Paragliding Slovenia • View topic - Primož dopoldan

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Primož dopoldan

Tukaj lahko napišete vaša priljubljena vzletišča in pristanke. Prijavite lahko tudi novo odprta vzletišča ali pristanke, urejanje vzletišč ali pristankov, pohvale, graje. Nekatera vzletišča so zelo dobro izhodišče za dolge prelete, napišite kam ste odleteli iz določenega vzletišča.

Moderators: Iv@nl, solja

Primož dopoldan

Postby nekdanji » Thu May 19, 2011 12:51

Ravnokar sem se vrnil s čudovitega leta na Primožu. Ura je 12.22!! Ker sem v spomladanskih četrtkovih dopoldnevih brez nadzora, jih seveda izkoristim za ilegalne kratke polete. Danes je bila zadnja taka priložnost. Letel sem na Primožu od 10 do cca 10.30. Sonce je ob tej uri pod kotom 90 st. uprto v pobočje starta in stvar dela!! Tu pa tam so bili prijazni oblaki in držalo je POVSOD! Brez težav sem dosegel Osolnik 2 km severno, obrnil nad cerkvijo in se vrnil pred primoža, vedno približno v višini štarta. Ko sem redno letel (1991-2005), si kaj takega niti v sanjah nisem predstavljal. Velikokrat sem bil na Primožu. Enkrat sem sicer startal na Osolniku in obrnil v Primoža, a sem na sredini scuril. Danes je pa bil tak dan, da če bi imel rezervo, GPS, radio, višinomer in rutino v riti (ja, samo cunjo Apco simba in sedež sem imel), bi se prepustil enemu oblaku in obrnil zahodno ter po moje prišel do Nanosa (Bolha je enkrat pokazal OLC Krim-Nanos) ali pa še dlje, saj v vipavski danes ni bilo burje!!! Ni se dalo scurit. Vedno sem se tu boril da bi pridobil kak meter višine, danes sem pa prvič po 6 letih vlekel ušesa. Podobno je bilo pred 2 tednoma in še dvakrat na Primožu, vedno je delalo! Vredno razmisleka, če ne veš, kaj bi dopoldne sam s sabo. Ostale četrtke sem ponucal na Vrhu nad Višnjo goro, tudi tam sem 2-x peglal po cca 15 min, zgodaj dopoldan!
Jebela cesta, še bom letel!! Zdej pa šibam v službo.
LP, Tomaž, Grosuplje
nekdanji
fazan
 
Posts: 8
Joined: Sat Sep 05, 2009 20:04
Karma: 0

Re: Primož dopoldan

Postby Turčin » Thu May 19, 2011 20:04

Lepo, uživaj; samo pazi, da te 'Kontrolni stolp' ne dobi na radar! :D
Turčin
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Dec 06, 2006 12:02
Karma: 0

Re: Primož dopoldan

Postby igor » Thu May 19, 2011 20:52

:D Ja! To so dnevi in občutki. Super post. Človeka kar gor sprav, če mora cel dan delat in lahko samo bere. Uživaj in čim več pobegov v zrak.
LP Igor
igor
galeb
 
Posts: 64
Joined: Tue Apr 11, 2006 11:53
Karma: 0

Re: Primož dopoldan

Postby siso » Fri May 20, 2011 9:18

Dobr opis, me je prjel da bi kr vn iz pisarne stegnu...
lp
SISO
siso
galeb
 
Posts: 70
Joined: Mon Feb 16, 2009 14:22
Karma: 0


Return to Vzletišča in pristanki v Sloveniji (Flying sites in sLOVEnia)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...