Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

ANTENA ZA RP ZODIAC 3000

Moderators: pgtoni, Iv@nl

ANTENA ZA RP ZODIAC 3000

Postby let » Mon Mar 08, 2010 21:21

Zanima me ali kdo ve, če se dobi kakšna daljša antena za RP ZIDIAC 3000 od obstoječe originalne.

V kolikor kdo kaj ve o temu ali obstaja kakšna dljša antena od originalne, lahko je tudi od kakšne druge kompatibilne postaje, vem da jih obstja kar nekaj, vljudno naprošam za informacijo, kje bi se je dalo nabaviti in kakšna je cena.

V zameno za informacijo pošljem Interni telefoski imenik JP v SLO, I in HR ter opis štartov in pristankov za JP na Obalnem področju , z opisom teh mest in zemljevidom kje se nahajao, če mi napiše mail (kako se pride do njih - so označeni tudi na Geopediji).

Zahvaljujem se za odgovore. Lp Branko Čehovin Koper, GSM 041-758-394
let
kavka

Re: ANTENA ZA RP ZODIAC 3000

Postby seba » Tue Mar 09, 2010 3:19

Pri anteni ni nujno, da je ravno za Zodiac.. pač gledati moraš da konektor ustreza (v tvojem primeru BNC) in seveda frekvenčno področje (antene za 2m radioamatersko področje oz. 144 MHz band - bo najverjentneje pisalo na njej). Dolžina antene je važna glede na frekvenco, za optimalno delovanje na 147 MHz jo bo potrebno narediti kar doma, vendar tudi zgornje ne bodo skurile postaje.. Ne nasedaj preveč na dB, ki jih obljubljajo, saj to z gumi antenami ne gre skupaj..

Za padalca je še primerno, da je antena čim bolj fleksibilna (ne trda kot original Zodiacova).

Zelo zelo priporočam članek http://lea.hamradio.si/~s53m/phare/gumirepek.pdf

Sicer pa konkretne antene: http://g.11140.antene.za.prenosne.postaje.uscom.si/
seba
kanja

Re: ANTENA ZA RP ZODIAC 3000

Postby let » Tue Mar 09, 2010 22:27

Najlepša ti hvala za res izčrpne informacije.

Obljuba dela dolg in bi ti moral poslati štarte in pristanke na Obali ter
interni telefonski imenik.

Mislim, da imam v službi tvoj mail in ti bom jutri poslal najnovejši imenik in šterte.

Glede na to, da nimam tega imenika pri roki, ne vem če si na imeniku JP. V kolikor si za to, te vpišem , če mi na moj mail pošlješ št. telefona in tvoj mail.

Upam, da se prihodnjič kaj več pogovorimo.

Lp Branko Gsm 041/758-394
let
kavka

Return to Inštrumenti (variometri,postaje,logerji)