Paragliding Slovenia • View topic - Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 7:46
by Thomy
Pozdrav!

Rad bi vse opozoril vse jadralne padalce in (predvsem) zmajarje, da se je pristanek pri piceriji Anja pod Kovkom nekoliko zmanjšal.
Lastnik zemljišča se je odločil postaviti ogrado za živino na del pristajalnega prostora. V dogovoru z našim klubom smo uspeli si priboriti, da ograda ni kvadrat, temveč je travnik omejen diagonalno. Tako to še vedno dopušča primerno varnost pri pristajanju proti JZ. Ograjo smo označili s trakci in bomo poskrbeli, da bo primerno vidna iz zraka tudi v prihodnosti.

Vseeno pa naprošamo vse pilote, če je to le mogoče, da si zaradi varnosti ogledajo pristajalni prostor pred poletom.

Za DJP Kovk
Tom Pavlič

Re: Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 10:02
by clem73
Hvala za opozorilo
Sandro

Re: Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Sun Oct 08, 2017 22:13
by Thomy
Pozdrav vsem padalcem in zmajarjem.

Ponovno bi rad opozoril kje se nahaja uradni pristanek pri piceriji Anja pod Kovkom
Prihaja zimski čas in piloti z vseh koncev Slovenije prihajamo na to priljubljeno primorsko vzletišče. A v izogib težavam z lastniki zemljišč, bi ponovno prosil v imenu Društva Jadralnih Padalcev Kovk, da se vsi držimo dogovora in ne pristajamo vse povprek po travnikih, kakor se je žal dogajalo ta vikend.
Pristanek je trikotne oblike in ga lahko vidite označenega na priloženi sliki. Diagonala je ograjena z žico (pašnik), vendar je označena s količki v fluorescentni rumeni in rdeči barvi.
Image

Prosil bi, da na to upozorite člane klubov, ki ne berejo foruma, pa še morda dodatno, ko se skupinsko organizira letenje na primorskem.

V imenu DJP Kovk se zahvaljujem za to malo pozornost.

Tom

Re: Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Fri Jul 27, 2018 19:46
by Jože
Pozdravljeni,
na pristanku pod Kovkom (picerija Anja) je spet ograjen pašnik in zato opozarjamo vse proste letalce naj bodo pozorni pri pristajanju. Ograda je označena s količki fluorescentne barve in trakovi. Pristajate na omenjenemu travniku od vetrne vreče proti zahodu, da ne bo vroče krvi z lastniki drugih parcel. Hvala.

za DJP Kovk Ajdovščina
Jože Vidmar

Re: Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Sat Dec 07, 2019 22:40
by ekos
Danes nas je na pristanku pri Anji obiskal lastnik zemljišča(full jezen) da se pristaja od klobase proti Ajdowšni, ker tisti lastnik dobi neka denarna sredstva, on pa da ne. To je ravno nasprotno, kot kaže tukaj slika pristanka. Kako je zdaj z tem?

Re: Pristanek Kovk - Budanje pri Ajdovščini

PostPosted: Sat Dec 07, 2019 22:52
by Thomy
Res je. Pristanek je travnik od klobase proti Ajdovščini.
Tako je tudi na vseh slikah in kartah...

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...