Paragliding Slovenia • View topic - Pravila za tandeme

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Pravila za tandeme

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 11:45
by GregorM
Pred kratkim sem si nabavil privatnega tandema, torej za letet z ženo in prijatelji. Zanima me, če na katerem od slovenskih vzletišč ali pristankov veljajo posebna pravila za tandeme ali pač prideš z ZPLS nalepko in letiš enako kot solo? Npr. od Jureta na Gozdu sem zvedel, da želi za vsak tandemski štart 10€, ne glede na to, ali letiš komercialno ali privat.

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 17:27
by Tomaž -REDSTAR
:D Z ZPLS nalepko si rešen vseh dodatnih obremenitev in zadolžitev na večini štartov,V primeru Gozd pa je verjetno vložek lastnika parcele tako velik,( vzdrževanje štarta ) :badgrin: :badgrin: da se mora vsak tandemski štart primerno obdavčiti :doubt:.

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Thu Aug 16, 2012 23:38
by jaq
Dam 10€, če dobim račun. Pošteno? Torej račun in opozorilno tablo na štartu.

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 12:10
by GregorM
Jaz osebno nimam problemov, če nekdo uredi vzletišče in potem zahteva določeno plačilo. Samo fajn je vedet vnaprej in se potem odločiš, ali greš tja ali pač ne.

Morda kdo ve, kako je s cariniki na Kobali? Pilot je član ZPLS, potnik ni. Kupiš še eno dnevno vinjeto za potnika?

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 19:31
by jaq
Ampak za urejanje štartov gre določena vsota iz proračuna vinjet ali kako?

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 21:12
by jrabic
za določene. to je tolk mal da ni niti za skret papir:-(( Lp Jožef

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Sat Aug 18, 2012 0:38
by seba
Tudi v Posočju se zaračunava tako na Kobali kot na Kobariškem Stolu.. Pri nas imamo dovolilnice urejene z občinskim odlokom..

http://www.drustvo-adrenalin.si/?url=odlok

Sem pa ravno te dni govoril z medobčinskim redarjem in je debata slučajno nanesla še na karte.. Je pa ravno redar edini, ki ti lahko napiše kazen za neplačano dovolilnico, zadeva pa mora biti urejena z občinskim odlokom. Po nekje kjer to ni urejeno na občinski ravni je toliko lukenj oz. delovanja "lastnikov štartov" proti ostalim zakonom, da mu lahko le pomahaš. Verjetno ti edino lahko prepove na svoje..

Lepo je, da je urejen start.. samo da me bo nekdo terjal za 10 €, brez računa, da peljem kolega pa... #-o =D>

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Sun Aug 19, 2012 16:22
by jurijf
Nalepka ZPLS velja le in samo za individualno letenje, za vsako drugo letenje se je potrebno dogovoriti z lastnikom / upravljalcem štarta. Tudi če tandemiraš svojo najdražjo ali prijatelje, velja, da se je potrebno najprej dogovoriti z upravljalcem šaterta, ki edin določa režim za take primere. Ti režimi so lahko regulirani z občinskimi odloki ali pa ne, saj še uredba daje upravljalcu štarta določene pravice urejanja zadev.

LP

Jure

PS: Pa seveda na izpit za pilota tandema (komercialno letenje ali nekomercialno, ni razlike!) in primerno rezervo ne pozabit!!!

Re: Pravila za tandeme

PostPosted: Sun Aug 19, 2012 20:08
by igifly
Zdaj..nekako logično je,če je privatna zemlja in se pravi privatni štart,da se lastniku plača za uporabo, če to zahteva in razlog nas prav nič ne briga....za uporabo,vzdrževanje,za pivo, kur..-nima veze,štart je njegov se pravi njegova pravila...tudi na Lijaku se polet tandema plača,(koliko se tega kdo drži je drugo vprašanje).... tu naj ne bi bilo dileme,če pa komu ni všeč ,pa naj gre drugam letet...

LP Igor Drožina - igifly

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...