Paragliding Slovenia • View topic - Serial Class

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Serial Class

Vse vroče debate na preletaških tekmovanjih. Datumi tekmovanj, doživetja, kar vam je bilo še posebej všeč in kar vas je motilo pri organizaciji. Zaželeni tudi opisi posameznih letov: ste veselo prileteli v cilj ali ste scurili?

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Serial Class

Postby pgtoni » Mon Nov 21, 2005 16:34

Zivijo,

Mene pa zanima katere pogoje mora izpolnjevati padalo, da lahko tekmuje v serijskem razredu? A je zadosti ce ima DHV test?

Kaj pa v primeru, recimo Nova Tatoo C, ima tekmovalne vrvice in DHV Test
The TATTOO is also available in a race version with thin lines.

Ce ima padalo DHV test, a je potem vseeno kako je narejeno? Lahko ima tekmovalne vrvice, trimerje, ... karkoli ...

LP
Toni
User avatar
pgtoni
Site Admin
 
Posts: 707
Joined: Mon Aug 08, 2005 9:19
Location: Nova Gorica
Karma: 1

Postby Iv@nl » Mon Nov 21, 2005 16:56

Po mojem mnenju oz. logieno bi bilo, da ee ima padalo tanke štrikce in je s temi štrikci šlo skoz DHV test potem je serial class.
Druga zgodba je, ee bi jaz dal na Rusha tanke štrikce :lol: :lol: :lol:

To bo verjetno vedel kaj povedat Igor Eržen ali kdo drug, ki je bil kdaj vodja na tekmovanjih.

LP Ivan
User avatar
Iv@nl
Site Admin
 
Posts: 895
Joined: Mon Aug 08, 2005 9:23
Location: Bukovski Vrh
Karma: 0

Postby Al » Mon Nov 21, 2005 17:10

Pogoj je da ima Padalo DHV test do 2/3 ali Afnor Performance, Ee je padalo cetificirano s comp štriki (s trimerji ne obstaja novejše DHV certificirano padalo, naj me kdo popravi(Avax XC ni šel skozi dhv) potem lahko ima karkoli. Ee pa sam kaj mutiš kot je Ivan rekel potem mu pa pade certifikacija. Nekateri proizvajalci imajo 3 verzije napr. APCO ;) Lambada DHV2, Afnor performance in Comp vse za isto krilo, vse trimano drugaee, s prvima dvema bi na tekmi bil serijski klas z zadnjim ne.
Drugo vprašanje pa je kdo ti bo to na tekmi preverjal. Razen kakega nevošeljivega soseda, ki bi koneal za tabo v serial klasu ;)

P.S. TattooC je bil testiran in certificiran loeeno od navadnega kot DHV2.(kako je z drugimi napr. Trango2 ne vem.)
L.P.
Al
kavka
 
Posts: 36
Joined: Tue Aug 09, 2005 15:51
Karma: 0

Re: Serial Class

Postby matej » Mon Nov 21, 2005 19:37

pgtoni wrote:Mene pa zanima katere pogoje mora izpolnjevati padalo, da lahko tekmuje v serijskem razredu?


Toni,

mislim, da je to definirano v FAI Sporting Code Section 7b (Paragliders and associated equipment), kjer ne govorijo o razredih (DHV, ...) pae pa o spremembah na padalu.

Bo pa kak naš organizator verjetno vedel kaj vee.
User avatar
matej
jastreb
 
Posts: 353
Joined: Wed Aug 24, 2005 16:32
Karma: 0

Postby igorer » Mon Nov 21, 2005 19:42

Imata kar prav. Padalo spada v serial vse dokler ima to padalo test. Ee štrike recimo padalo sami pretrimamo to ni vee serijsko padalo in kot tako ne bi vee smelo spadati s serijski razred. Prav zato, bi bilo na tekmam kjer se toekujejo serial pravzaprav potrebno preverjati ali je padalo res serijsko ali ne. Vendar pa vsi vemo, kaj bi to pomenilo. Kolikor vem sploh nihee ne preverja s katerim padalom tekmujete, ee prav bi po uredbi moral organizator preveriti ali je padalo certificirani in ali ne, ter ali pilot sploh sme leteti s takim padalom. Kolikor vem se na PWCjih in ostalih veejih tekmah preverja tudi comp. padala, vendar naj to potrdi kakšen PWC pilot. Padalo mora imeti vsaj load test, kar je nekakšen min., da se spadalom lahko tekmuje.
Teoretieno bi Toni lahko tekmoval s tekmovalnim padalom, organizatirju bi rekel da leti serial class, pa verjetno sploh nobeden ne bi opazil( razen soseda)
Kar se tiee Serial classa, je pae tako, da se veeino stvari dela v Fair playu, praktieno bi bilo, kar zahtevno preverjati kdo leti s kakšnim padalom na tekmi.
User avatar
igorer
albatros
 
Posts: 1424
Joined: Thu Aug 25, 2005 8:50
Location: Škofja Loka
Karma: 0


Return to Preleti (Cross Country)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...