Paragliding Slovenia • View topic - Zmajarstvo.

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Zmajarstvo.

Forum namenjen samo zmajarjem.

Moderators: MRX, jurijf

Zmajarstvo.

Postby march » Tue Feb 16, 2016 11:15

Že nekaj časa opazujem zmaje in me vse bolj mikajo...Sicer sem se pred leti že zanimal za šolanje,ampak sem potem naredil licenco za ULN-letalo. Tako da približno poznam potek....Če se odločim za šolanje,a se mi prizna kaj teorije od letala?
Kako pa je z zmaji-trdokrilici? V Sloveniji ga še nisem videl. Je šolanje podobno? In kakšne so recimo cene trdokrilecev?
Hvala!
march
fazan
 
Posts: 7
Joined: Tue Aug 04, 2009 13:46
Karma: 0

Re: Zmajarstvo.

Postby MRX » Tue Feb 16, 2016 20:18

Pozdravljen,

če si se pozanimal takrat za šolanje je trenutna situacija ista s tremi šolami, Tolmin, Ljubljana ter Štajerska.
ULN nima tukaj čisto nobene veze, tako da bo treba vse lepo od začetka do konca ampak ne se ustrašit. To ni generalna aviacija, kjer ti večinoma drugi določajo kdaj boš letel :)

V prvem letu šolanja boš že lahko jadral, kakšen talentiran pa naredi tudi že kak keatek XC.

Trdokrilca sta mislim da še dva ali trije v Sloveniji. Letijo jih malokrat. Zmajarski izpit drži ravno tako tudi trdokrilca saj gre za zelo podoben princip letenja, še vedno pa se je dobro naučit najprej pelat zmaja da lahko nato predvsem "pristaneš" trdokrilca.

lp

Matjaž
User avatar
MRX
kanja
 
Posts: 284
Joined: Wed Apr 19, 2006 20:07
Location: Tolmin
Karma: 1

Re: Zmajarstvo.

Postby jurijf » Fri Feb 19, 2016 12:32

Zdravo!

Imam trdokrilca in ga letim zadnjih 15 let (cca). Enega sem letel že v zgornjih 80-tih, tako da lahko tudi primerjam. Moja zadeva (Aeros Stalker II) leti super, samo za uspešne pristanke bi moral shujšati na težo, ki sem jo imel pred mnogo leti :-). Sedaj pristajam izključno na trebuh, ker imam tudi strgane križne vezi v kolenu, pa nočem tvegat. Torej če želiš leteti z zmajem, trdokrilca toplo priporočam. Aerosa sicer ne moreš več dobiti novega, Atosi pa so še na trgu. Od Atosov sem letel dvoseda (sam), in se tudi lepo obnaša, tako da lahko priporočam oba.

LP

Jure
User avatar
jurijf
jastreb
 
Posts: 334
Joined: Wed Apr 12, 2006 7:13
Karma: 6


Return to Zmajarski forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...