Paragliding Slovenia • View topic - Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Tue Mar 11, 2014 0:10
by SrečkoJ
Dobrovlje so eden najlepših terenov v Sloveniji za letenje na vzhodni tendenci vetra. Uspelo se nam je dogovoriti, da lahko uredimo novo vzletišče, obrnjeno v to smer. Potrebno bo veliko ur dela za ureditev, vendar v slogi je moč in verjamemo, da bo večina "štajerskih" in “savinjskih” jadralnih padalcev sodelovala pri delu. Planirano končanje del je do začetka meseca marca, saj se na Dobrovljah najlepše jadra ravno od aprila do junija. Tudi trenutni dnevi so že uvod k omenjeni trditvi:
http://xcglobe.com/olc/index.php/catalo ... 371095&map

Prvi delovni akciji bosta ob koncu tega tedna (sobota in nedelja – 15. in 16.3.2014), oba dneva od 8. ure dalje, pa vse do konca dneva. Lahko se priključite kadarkoli, delo čaka ;-) Največ bo vlečenja in nošenja vej, tako da so obvezne rokavice. Primerno orodje za delo: sekire, motike, grablje,....Parkirajte pri odcepu iz asfalta na makadamsko cesto, nato je še pet minut peš hoje.


LP in skupaj “pljunimo v roke”

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Sun Mar 16, 2014 0:11
by SrečkoJ
Vzletišče na Dobrovljah je že dobilo svojo osnovno obliko in vsi prisotni na sobotni akciji, ki so bili zares delovni, so navdušeni nad lokacijo in terenom. Možno je že vzletanje, vendar je treba opraviti še veliko dela. Tudi nedelja bo delovna, vabimo vas, da se pridružite.

LP

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Fri Mar 21, 2014 8:20
by SrečkoJ
V soboto, 22.3.2014 od 8.ure dalje, bo na Dobrovljah urejanje področja pod vzletiščem. Največ bo vlečenja in nošenja vej, tako da so obvezne rokavice. Potrebna bo tudi še kakšna motorna žaga. Dostop je po gozdni cesti, ki se odcepi levo 200 metrov pred vzletiščem. Vabljeni!

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Thu Apr 03, 2014 19:13
by SrečkoJ
Na vzletišču Dobrovlje-vzhod so končana strojna dela, tako da je zadeva v zaključni fazi zatravitve zgornjega dela ter urejanja v območju pod vzletiščem. Zatravitev bo potekala v PETEK po 16.uri, kar je pred napovedanim sobotnim dežjem. Vabljeni vsi, ki imate možnost prinesti »drob« (semena trav, ki obležijo po tleh senika) ali pa originalno travno seme; površina vzletišča je namreč precejšnja. Koristen pripomoček za delo so grablje.
V območju pod vzletiščem moramo pospraviti in zložiti precej drobnega materiala za drva, to delo bomo opravili v NEDELJO dopoldne od 8. ure dalje. Za nedeljsko akcijo je zaželjeno večje število ljudi, zato naprošamo za pomoč vse, ki si boste lahko vzeli čas. Po delu bo možno letenje, saj je vremenska prognoza ugodna.

LP

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Sun Apr 06, 2014 19:58
by SrečkoJ
Ena večjih slovenskih jadralnopadalskih akcij zadnjih let »Nov štart na Dobrovljah« je organizacijsko in delovno večinoma končana. Stare, dobre Dobrovlje so se udeležencem današnje delovne akcije po končanem delu zahvalile s čudovitim letenjem (poglejte današnji XC Globe). Ob tej priliki gre zahvala vsem, ki so v zadnjem mesecu s svojo delovno vnemo kakorkoli pomagali pri izgradnji enega najlepših vzletišč na Štajerskem. Potrebno je bilo tudi veliko strojnega dela (dva dni bager s pikerjem, dva dni vitlanje in vlečenje debel s traktorji), kar pa je seveda zahtevalo plačilo izvajalcem.
Ker z običajno vsakoletno medklubsko poravnavo stroškov vzletišč in pristankov v regiji ni mogoče pokriti celotnega stroška, je bil skupen dogovor in predlog, da vsak posameznik iz regije in tudi širše, ki ima namen leteti na Dobrovljah prostovoljno prispeva 10 EUR. Današnji udeleženci delovne akcije in letenja so ta znesek večinoma že poravnali, vse ostale jadralne padalce pa naprošamo, da čimprej prispevajo ta minimalni znesek (denar zbirajo: Srečko Jošt, David Bider, Iztok Lorenčak-Murki, Damjan Čretnik). Seznam tistih, ki bodo prispevali, bomo objavili na forumih in ga sproti dopolnjevali in objavljali.

Posebej povdarjamo, da se na Dobrovljah ne sme leteti na vetrovih, ki vključujejo zahodno smer. Na vzletišču namreč piha ob vseh vetrovih lepo navzgor, vendar je teren primeren le za JV-SV vetrove. Poznati je potrebno generalno , splošno vremensko napoved, v pomoč pa je tudi klic na AVP Malič (031 704906). Ob cesti pri vzletišču je potrebno parkirati tako, da je cesta prevozna tudi za traktor ali delovni stroj , na pristanku pa se je potrebno držati pravil, ki veljajo za vse pristanke, še posebej sedaj v spomladanskem času , ko je obdobje intenzivnejše rasti trave.

Veliko lepega letenja vam želimo, seveda z upoštevanjem predpisov (300 metrov nad terenom).

slike:
http://www.albatroscelje-drustvo.si/node/6862
http://www.albatroscelje-drustvo.si/node/6861

LP

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Sun May 18, 2014 21:23
by SrečkoJ
Posodobljen seznam pilotov (26.10.14) za prostovoljni prispevek 10 EUR, kot pomoč pri kritju stroškov za novo vzletišče na Dobrovljah.
Sredstva se še zbirajo, če bo znesek stroškov presežen, bodo sredstva šla za nadalnje urejanje (dodaten dovoz zemlje in zatravitev, obnova barake na pristanku,…), zato pozivamo tudi ostale, da pomagate k uspešnemu zaključku projekta.


Matjaž Beljakovič, Matej Berzelak, David Bider, Marjan Brus, Jaka Cajner, Maks Cigale, Zvonimir Cepuš, Benjamin Flere, Dare Glušič, Maruša Grešak, Matic Grešak, Miha Grešak, Veronika Grešak, Miro Kovše, Vesna Krajnc, Iztok Lorenčak, Malgaj Marjana, Franek Rakun, Janez Ramšak, Peter Ročnik, Rok Rup, Urban Strnišnik, Martin Šeler, Matija Ščurek Trglavčnik , Vinko Špeh, Primož Tepej, Rudi Vengust, Milan Vivod, Janez Vodončnik, Siniša Zarič, Andrej Zeme, Roman Zemljič (JPK SKY Velenje)

Stojan Bende, Daniel Crnčec, Herman Čater, Miran Drač, Stanko Drofenik, Franc Erjavec, Andrej Frece, Primož Gajšek, Aleš Jelen, Matic Jelen, Janko Jošt, Jasmina Jošt, Srečko Jošt, Janez Kanižar, Ladislav Leskovšek, Frenk Lokovšek, Miran Majerič, Marica Matjašič, Ambrož Mikelj, Jože Mohorič, Peter Očkerl, Jože Poštrak, Tibor Tajnšek, Tomaž Tičar, Mirko Vojkovič, Aleksander Zver, Samo Zupanc (DJP ALBATROS Celje)

Srečo Črep, Aljoša Čoh, Andrej Grajžel, Bogdan Kerš, Sebastjan Podbregar, Matjaž Prelog, Bernarda Tominc, Tanika Virtovšek, Gorazd Zabukošek (JPK EOL Celje)

Gregor Avžner, Robert Breznik, Ivo Brežnik, Niko Colnarič, Damjan Čretnik, Dejan Cesar, Simon Doberšek, Marjan Dogoša, Andrej Fekonja, Andraž Ferlež, Tadej Fideršek, Andrej Hvalec, Danijel Kekec, Bojan Kolar, Slavko Kolar, Janez Konovšek, Primož Kostanjevec, Herman Kožuh, Anton Kresnik, Jan Kresnik, Mitja Kuzman, Arnold Lešnik, Barbara Lipavec, Edvard Lorger, Robert Majhenič, Simon Marčič, Marko Milanovič, Robert Oblak, Manja Part, Uroš Pečnik, Aco Pepevnik, Maks Petrič, Marko Pezdevšek, Dejan Pfeifer, Mojca Pišek, Beno Puž, Franci Robek, Armin Salkanovič, Tomaž Samec, Dimitrije Stopar, Matjaž Škerget, Primož Škrablin, Sara Tekavc, Zoran Tivadar, Marko Trojner, Jernej Trs, Stane Trupi, Rok Vegelj, Martin Vengust, Klemen Zafred, Marko Završek (DJP LINTVAR Šentjur)

Rok Preložnik, Andrej Šoba, Herman Kladnik (DJP LUFTARJI Velenje)

Klemen Horvat, Bojana Oblak, Uroš Oblak, Ian Koštomaj (ADRENALIN team Gornje Posočje)

Jasmina Kadilnik (DJP KAJUH Frankolovo)

Jaka Artič, Luka Lah, Klemen Klevže, Mitja Sajko, Vinko Verk, Zdravko Došler (DJP DONAČKA gora)

Peter Skledar, Robert Šoba (LK ŠTATENBERG)

Matej Gošte (DJP ZLATOROG Laško)

Brane Rozman (METULJ Rimske Toplice)

Janez Planinšek (KJP KAVKA Kisovec)

Simon Gruber, Tanja Gruber, Branko Žnuderl (DJP PARAKRILEC Maribor)

Jaka Brinovšek, Klemen Brinovšek (AK KIMFLY)

Tomaž Eržen (DJP KROKAR Železniki)

Matjaž Čater (LET Škofja Loka)

Prevoršek Vlado

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Tue Apr 21, 2015 0:56
by SrečkoJ
Lani spomladi smo izvedli akcijo izdelave novega vzletišča na Dobrovljah, ki se je pokazalo za zelo primerno za lepo, rekreativno jadranje ob vzhodnih vetrovnih tendencah. Ureditev še ni bila dokončana, sedanje obdobje pa je najbolj primerno za to, da vzletišče dobi končno obliko in izgled.
Na vzletišče smo pripeljali precej kubikov zemlje, ki jo bomo strojno razgrnili. Potrebno bo sproti odstraniti drobno kamenje, ki ga bomo uporabili za nasutje parkirišča. Nasuto zemljo bomo zatravili. Čez cesto bomo naredili kanal za odtekanje meteorne vode, katero bomo speljali ob robu vzletišča.

Delovna akcija bo v četrtek, 23.aprila 2015 od 15.30 ure dalje. Delovno orodje: predvsem grablje, kakšen kramp in lopata. Tisti, ki boste prišli iz smeri Celja, uporabite prevoz po magistralni cesti do Šempetra in nato preko Polzele, saj so na avtocesti vsakodnevni zastoji zaradi del.

Potrudimo se za dokončno ureditev in pripravimo vzletišče še za nadalnje lepo in varno letenje.

Lep pozdrav

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Wed Dec 07, 2016 22:08
by SrečkoJ
Vzletišče Dobrovlje-vzhod je med najbolj obiskanimi slovenskimi vzletišči, saj je za JV-SV vetrove idealno za lepo rekreativno jadranje. Po dobrih dveh letih od odprtja vzletišča smo se uspeli z lastnikom dogovoriti še za razširitev vzletišča v spodnjem delu in s tem še varnejše vzletanje z jadralnimi padali in zmaji. V teh dneh bo končan tudi postopek registracije vzletišča.

Prejšnjo soboto smo posekali veliko količino dreves po spodnjih straneh vzletišča. Sedaj je treba les potegniti navzdol na ravnino, ga razžagati in zložiti v "klaftre". Za ta opravila, predvsem za slednje, pride v poštev veliko pridnih rok. Zato vljudno pozivamo vse, ki letite, ste leteli ali še boste leteli na Dobrovljah, da priskočite na pomoč na delovni akciji, ki bo potekala to soboto, 10.12.16 od 9. ure dalje. Priporočljiv pripomoček: delovne rokavice. Če kdo ima in obvlada motorno žago, je še posebej vabljen. Prav pridejo tudi večje škarje za veje.

Priložena je slika, ki prikazuje staro stanje in stanje po zadnji akciji. Do sobote ne bo več tudi štirih bukev, ki so na novejši sliki desno spodaj :D

In še ;-) - en Rimljan (Publilij Sir) je nekoč izjavil:
Ubi concordia, ibi victoria. – Kjer je sloga, je tudi zmaga; ali na kratko: V slogi je moč.

Vljudno vabljeni!

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Thu Dec 08, 2016 20:55
by SrečkoJ
Danes (četrtek) smo na Dobrovljah "vitlali" debla, ostalo je še precej dela za jutri (petek), da bo potem v soboto možno izvesti načrtovano. Če bi se kdo uspel pridružiti jutrišnji akciji, bi bilo zelo zaželjeno - na Dobrovljah bomo od 11. do 16. ure.

Re: Dobrovlje-ureditev novega vzletišča

PostPosted: Thu Dec 22, 2016 1:44
by SrečkoJ
V zadnjih dneh je bilo na Dobrovljah med tednom opravljenega še veliko dela in sicer predvsem vitlanje in vlečenje hlodov po gozdni cesti, kar je bilo zaradi zahtevnosti terena zelo zahtevno opravilo. Nekateri smo bili tako aktivni kar nekajkrat, da so stvari sedaj tako daleč, da je treba zadevo le že zaključiti, kakor je tudi dogovorjeno z lastnikom. Ker je bilo res veliko posekanega, je ostalo še precej manjših hlodov in vejevja, to pa je treba še pospraviti iz strmine in zložiti. Če "stopimo skupaj", lahko to izpeljemo v nekaj urah. Planirana akcija je v soboto, 24.12.16 od 9.-13. ure. Delovne rokavice, večje škarje za veje, kakšna motorna žaga...

Zopet pozivamo vse ljubitelje letenja na Dobrovljah, da pomagate pripraviti vzletišče, ki bo sedaj tudi vam omogočalo res varno in lepo vzletanje in letenje.

Vabljeni in lep pozdrav.

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...