Paragliding Slovenia • View topic - Aladin za mobilnike

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Aladin za mobilnike

PostPosted: Tue Mar 12, 2019 10:42
by Thomy
Pozdrav!

Za vremensko napoved se večinoma poslužujem modela Aladin. A uporaba na telefonu je zelo sitna, saj brez miške težko uporabiš vmesnik, katerega so se ga pri Agenciji zamislili.

Zato sem prosil bratranca, če bi lahko to kako rešil. Pripravil je spletno stran, kjer z lahkoto tudi na telefonu preverimo vremensko napoved.
Spletna stran je na naslovu: http://zaladin.dejstva.si/

Kot priboljšek, se poleg napovedi lahko pregleda tudi "za nazaj". Na primer, če so bili prejšnji dan odleteni zanimivi leti, se lahko tu preveri kakšno napoved je Aladin prikazoval.

Če bi kdo znal in želel ta prikaz dodelati oziroma ustvariti namensko aplikacijo, sem na voljo za pomoč. (P.S. Vse slike so na sledečem naslovu: http://meteo.arso.gov.si/uploads/probas ... din/field/)

LP Tom

Re: Aladin za mobilnike

PostPosted: Thu Mar 14, 2019 8:35
by lisica
Odlično dela! Bravo! Miha

Re: Aladin za mobilnike

PostPosted: Thu Mar 14, 2019 13:41
by Thomy
Aladin ponuja tudi dodatne karte, ki jih trenutno ne vidimo, bi pa lahko bile zelo zanimive.
Za višine 760m, 1000m, 1500m, 2000m, 3000m, 4200m in 5500m imajo napoved za vsako uro! Lahko bi videli točno ob kateri uri model napoveduje, da se veter umiri oziroma obrne.
Nekdo bi moral narediti app za dostop do vseh teh podatkov...

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...