Paragliding Slovenia • View topic - prodaja padala v tujino

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 6:38
by taifun
živjo zanima me če ima kdo izkušnje pri prodaji padala v tujino (iran) i imam vprašanja kako naj mi nakaže denar , kako naj ga pošljem ,koliko pride poštnina če mogoče kdo ve.

hvala Aleš

Re: prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 9:15
by škrat
Daj mu podatke svojega bančnega računa in dokler ti ne nakaže, nič ne pošlješ ane?...
Najbolj varno (za oba) je preko Paypala, torej če ga imata ti absolutno priporočam to možnost, če ne si ga pač ustvarita... Zadeva tam poteka nekak tkole: On nakaže denar paypalu, ti pošleš padalo direkt njemu. Ko on dobi padalo sporoči, da je prejel in ti Paypal nakaže denar (seveda ti nekaj vzamejo ampak te v primeru, da kupec noče plačati tudi varujejo in skušajo denar oz. pošiljko tudi izterjati po pravni poti - s tem se pač ukvarjajo in zato so plačani. Enako velja v primeru, da mu ti ne pošlješ padala on pa plača.).
Jaz sem pošiljal v Avstralijo, imel boš sicer malenkost problemov ker tudi iranci niso EU, ampak se vseeno da. Men so neki žnaral na pošti ampak ti jim žnari kr nazaj, da ga vzamejo in upaj, da ne boš imel na carini problemov (lahk sam napišeš navodila za zlaganje padala če ti ga odprejo na carini :D). Men je šlo brez problemov vse skupaj. V 10ih dneh ga je možakar iz avstralije sprejel, poštnina 80eur pri čemer sem jo zavaroval v vrednosti za 1500eur (torej če pošta zajebe in ga zgubi, jih tožiš pa dobiš vrednost paketa vrnjeno)

Re: prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 17:33
by The Edge
Zdravo,

najbolje se je zmenit, da ti tip ankaže denarce kar na tekoči račun, ker če boš preko paypala, pričakuj, da te udarijo z okoli 3-4% provizije, če boš hotel denar potegniti dol iz paypal računa. Preko paypala je drug problem še ta, da ti garantirajo, da boš dobil nazaj samo do okoli 100-200€ 100%, ostalo pa bi moglo iti preko sodne poti oz. iztrjerjevanja, kar pa ni zagotovilo, da dobiš ves denar nazaj.
Letos sem kupil padalo iz italije in sva se zmanila takole: oba sva skenirala osebne, podpisala izjave, da se zavezujeva, da jaz plačam polovičen znesek, on mi pošlje padalo, in če je ok, mu nakažem še polovico. Če bi bilo padalo "zanič", bi bilo še vedno vredno polovico kupčije ;)
ko sem prodajal padalo, sem šel na zaupanje tipu, ker je bi "velki" diler v svoji državi. Tako sem mu poslal padalo on pa mi je nakazal ko ga je dobil in videl v kakšenm stanju je. šlo je brez problema.
Veliko je odvisno kakšen človek je ki prodaja/kupuje. Najbolje se je dobro pogovori in če ni resen na zečetku in kaj muti, lahko pričakuješ, da bo mutil celo pot. :doubt:
pri kupovanju iz tujine je še ena zadeva. Če se kupuje iz EU ni nobenega problema. Če pa kupuješ iz tretjuh držav (Hrvaška, USA, Romunija, Australija, ... kar ni v EU) pa pričakuj, da te bo carinska pošta udarila z davkom. V kolikor pošiljka ni deklarirana (vrednostno in vsebinsko) bodo odprli škatlo, pogledali kaj je notri, pregledali cenik za to padalo in ti zaraćunali 23% davka na vrednost padala. Dobro je, da prodajalec deklarira kot jadralno padalo in pripiše neko vrednost. Če bo novo padalo, ne bo moglo biti vredno 300 € ;)

nasvet: kupuj iz EU, pa gre brez problema :)

lp

Re: prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 17:48
by finch
Aleš zapakiraj se v škatlo. Če te bo mislil nateg... boš tam, pa še kak mesc boš ostal dol in letel ;)

Fajn bi blo, da bi omenil katero padalo prodajaš in za kolk novcev. Če prodajaš WOC taifuna se verjetno ne boš spuščal v komplikacije v kakršne bi se če bi prodajal vrednejše padalo. Mar ne?

Re: prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 21:33
by seba
The Edge wrote:Zdravo,

najbolje se je zmenit, da ti tip ankaže denarce kar na tekoči račun, ker če boš preko paypala, pričakuj, da te udarijo z okoli 3-4% provizije, če boš hotel denar potegniti dol iz paypal računa.


Paypal pobere 2 eura za prenos iz paypala na Viso (na mastercard še vedno v Sloveniji ne moreš). Opravil prenos ravno danes...

Re: prodaja padala v tujino

PostPosted: Sun May 23, 2010 23:22
by Simch
Seba to že... ampak če si ti šri paypalu registritan kot privat seller in ne business (oz. nek drug plačljiv rang) te paypal kr dobro okalupi če SPREJEMAŠ denar na paypal (mislim da je res nekje 5% če ne celo nekaj več) Sem tko prodal sedež in nisem tega vedel tedaj, tako da sem hitro bil ob par 10 EUR! Škrat ne vem če paypal ponuja ta način ki ga ti omenjaš, si mogoče ti zamešal kaj z Escrow-om?? Ta vem da deluje na tak način da escrow zadrži kupnino in jo nato nakaže prodajalcu... Jaz pri teh stvareh ne bi kompliciral, ko dobiš denar na račun mu ga pošlji in to je to... razen če se iz drugih virov ne prepričap da je tip res fer, sam sem kar nekaj stvari že prodal tako pa tud kupil in nikoli ni bilo problemov... če pa kupec ni v EU nastane hitro problem lahko glede carine! Prav možno je da bo pošilka celo dostavljena brez problema na naslov (odvisno od carinske službe v državi - klavdij je tako vem da uspešno prdal padalo nekam v Taiwan), lahko pa se ti hitro upičijo v paket in maš 100 in en problem potem to naprej spravit! Tako da ven iz EU res premisli če se ti izplača...

za tvoj primer glede Irana bi jaz naredil tako:
pofotkaj padalo od blizu od gurten naprej in mu pošlji slike, če bo zadovoljen mu pošlji IBAN in SWIFT številko tvojega tekočega računa in mu reči naj ti nakaže denar. Obenem se mora strinjati da bo morebitne zaplete na carini v iranu reševal on sam! Ko dobiš denar pač padalo pošlji... tko bi naredil jaz!
lp Simch

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...