Paragliding Slovenia • View topic - Aeros winter race

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Aeros winter race

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 20:34
by ivanb
Od 14 do 18 marca bo potekalo zmajarsko tekmovanje na vzletiščih Kovk in Lijak s pristanki na Logu in Ajševici. Štarti bodo predvidoma odprti od 12 do 15 ure. Prosim vse uporabnike teh vzletišč in pristankov za razumevanje.
Hvala.
Ivan Brovč

Re: Aeros winter race

PostPosted: Sun Mar 11, 2012 20:57
by pavel
Saj razumemo!Ampak če misliš,da v tem času mi ne bomo uporabljali teh štarov,potem si brcnil v temo !! :D
Lp.

Re: Aeros winter race

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 15:20
by MRX
Pavlo :D

"window open" oziroma čas med katerim se vsi tekmovalci poženemo v luft bo trajal pri 60 tekmovalcih od 45 min do 1 ure. Medtem, bi bilo zaželjeno, da padalci ne štartajo.... Sej potem nas v momentu ni več pa je rešen problem. Za tistih 45 minut bi pa res prosil mal vzdržnosti. Kot kaže bomo večinoma na Kovku tko d si ne bomo v zelje hodil preveč (Na štartu :D )

Lep pozdrav

Re: Aeros winter race

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 15:32
by pgtoni
Saj je čisto zadosti da se vodja tekmovanja zadere na štartu pol ure preden se štart zapre za netekmovalce in omogoči padalcem da štartajo prej. Kdor pa ne štarta prej, bo pa štartal kasneje ...

In mislim, da bi to moralo veljati ne samo za zmajarske tekme, ampak tudi za padalske tekme. ( Izjema je le Pavle ;) )

LP
Toni

Re: Aeros winter race

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 21:42
by Turčin
... en nergaški črviček ne da 'gmaha':

Od kod pa organizatorju pravica, da enostavno prepove štartati vsem ostalim ?!
Imam čisto novo plačano in nalepljeno vinjeto, torej?

Si predstavljate tujca, ki mu en domorodec vsili nakup vinjete (prav !), malo kasneje pa mu drug domorodec prepove štartati?! Postavite se v njegovo kožo ... Ali naj Slovenija tudi na področju padalstva izpade kot zblojen pasjefukistan?

Saj pohlevnih ovc gre veliko v hlev in lepa beseda lepo mesto najde; za tekmo naj bi bil rezerviran en del štartnega prostora in se po možnosti vidno / fizično ločil od prostega dela.

Re: Aeros winter race

PostPosted: Mon Mar 12, 2012 23:02
by MRX
Turčin, štart je najmanjši problem,

lepo je ko se osebek z velikim razkorakom med koleni v zraku "beri začetnik" ali pa samo navaden pilot ki ne ve kaj je "vrtenje v določeno smer na ta dan", povzroči kaos in posledično ogromno nevarnost za vse v zraku.

Tukaj je šlo za prošnjo, če bomo pa spet izpadli Slovenci? Bomo pa vidli, Avstrijc bo razumu, kakšen problem mu vrti nad glavo, Slovenec (ne vsak), Čeh, Poljak i.t.d. to so pa druga klasa. Se najdete v njej?

Spet ne gre za to kdo bo bolj raztegnu, bolj barvasto perje, ampak izključna želja po varnem poteku tekmovanja.

Lp

Re: Aeros winter race

PostPosted: Tue Mar 13, 2012 8:51
by Turčin
A tako, ne samo štart, prisvojiti si hočete še zračni prostor?! :evil:

Hecam se, HECAM!

Za problem gneče in zmede v zraku ne poznam rešitve (razen bežanja stran), čeprav sem "najpametniji i najlepši u svemiru pa i šire", :D

Re: Aeros winter race

PostPosted: Tue Mar 13, 2012 10:30
by igorer
V bistvu ima organizator kot vodja letenja vso pravico da prepove letenje vsem. Če ga pač ne ubogaš postane to tvoj problem, ki se lahko kazensko preganja ( v realnosti se sicer ne preganja nikogar)

To počnem vedno na naših tekmah, tudi na Kobali, ko smo imeli DP, sem vsem lepo povedal, da bo štart 10min pred odprtjem tekme, za vse zaprt. netekmovalcem, pa sem zopet dovolil, ko so se tekmovalci spravili v zrak.

To počenjo tudi marsikje drugje po svetu. V času večjih tekem, pa običajno sploh prepovejo letenje netekmovalcem.

Je pač tako, in če zmajarji prosijo za malo potrplenja, je to njihova dobra volja, še vedno ti lahko kar prepovejo, kaj boš pa pol.

Pa saj res ni treba sikat za vsako stvar, saj se da vse zment, sam mal dobre volje je treba pokazat pa bo.

Re: Aeros winter race

PostPosted: Mon Mar 19, 2012 8:58
by pgtoni
V današnjih primoskih novicah:

Re: Aeros winter race

PostPosted: Tue Mar 20, 2012 8:06
by ivanb
Aeros winter race je odlično uspel z veliko dobrega vremena. Hvala padalcem za razumevanje. Na tekmovanjih ima vodja letenja pravico in dolžnost da zagotovi varnost tudi s tem da onemogoči statrt netekmovalcem med tekmo.
Lepe letalne dneve vam želim.
Ivan Brovč

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...