Paragliding Slovenia • View topic - Razpis ZPLS

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Razpis ZPLS

Vse o politiki raznoraznih organizacij. Pohvale, graje, priporočila...

Moderator: Iv@nl

Razpis ZPLS

Postby damjan » Tue Apr 09, 2013 17:08

Poziv vsem društvom ZPLS

Na rednem občnem zboru zveze ZPLS 6.4.2013 v Cerkljah smo sprejeli sklep, da sredstva v višini 5 000€ porabimo na najboljši možni način.
Zaradi neenotnega mnenja kam in kako porabiti sredstva, smo sklenili pripraviti razpis.

Objava razpisa: 9.4.2013, rok za oddajo kandidature je 29.4.2013

Na razpis se lahko prijavijo društva ZPLS
Omenjena sredstva se lahko nameni za prireditve, kjer se promovira ZPLS, zaključna prireditev, dan ZPLS , obnovo vzletišč, ali najboljše predloge po mnenju komisije.

Po preteku roka prijave bosta komisija in UO pregledala ponudbe in denar razdelila najboljšim predlogom.
Sredstva bodo nakazana na račun društva, kateremu bodo sredstva namenjena po izstavitvi računa.

V primeru, da izvedba programa ali dela navedenega v predlogu porabe sredstev, niso izvedena do 31.12.-2013 zveza zadrži izplačilo.

Predloge pošljete na e-mail brigita.jarc@ejglejnaprej.com
do 29.4.2013 do 24h

Izbrane predloge bomo objavili do 15.5.2013


Za dodatna pojasnila lahko pokličete 031 327 953 Damjan

Lep pozdrav.

Damjan Pregelj
damjan
kavka
 
Posts: 40
Joined: Fri Mar 18, 2011 15:15
Karma: -1

Re: Razpis ZPLS

Postby mitjaj » Sun Sep 01, 2013 15:19

Ker se je v zadnjem Ikarju na dolgo razpisalo, kako naše vremenske postaje nikakor niso za odpis in da nismo upravičeni do sredstev, sem se odločil, da se še jaz malo razpišem na to temo. Postajo na Kremžarici smo že nekajkrat dali na popravilo in je vedno delovala samo par dni. Zaradi tega, ker smo se naveličali nenehnega popravljanja in ker nam je sam serviser rekel, da se postaje zaradi starosti ne splača več popravljati, cene novih postaj pa se gibljejo od 1.000 EUR navzgor, smo se odločili za izgradnjo lastne vremenske postaje, ki nas bo prišla cca. 500 EUR. Tudi postaja na Uršlji gori že nekaj časa ne deluje, je pa sedaj menda res popravljena in upam, da bo z njo več sreče kot s to na Kremžarici, na Pernicah pa postaje tako ali tako še ni. Celoten znesek ni tako majhen, zato smo napisali, da bi nam izredno pomagala kakršnakoli sredstva. Glede na to, da je bilo vse zavrnjeno, bomo postaje (zaenkrat eno) financirali sami, se mi pa zdi za malo, da nekdo dobi 300 EUR za steber za postajo, mi, ki pa nameravamo postaviti 3 nove postaje na 3 vzletiščih, pa nismo upravičeni niti do eura. Namesto, da bi se denar, ki ga plačujemo vsi, delil med vse klube, ga dobivajo le nekateri.

Mitja Jug, DPL Ikar
mitjaj
galeb
 
Posts: 59
Joined: Wed Apr 28, 2010 8:08
Karma: 0

Re: Razpis ZPLS

Postby SrečkoJ » Mon Sep 02, 2013 9:36

Komisija, sestavljena iz članov UO ZPLS, ki je pregledala in razpravljala o prispelih vlogah na razpis, ni odobrila sofinanciranja za prispelo vlogo društva Ikar Slovenj Gradec.
ZPLS (tudi LZS ima isto mnenje) ne bo sofinancirala sredstev za razne amaterske izdelave AVP postaj neuradnih proizvajalcev. Ohranjeval in nadgrajeval se bo postavljeni sistem AVP, za katerega je zagotovljen servis, te postaje pa so preko ZPLS-ja tudi zavarovane za primere poškodb zaradi udara strele, toče in vetra.
Za postajo na Kremžarici serviser ni rekel, da se je ne splača več popravljati zaradi starosti. V Sloveniji je delujočih kar nekaj postaj, ki so bile postavljene v podobnem času, kot je bila postavljena omenjena in vse kvalitetno delujejo ob rednih manjših servisih in nadgrajevanju s strani pooblaščenega izdelovalca in serviserja. Pri omenjeni postaji, izdelani 2002, je bil v letu 2008 menjan akumulator, kasneje sta bili opravljeni še dve manjši popravili. V zadnjem času je društvo opravljalo posege popravil kar v lastni režiji in ne pri serviserju.
Menimo, da smo v lanskem in letošnjem letu društvu Ikar precej pomagali predvsem pri postopku registracije vzletišč ter tudi še pri nekaterih sprotnih zadevah, kar nameravamo tudi v prihodnje, tako za njih, kot tudi za ostala društva.
Sredstva v ZPLS se porabljajo transparentno, finančno poslovanje pregleda nadzorni odbor in potrdi skupščina. Upravni odbor deluje na volonterski osnovi, to po domače pomeni neplačilo vloženega časa, stroškov telefona, interneta, goriva, itd… Če bi bile naštete stvari finančno ovrednotene, potem bi verjetno v blagajni ostalo zelo malo denarja za recimo tudi takšno akcijo sofinanciranja vlog društev, za katero se je pokazala letos možnost. Pozivamo in vabimo pa ponovno vse, da se priključijo k delu v organih ZPLS in s prostovoljnim delom nekaj prispevajo k reševanju različne problematike jadralnega padalstva in zmajarstva, k našemu enotnemu nastopanju pri uveljavljanju naše panoge in k predstavitvi in zagovarjanju naših ciljev nasproti državnim organom in institucijam. Namesto brezpredmetnega pljuvanja po forumih, predvsem oseb, ki se skrivajo za anonimnimi vzdevki (trenutno na forumu Eol), se lahko s skupnimi močmi veliko naredi za dobrobit jadralnega padalstva in zmajarstva.

Še glede sofinanciranja za vlogo društev AK Kimfly, Orli Kranj in Polet Kamnik. Za točnost podatkov AVP postaje na zgornji poseki pod Krvavcem, ki je eden najbolj obiskanih vzletišč v Sloveniji, je potreben precej visok steber. Komisija je odobrila 300 EUR kot delno pomoč pri nakupu materiala za steber, za kar mora biti izstavljen račun ter v Ikarju objavljen članek o izvedeni zadevi. Izdelava stebra, postavitev in vse ostalo ostane strošek omenjenih društev.


za ZPLS: Srečko Jošt
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0

Re: Razpis ZPLS

Postby mitjaj » Mon Sep 02, 2013 12:54

Prosim, če lahko napišete kontaktne podatke od serviserja, kateremu naj postajo damo v popravilo.
mitjaj
galeb
 
Posts: 59
Joined: Wed Apr 28, 2010 8:08
Karma: 0

Re: Razpis ZPLS

Postby SrečkoJ » Fri Nov 15, 2013 10:35

Komisija za dodelitev sredstev je sprejela in objavila naslednje (bilo je tudi poslano društvom in objavljeno v Ikarju):

"Komisija iz sestave članov UO ZPLS je v mesecu juniju obravnavala prispele vloge na razpis za sofinanciranje iz sredstev ZPLS. Za vse odobrene vloge je potrebno izstaviti račun, na podlagi katerega bodo plačani navedeni zneski. Poleg tega mora biti objavljen tudi članek v internem glasilu »Ikar«, v katerem se podrobneje in na širšemu članstvu zanimiv način opiše o konkretni izvedbi sofinanciranega primera."

Za izplačilo dodeljenih sredstev sta torej potrebna dva pogoja - račun in objava v Ikarju. Novembrska številka Ikarja je že izšla v teh dneh. Ker bo naslednja v februarju 2014, se bo štelo tudi, če bo članek za naslednjo številko oddan do konca novembra. Maks bo potrdil prejem članka in bomo tako lahko še v letošnjem letu izplačali dodeljen znesek.
Za vse, ki v določenem času ne bodo uredili zahtevanih pogojev za dodelitev, se v decembru zaključi možnost pridobitve sredstev, ki so bila planirana za dodelitev v letu 2013.

Lep pozdrav
Srečko Jošt
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0


Return to Politika (LZS, ZPLS, FAI ...)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...