Paragliding Slovenia • View topic - Pristajanje v času visoke trave

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Pristajanje v času visoke trave

Tukaj lahko napišete vaša priljubljena vzletišča in pristanke. Prijavite lahko tudi novo odprta vzletišča ali pristanke, urejanje vzletišč ali pristankov, pohvale, graje. Nekatera vzletišča so zelo dobro izhodišče za dolge prelete, napišite kam ste odleteli iz določenega vzletišča.

Moderators: Iv@nl, solja

Pristajanje v času visoke trave

Postby SrečkoJ » Fri May 08, 2009 15:20

Lastnik pristanka v Laškem je bil zelo nejevoljen zaradi včerajšnjega pristajanja v Laškem in neupoštevanja pravil pristajanja v času visoke trave pred košnjo. Vsi, ki boste v teh dneh leteli, pristajajte čimbolj ob robu ob strani, kjer se parkirajo avtomobili. Tam so v času julijske prireditve postavljeni šotori in je trava redka in ni vzdrževana.
Upoštevanje pravil in dogovorov z lastniki naj velja tudi pri pristajanju na drugih pristankih v času visoke trave!

Lp
Srečko
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0

Postby SrečkoJ » Thu May 14, 2009 0:14

V zadnjih dneh je bilo še več problemov z lastniki zemljišč v Laškem ob pristajanju padalcev »križem-kražem« po privatnih zemljiščih in ob tem tudi nekulturnem obnašanju posameznikov.

V prilogi je slika, kjer je označeno, da je najbolje pristajati ob ribniku in naprej v smeri Laškega, To zemljišče je namreč v lasti Pivovarne Laško, ki zaenkrat ne bo delala problemov, če se bo tam pristajalo.
Vsa ostala zemljišča so v privatni lasti in lastnika sta v teh dneh izrazila veliko nezadovoljstvo zaradi obnašanja jadralnih padalcev. Še posebej to velja za lastnika zemljišč, kjer sem na sliki označil »strogo prepovedano«, ki je obljubil, da bo v prihodnje s koso prerezal padalo in vrvice (lani je že zapeljal s traktorjem preko padala).

Upoštevajmo torej, da ne more biti vse »naše« (podobna ideja se je pojavila tudi pri zračnem prostoru !), obnašajmo pa se tudi kulturno do lastnikov zemljišč. To, kar mi počnemo je hobi in pri tem ne smemo motiti ostalih ljudi in jim celo povzročati škodo.

Naprošamo odgovorne osebe v društvih in klubih, do o režimu pristajanja v Laškem obvestijo svoje člane.


LP


[img][img]http://www.shrani.si/t/3q/IF/4e6RlVr7/lasko-pristanek.jpg[/img][/img]
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0

Re: Pristajanje v času visoke trave

Postby SrečkoJ » Wed Apr 21, 2010 23:43

DJP Albatros Celje je postavilo ob pristanku v Laškem steber z vetrno vrečo. Poleg prikazovanja smeri vetra ta steber pomeni tudi lažjo orientacijo za pilote, kje se lahko pristaja. Dogovorjen pristajalni prostor je namreč na makadamski poti, ki poteka od stebra v smeri proti Laškem.
http://www.albatroscelje-drustvo.si/node/3575

Naprošamo vse, ki bodo pristajali v Laškem, da to upoštevajo, saj smo v lanskem letu komaj rešili spore z lastnikom in najemnikom travnatih površin, ki so se pojavili še posebej v mesecih visoke trave in košenja. Vodstva klubov in društev naj o tem obvestijo svoje člane.

LP
SrečkoJ
kanja
 
Posts: 295
Joined: Thu Nov 24, 2005 13:26
Karma: 0


Return to Vzletišča in pristanki v Sloveniji (Flying sites in sLOVEnia)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...