Paragliding Slovenia • View topic - Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

Vse o politiki raznoraznih organizacij. Pohvale, graje, priporočila...

Moderator: Iv@nl

Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

Postby MRX » Mon Sep 17, 2012 15:15

Dober dan vsem,

en žulj mam v čevlju, ki bi ga rad delil z vsemi. Pa se ne naslanjam na funkcionarje LZS-ja ampak na sam ne fleksibilen sistem naše Letalske zveze Slovenije.

Zmajarji smo se vrnili z medaljami nazaj v Slovenijo, 9.9.2012, nakar sem sam pohitel s pregledom datum prijav za kategorizacije športnikov, ki je vsako leto v septembru.
Po pregledu na strani LZS sem videl, da je rok potekel 6.9.2012 torej 3 dneve pred našim prihodom nazaj v domovino.

Po telefonskih pogovorih z odgovornimi na letalski zvezi sem dobil obljubljeno, da bodo v primeru takšenga dosežka na seji o tem razpravljali. Izvršna seja se je zgodila 14.9. prejšnji teden, kjer so ugotovili, da nam ne morejo pogledati skozi prste teh 3 dni zamude in nas tako prikrajšali za sredstva za novo sezono.

Kolikor razumem je namen zvez vzpodbujanje športa ne pa samo zaviranje le tega. V našem primeru bo prišlo do kategorizacije februarja naslednje leto, celo po svetovnem v Avstraliji.

Četudi je bila možnost razmišljanja v smeri svetovnega prvenstva, kjer bi vsekakor še vedno levji delež šel iz naših žepov, se je le ta misel razblinila ob odločitvi petkovega sestanka. Zmajarji nimamo nato nobenega BID-a za evropska in svetovna tako da bo kategorizacija, le papir shranjen v predalu za naslednje dve leti.

Vprašanje je, ali so ti trije dnevi res tako črno beli, da se ne da tega narediti malo bolj fleksibilnega, glede na to da ni šlo za primer zamujanja ampaj dejanskega datuma tekme. Bodo ti papirji dejansko bili na poti na Olimpijski komite takoj isti dan ali se bodo še malo povaljali po kaki pisarni?

Vsakršne pomoči smo veseli seveda in LZS nam tukaj sigurno pomaga vsako leto, le sistemi kateri so trenutni ne dajejo nobenemu upanja na kakršnekoli dolgoročne plane, saj ne vemo nič o sredstvih do zadnjega delovnega dneva v letu nakar se sredstva preložijo na račun klubov tekmovalcev, ki potem iščejo finančne luknje kako ta denar dejansko preliti samim tekmovalcem, ki so imeli s tekmovanjem stroške že pol leta prej.

Žal sem nemalo razočaran nad vsem in povem to naglas... V šport vlagamo ogromen del svojega življenja in ko bi lahko kdo pomagal zravn jo dobiš po hrbtu...

Lep pozdrav

Matjaž Klemenčič
User avatar
MRX
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Apr 19, 2006 20:07
Location: Tolmin
Karma: 1

Re: Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

Postby urban@ » Tue Sep 18, 2012 8:36

Zastopaš napačno državo, žal.
urban@
sokol
 
Posts: 133
Joined: Fri Oct 29, 2010 13:10
Karma: 0

Re: Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

Postby igorer » Tue Sep 18, 2012 9:00

Matjaž, točno veš, da ni vprašanje tistih treh dneh kot jih navajaš. Imaš priznano tisto kategorizacijo s katero greš na tekmo in ne tisto, ki jo dosežeš. Že vsa leta je tko bilo in bo kot kaže tako tudi ostalo. Sem mislu, da sem ti lepo razložil. Delitev denarja je kakršna pač je in skupni konsenzus je bil, da se samo zaradi želje enega (oz. nekaj posameznikov) to ne bo spreminjalo, sicer se to lahko vsako lepo spreminja željam posameznika. Denarja za ta namen, kot sam dobro veš, ni neomejeno, zato je bilo pač potrebno naredit nekaj, kar naj bi špilalo na dolgi rok. Tako kot je sedaj je že leta in bo po vsej verjetnosti tako tudi ostalo.
Sicer pa če imaš pa konkreten predlog kako to spremenit, veš od kot denar prihaja in po kakšnih kriterijih, pa kar s predlogom na plan. Sam naj bo narejeno tako, da bo špilalo za vse in ne samo zate.

Pa še to. Kategorizacijo in njena pravila pa sprejema OKS in ne LZS, to pa upam, da ti je jasno.
Fly in peace
User avatar
igorer
albatros
 
Posts: 1421
Joined: Thu Aug 25, 2005 8:50
Location: Škofja Loka
Karma: 0

Re: Kategorizacija srebrne zmajarske ekipe

Postby MRX » Tue Sep 18, 2012 10:06

Igor, čisto vse si mi leppo razložu seveda.

Glede tega, da imaš priznano tisto kategorizacijo s katero si šel na tekmo pa se ne bom strinjal.

Lani sem prišel s svetovnega kjer sem dobil kategorizacijo za ta septemberski rok in se je le ta tudi upošteval na vaš zadnji delovni dan v letu ko se sredstva delijo. Torej mi je bil upoštevan rezultat za dosežek, ki je bil dosežen tam. Ravno tako leto poprej za Evropsko v Španiji.

V kolikor bi to bilo tako kot si ti sedaj rekel, bi to pomenilo da bi jaz in še kdo, letos dejansko prišel brez statusa skozi dve obdobji ko se delijo (Vračajo stroški) sredstva. Torej bi prišel žejen čez vodo dve leti saj mi kategorizacija prejšnjega leta potekla ravno sedaj Septembra.

Tukaj jaz pametovat glede tega kako bi bilo najbolje delit denar nimam kaj, ker ne poznam kako stvar deluje pri vas, lahko pa po zdravi pameti pokažem na stvari, ki delajo anomalije v sistemu. Mislim da se lahko tudi sam strinjaš da v našem primeru nekaj ni ravno v redu. Pač boli ko se osloniš na nekaj in si narediš en dober plan za naprej, pa te ja, še enkrat bom reku, tisti trije dnevi zj....

Vem da Letalska zveza ne deli denarja (še enkrat bom napisal, vrača stroškov nas tekmovalcev), da to dela OKC, zakaj pa potem vi razpravljate o nas na seji, zakaj niste tega takoj posredovali naprej OKC-ju ko bi se verjetno še lahko kaj spremenilo.

Zdj je kar je... Ne mislm prat perila tukaj z preigravanjem besed, povedal sem kar me je zbodlo. Plan za naprej se je korenito spremenil zaradi presenečenja kakršnega je nas reprezentante pričakala doma.

Naloga in dolžnost pa je na Vas, da probate kaj spremenit če pride do česa kar bi po zdravi pameti lahko rekli da nekaj ni v redu. Sam pa sem že povedal, nimam vpogleda v način dela LZS tako, da so spremembe na strani vas, ki ste tam zato da naredite stvari v dobro športa in v dobro vaših članov tekmovalcev.
User avatar
MRX
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Apr 19, 2006 20:07
Location: Tolmin
Karma: 1


Return to Politika (LZS, ZPLS, FAI ...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...