Paragliding Slovenia • View topic - Katero padalo?

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Katero padalo?

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 18:54
by uničevalec
L.P.


Ja sedaj bom šel opravljat začetniški tečaj!
Ali mi lahko svetujete katero padalo bi bilo primerno za začetek?

Hvala

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 19:34
by jaq
Naredi začetni tečaj s šolskim padalom do konca, potem pa ti bo učitelj glede na videno že pametno svetoval.

...

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 19:38
by edy
Na začetniških tečajih (prva stopnja) ponavadi dobiš opremo že tam. Lahko pa si kupiš že svoje padalo, pri tem glej da ima certifikat DHV1/2 ali EN-B. Pazi tudi na leto izdelave, ne kupuj starih padal... če se le da naj bojo mlajša od leta 2000 :)

pa če kupuješ druge roke se pozanimaj če je cena uredu. Kar na forumu vprašaj, boš najbolj gotov, da te ne bo kdo okoli obrnu...

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 20:07
by uničevalec
L.P.

Ja res je da na tečaju posodijo opremo organizatorji!Ampak sem vprašal zaradi tega da lahko malo brskam po oglasih in iščem nekaj primernega zame!
Želja po letenju se mi končno uresničuje! =D>

Hvala za odgovore in če kaj rabil lahko brezskbi vprašam!?

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 10:34
by damjancr
To da je za začetnika primerno padalo 1/2 vsekakor ne drži , ali drži pogojno, saj se v tej klasi skrivajo padala, ki so zelo napredna in niso primerna za začetnika. Imamo pa padala, ki so "v nižjem" rangu DHV 1/2 padal, takšna pa so primerna tudi za začetnika z dobrim občutkom! Jaz priporočam novejši DHV 1, ki so zelo varna in sposobna ( pred 3 leti in več je bilo takšno padalo samo za začetnika, ki ga kao potem hitro "prerasteš"!

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 10:37
by igorer
Kakor koli že. Preden boš padalo kupil, se prej posvetuj, najbolje kar z inštruktorjem, da ti svetuje ali je to to kar si želim, in kar boš lahko obvladal. Mislim, da so v Slo. inštuktorji kar OK, in ti nobeden ne slabo svetoval. LAhko pa vedno vpraša za drugo mnenje kar tu na forumu.

PostPosted: Sat Sep 29, 2007 23:53
by uničevalec
L.p.

Ja zelo ste prijazni kar se tiče pomoči glede mojega vprašanja in seveda hvala vsem za odgovore in nasvete ki jih nikoli ni preveč!
Ja sedaj se precej resno že pogovarjamo na koroškem glede tečaja in upam da ga bomo tudi uspešno izpeljali in če bo vse po sreči bo to še vrjetno letos!
Najprej opravim z tem tečaje da dobim osnovne podatke nato pa se bomo odločali naprej!
V vsakem primeru je dobro vedeti glede padala da lahko sedaj malo brskam okrog in da malenkost vem kaj gledam!

Še enkrat hvala pa se zagotovo še kaj slišimo ker sem precej radoveden :D in vsaka info je dobrodošla!

Apco Vista

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 15:25
by Spelcy
Sem v začetnem tečaju in seveda razmišljam o nakupu padala. Razmišljala sem o nakupu Apco Viste, razreda 1-2. No, na to idejo nisem prišla sama ... prijatelj, ki že dalj časa leti mi je to predlagal. Zanima me kaj mislite o tem? Se mi splača, ali ne? Sem prebrala zgoraj napisano, da počakam do konca začetnega tečaja in šele potem kupim, vendar ... zbiram informacije oz. mnenja. Hvala!

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 16:16
by Simch
Zdravo Špela,
vsi so bili enkrat pred odločitvijo katero padalo kupiti kot prvo. Absolutno pridejo v poštev le padala varnostnega razreda LTF 1 oz. LTF 1-2, saj so namenjena začetnikom in rekreativcem. Glede na to da je na trgu trenutno prava poplava različnih znamk in modelov, se vedno najde kakšna kvalitetna in ugodna kupčija. Precej tukaj zavisi ali bi rada kupila novo padalo, ali ciljaš na rabljenega. V Sloveniji imamo veliko zastopnikov, ki ti bodo rade volje priporočili modele, pa tudi testen let ne bi smel biti problem. Glede APCO-ta ti ne vem kaj dosti povedati, saj jih je tudi v Sloveniji zelo malo. Po tujih forumih je padlo kar nekaj kritik nanje, ampak lahko da so se v zadnjih letih tudi kaj poboljšali. Sam osebno dvomim da bi Apcota kupil, že prodati ga naprej mislim da bi bil večji problem kot kakšno drugo, bolj uveljavljeno znamko... Sam sem začel na Paratechu P43, ki sem ga novega dobil zelo ugodno, saj je ven prihajal nov model P44. Čeprav je bil en model starejši sem bil kot začetnik z njim zelo zadovoljen, ko pa sem začutil da bi rad nekaj več, sem ga prodal za podoben denar kot sem ga kupil in si omislil padalo malo višje klase. Če kupuješ novega je dobrih in kvalitetnih modelov malo morje, poglej malo za Paratech P27, Gradient Golden 2, Airwave Sport 4, Team 5 green... pa še bi se jih našlo. Če kupuješ rabljenega je izbira pač pogojena s stanjem na trgu, le muditi se ti ne sme, pri odločitvi pa le imej zraven nekoga ki se na stvari spozna.

LP in še veliko dolgih ur v zraku!

Simch

PostPosted: Wed Jul 23, 2008 23:16
by igor
Špela: 3 Mc donalds nasvete o nakupu padala imaš na ZS.
Uničevalec: Čimmanj uničenih skal in smerek ;)

Oba: Če vaju še kaj zanima, kar vprašajta. Za to pa je forum. Dobrodošla med padalci.

LP Igor

PostPosted: Thu Jul 24, 2008 11:59
by škrat
Igor, lahko še meni poveš 3 Mc donalds nasvete?


lp, mitja

PostPosted: Thu Jul 24, 2008 13:23
by igor
Lahko. Glej ZS.

Sicer pa vprašanja drugič kar prilepi sem gor, ker boš dobil iz več virov, več različnih odgovorov. Sicer pa je tudi v ostalih temah na forumu skrito kar precej informacij o padalih.

Čim več uspešnih letov!

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 9:28
by uničevalec
L.P.

No da se spet malo javim da ne bo gdo mislil da sem že padalstvo dal na stranski tir!
Res da tečaj opravljam že skoraj eno leto(10 mesecev) pa še vedno nisem gotov in nisem delal še daljšega skoka od 100m po travniku navzdol kaj šele kakšnega višinca!
Vzrok za to je bolj na strani inštruktorja ker je precej zaposlen in nima dovolj časa(volje) vendar odločitev ja vseeno padla in sem nabavil začetniško padalo Firebird 1-2 in sam pridno nabiram izkušnje kar se tiče vzletov in pristankov!Nabavil sem si tudi kup literature katero pridno prebiram in v praksi delno preizkušam! Na žalost vodja šolanja očitno res ne opazi moje želje po letenju vendar sem preveč trmast da bi zaradi tega opustil tako lep šport!
Vsekakor se vidimo v zraku in seveda hvala vsem ki ste na forumu pripravljeni pomagat nam začetnikom!

L.P.
Uničevalec

PostPosted: Tue Sep 02, 2008 13:07
by PeroMed
Morda bi bilo pametno menjati inštruktorja, ali pa vsaj
ne nadaljevati z nadaljevalnim tečajom pri njem.

Nikakor pa ne zaradi njega opustit padalstvo!!!

LP,
Peter.

PostPosted: Wed Sep 17, 2008 0:20
by Spelcy
Ja tudi sama sem se odločila za nabavo padala. Nekako si nisem mogla pomagat ...sem se odločila za Visto od Apcota. Ker se na njej učim in mi je super (kakor lahko jaz o tem sodim) sem kar ori tem ostala. Hvala pa za vse informacije in nasvete!

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...