbe, ki jih bomo dobili.

7. točka:

Predlagan kandidat za predsednika ZPLS je bil Pregelj Damjan, za podpredsednika Franko Jurij. Drugih predlogov ni bilo.
Za novega predsednika ZPLS je bil soglasno izvoljen Pregelj Damjan, za podpredsednika je bil soglasno izvoljen Franko Jurij.
Jurij bo še naprej zadolžen za stike z EHPU.

8. točka:

Za urejanje spletne strani bo še naprej zadolžen Golob Rok. Izvoljeni so bili naslednji člani UO: Franko Jurij, Eržen Igor, Pregelj Damjan, Rakušček Klavdij, Jošt Srečko

9. točka:

Sklenili smo, da bomo odprli poštni predal za prejemanje pošte na naslov ZPLS.
Pregelj Damjan, novi predsednik, bo postal podpisnik na banki.
Zopet je bilo veliko besed spregovorjenih na temo zavarovanj tujcev pri nas. Največji problem so Madžari, Čehi, Poljaki, ki nimajo urejenega ustreznega zavarovanja. Pripravlja se sprememba uredbe o prostem letenju (zračni prostor). V uredbo bi dali tudi določilo, da mora po zakonu imeti vsak tujec, ki leti pri nas urejeno zavarovanje reševanja.
Igor pravi, da je na društvih samih breme, da poskrbijo, da imajo njihovi člani vinjeti ZPLS. Kajti v ZPLS imamo dogovor, da klubi urejajo svoja vzletišča, vsi člani ZPLS pa lahko letijo z vseh vzletišč po Sloveniji.

Vinjete za tujce se še prodajajo, vendar so za prodajo odgovorni klubi sami, ki tudi dobijo denar od pobranih vinjet za tujce. Včasih smo klubom povrnili del stroškov za urejanje vzletišč. To smo plačevali s fonda, ki smo ga dobili s prodajo vinjet tujcem, zdaj pa tega ni več, zato tudi več ne vračamo stroškov za urejanje vzletišč klubom.

Igor in Jurij sta bila na Direkciji za letalstvo, kjer sta predložila predlog za spremembo zračnega prostora. Bistvena sprememba je dvignit zračni prostor v Julijcih in spremeniti G prostor.

Pogovarjali smo se tudi o tem, kam uvrstiti Speedgliding, novo zvrst prostega letenja, ki je razmeroma nevarna. Jurij je predlagal, da ga uvrstimo v prostoletalski šport znotraj ZPLS.

Pregelj Damjan je tudi povedal, da tujci potrebujejo pri nas za šolanje delovna dovoljenja.

Določili smo športnike leta po posameznih panogah:

Zmajar: Gričar Primož
JP - pikaši: Gorenc Jaka
JP – preletaši: Urban Valič


Zaključna prireditev ZPLS bo 19.1.2008. Organiziralo jo bo DL Kragulj.

Mednarodni OLC je razpadel. Slovenci sedaj tekmujejo na slovenskem OLC – ju.


Zapisala:
Jarc Brigita, 4.12.2007
Damjan
 


Return to Politika (LZS, ZPLS, FAI ...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...