Paragliding Slovenia • View topic - Nova Zelandija

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Nova Zelandija

PostPosted: Tue Dec 27, 2005 12:16
by Iv@nl
Toni in Mateja sta na letenju v Novi Zelandiji. Baje se bosta tamle udeležila tdi odprtega državnega prvenstva. Držimo pesti za Tonija.
Vse novice oz. njun dnevnik si lahko ogledate na njuni spletni strani: TUKAJ
lp IVAN

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 10:09
by Miha Mlakar
Toni pozdravlja vso klapo. Pravkar je pristal na plaži. :twisted: Imajo 25 stopinj, vendar te dni malce premoean veter za kaj konkretnega....

PostPosted: Fri Dec 30, 2005 19:17
by Iv@nl
pgtoni December 30, 2005, at 21:30
Finnaly! Today I flew! First we went to Piha Beach. A surf spot. There I saw that the wind is not too strong. We quikly decided to go to Muriwai to do some soaring. The wind was strong (25-30km/h), and only I took off. I was rewarded with one hour soaring. See pictures here

Pozdravljeni

PostPosted: Sat Dec 31, 2005 5:03
by pgmateja
Najprej lep pozdrav vsem. Danes je tukaj zopet bolj vetrovno, vendar toplo in soncno, tako da bova spet bplj turista kot padalca ;). Zgoraj je Ivan podal link, kjer lahko vidite kaj pocneva. Piseva v anglescini (kaksno napako nama boste oprostili), da bo razumljivo za vse, ki jih zanima kaksno je letenje v novi zelandiji.

LP
Mateja in Toni

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 0:39
by pgtoni
Zivijo,

LP iz Nove Zelandije.

Rabim pomoc: Ali kdo ve kako se nastavi GPS format na Aircotec XC-Trainer-ju iz WGS84 na NZ Geodatic datum 1949? Na Garminu je simple.

http://www.linz.govt.nz/rcs/linz/17880/ ... gd2000.pdf

Drugace vam moram povedati, da organizacija nasega DP-ja je za 100 svetlobnih let boljsa od Novozelandskega. Skratka, nic ni organizirano (razen nalaganja tock v GPS). To je vse :-(

LP
Toni

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 10:12
by matej
pgtoni wrote:
Rabim pomoc: Ali kdo ve kako se nastavi GPS format na Aircotec XC-Trainer-ju iz WGS84 na NZ Geodatic datum 1949? Na Garminu je simple.Zdravo Toni in Mateja,

sam sicer nimam XC Trainerja. V navodilih (2.2 MB), pa kolikor sem na brzino uspel pogledat, omenjajo samo WGS84.

LP na NZ!

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 0:16
by Miha Mlakar
Pravkar sem govoril z Tonijem.
Pripravlja se na štart prve tekme DP NZ discipline še nimajo doloeene, menda pa spet, kar moeno piha vendar tandemi že letijo. Letel bo z Garminom ker XC Trainer nima druge nastavitve kot WGS84. Novozelanci pa zahtevajo njihov sistem (en minus vee za XCT).
Upam, da bodo zjutraj rezultati na http://www.wanakaparaglidingfestival.co.nz in pa Toni kje pri vrhu :P

Lp
Miha


.

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 10:14
by Miha Mlakar
Toni nekaj preklinja, da je zaj...., v cilj so prišli 4. piloti. Jutri bo menda še ena tekma v sredo pa je že napovedano slabo vreme.
lp mm


.

konvertiranje???

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 14:47
by vidulis ico
Le zakaj Toni ne vnese toeke v garmina po novozelandksem koordinatnem sistemu, potem spremeni na WGS84. Koordinate toek se s tem transforminrajo v WGS84. Morale bi se. Tako jih lahko vnese/prepiše v XC trainerja in leti z njim. Ne vem ali so odstopanja ali ne, ee reeemo da so, pa naj malo poveea cilinder na 400+x metrov, da bo zihr not ;-) Po mojem bi šlo takole... ali ne?

lp Simon

Re: konvertiranje???

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 18:52
by pidalc
vidulis ico wrote:Le zakaj Toni ne vnese toeke v garmina po novozelandksem koordinatnem sistemu, potem spremeni na WGS84. Koordinate toek se s tem transforminrajo v WGS84. Morale bi se. Tako jih lahko vnese/prepiše v XC trainerja in leti z njim. Ne vem ali so odstopanja ali ne, ee reeemo da so, pa naj malo poveea cilinder na 400+x metrov, da bo zihr not ;-) Po mojem bi šlo takole... ali ne?

lp SimonZato ker je potem track zapisan v WGS84, kar pa njihov program tega ne razume. Ee bi track prepisal nazaj v Garmina, ne bi bil veljaven.

kdo kaj razume?

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 22:00
by vidulis ico
XC trainer ne razume "zelandšeine", ampak razume taske in lepše fura dirko kot garmin, se mi zdi. Vsaj moral bi glede na šolde.

Garimn je "multilingual" in tipkoroeno leti taske. A uporabiš ga lahko kot prevajalca.

Torej XC trainerja uporabiš za letenje in obraeanje toek. Garmina pa za oddajo tracka v zelandšeini.

In ee ti teoretieno dovolijo uporabit gpsBabel eez XCTjev igc imaš morda celo backup, kar pa je glede na trdoto zelandšeine verjetno neverjetno.

Zej ne vjm a jest kej ne zstuoepm al ti, pidalc ?

PostPosted: Mon Jan 09, 2006 22:20
by pidalc
No ja, maš prou!

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 1:10
by Miha Mlakar
Toni se pripravlja na drugo tekmo KIWI prvenstva, eez 15 min imajo start.
Vreme imajo bolj oblaeno disciplina pa je danes 38 km. Trenutno nobenega v zraku tako, da ne ve kakšni bodo pogoji za letenje, zgleda bolj slabo...

lp mm

.

Re: kdo kaj razume?

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 9:06
by matej
vidulis ico wrote:Torej XC trainerja uporabiš za letenje in obraeanje toek. Garmina pa za oddajo tracka v zelandšeini.

Za obraeanje po moje bolj težko. Garmin 12 ima 1024 toek in je treba za vsak spodoben let nastaviti interval za beleženje toek v track na najmanj 15 sekund, XCT pa kolikor vem ne omogoea nastavitve intervala (beleži vsako sekundo; še en - ?). Ee bi obrnil toeko po XCT, bo Garmin imel toeko v cilindru le z zelo veliko sreee.

Seveda pa lahko na Garminu spremeniš interval, ko se približuješ cilindru. Ee ti uspe ...

xct

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 9:34
by vidulis ico
Vidim, da ni rešitve. Jaz bi prodal XCTrainerja. Same probleme dela. No ja upam, da bo Tonjiu vseeno uspelo kaj letet, saj je tam zarad letenja ne zaradi instrumetnov.

Link na stran: http://www.wanakaparaglidingfestival.co.nz/ kjer trenutno še ni nobenih podatkov o tekoei dirki. Samo prijave.

lp Simon

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...