Paragliding Slovenia • View topic - Zimska liga - Snežinka 2016/17

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Page 1 of 1

Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Thu Sep 22, 2016 9:10
by ducy
Pognali bomo že tradicionalno zimsko ligo – Snežinko :D

Začnemo naslednji vikend 1/2.10.2016

Sistem disciplin ostaja isti kot lani, z dvema tipoma cilindrov, za padala do vključno z EN C in kategorijo nad EN C.
Štartnine ostajajo iste kot lani in leta poprej.
Zagotovljeni prevozi na štart in pobiranja, pobiranje trackov in objava rezultatov, itd…
Nagrade iste kot lani. Torej praktične in denarne nagrade!!

Poskušal bom uredit kakšna presenečenja za tekmovalce v cilju, itd.. da zadevo malce popestrimo. :D

Kar se tiče samih disciplin. Trudili se bomo naredit tekme zanimive in bolj v prid »C tasku« in še večje razlike, tako da bodo piloti nižjih klas, kot tudi začetniki prišli na svoj račun, se naleteli in imeli srečne obraze … v cilju ;)
Trudili se bomo naredit discipline predvsem daljše, da se bodo piloti lahko naleteli.
Torej .. skušali bomo ugodit večini želja, da bo druženje čim prijetnejše in zanimivo.

Sistem določanja tekem ostaja v večji meri isti kot lani. Se pravi vsak drug (letljiv) vikend. Tu bomo morda naredili kdaj pa kdaj kakšno izjemo z dvema vikendoma zapored, da izkoristimo lepo vreme. Torej sprotno obveščanje.
Objave bodo sledile na FB strani, kot »uradni« strani, ter obveščanja preko SLO-Comps-a.
http://comps.sffa.org/event/paragliding ... ake-201617
(V kolikor nimate FAI in CIVL št., potem izberite poljubno – še neuporabljeno številko)

*V kolikor bodo še v jeseni razmere dopuščale, bomo poskušali speljati kakšno tekmo na Štajerskem ali v Karavankah. Prav tako bomo poskušali tekme na teh lokacijah speljati v spomladanskem času ko so razmere zares odlične in narediti tekmovanje zanimivejše.

*Tokrat bomo prvič uvedli točkovanje z »FTV« faktorjem (25%), kar v grobem pomeni, da se bo brisalo 25% vsake tekme, oz. bo po 4 tekmah brisana ena celotna tekma.
Na ta način se hočemo še bolje prilagoditi tudi tistim, ki ne morete priti na vsako tekmo, saj s tem ne bo ogrožen vaš končni rezultat.

Vabljeni vsi, že izkušeni mački in tudi tisti, ki si želite samo poizkusit to zvrst letenja ali pa pričeti svojo tekmovalno kariero. Na naših tekmah se je »rodilo« že kar nekaj dobrih tekmovalcev. Zato vabljeni vsi novinci, z veseljem vam bomo pomagali.

Vabljeni!
Lep pozdrav!
http://zimska.para-comp.net/index.php/sl
https://www.facebook.com/ParaSnezinka/

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Thu Sep 22, 2016 14:07
by ducy
DOBRA NOVICA.
Vsi ki boste sodelovali na ParaSnežinki 2016/2017, boste imeli POPUST v višini 20€ na uradni FAI2 tekmi – Winter Cup 2017! :D

Vabljeni :)

http://zimska.para-comp.net/index.php/sl
https://www.facebook.com/ParaSnezinka

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Fri Oct 14, 2016 13:34
by ducy
ParaSnežinka 2016/17 - Task1

Začenjamo v nedeljo 16.10.2016
Več info. na:
http://zimska.para-comp.net/index.php/sl
https://www.facebook.com/ParaSnezinka

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 14:11
by ducy
ParaSnežinka POMEMBNO OBVESTILO!

Žal imam slabo novico za vse ljubitelje zimske lige.
Sporočam da je tradicionalna Zimska liga, ki se je pri nas vsako leto odvijala na Primorskem … odkar pomnim… prišla do zaključka.
Torej, Zimska liga – Parasnežinka je do NADALJNJEGA ODPOVEDANA.

Razlog za to tiči v večletnih, oz. sedaj predvsem po več tedenskih borbah z klubom Polet Nova Gorica, oz. z Damjanom Pregelj! Sodelovanje enostavno ni mogoče in nimam več energije se boriti z mlini na veter! Nenehna šikaniranja, oz. nenehni apetiti po nekih plačevanjih, dovoljenjih in dogovorih, ki se spreminjajo oz. nimajo več veljave, so privedli do zaključka.
Ne mislim razpravljat o vloženem času, trdem delu v ozadju, o »dobičkih ali izgubah«, organizaciji, mojem delu ali delu Damjana P. oz. Poleta N.G. pri tej zadevi, itd… ampak enostavno ne podpiram izkoriščanja, oz. prekomernega izkoriščanja. Vse ima svoje meje.
S tem razlogom so srečanja Zimske lige v takšni obliki do nadaljnjega zaključena.

Počutim se dolžnega do vseh pilotov, ki so pri tej zadevi sodelovali, uživali v tekmah, se učili in podpirali zimsko ligo, da sem jih s tem pustil na cedilu.
Upam, da bom našel neko rešitev in tokratno Zimsko ligo pripeljal do konca kot se spodobi. Če ne drugače z srečanji na Štajerskem v zgodnjih spomladanskih mesecih. V najslabšem primeru bo razglasitev najboljših in podelitev nagrad na podlagi dosedanjih rezultatov.
O vsem boste obveščeni v kratkem.

Vsem, tekmovalcem in podpornikom, se iskreno opravičujem.
Lep pozdrav.

http://zimska.para-comp.net

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 15:15
by luiz
Zivijo,

Pa ravno letos k mam namen dirkat, seveda ce nisem v službi.
Če so problemi z Pregljem, še vedno je lahko zimska na Kovku, pa tudi Buzet in Tribalj bi bila lepa osvežitev.
Morda se ob dobri napovedi naredi kr dvodnevna tekma na Tribalju, pa je letenje pa še druzenje čez vikend.

Lp luiz

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Fri Nov 18, 2016 15:36
by pgtoni
Bravo Luiz, pragmatičen pristop.

Mogoče bi šli enkrat tudi v Meduno... ?

LP
Toni

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Sat Nov 19, 2016 21:51
by bolko
Lepo in prav je, da se počutiš dolžnega do vseh pilotov, ki si jih "pustil na cedilu". Lepo in prav pa bi tudi bilo, da bi končno poravnal dolg djp Kovk-u iz Ajdovščine.

lp
Bolko

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Thu Dec 08, 2016 12:50
by ducy
ParaSnežinka 2016/17 …. nadaljevanje

Vsi željni letenja po točkah … boste lahko to počeli še naprej. Mogoče v malce drugačni obliki, pa vendar.
Bilo je kar nekaj podpore s strani pilotov, itd… da se mora ParaSnežinka nadaljevati. Škoda sicer, da ni bila podpora bolj javno izražena in ne le osebno. Kakorkoli… gremo naprej.
Še vedno / ponovno sem poskušal najti nek fair play dogovor z Poletom Nova Gorica, vendar brez uspeha. Škoda, res škoda!
Glede na to, da je predsednik ZPLS član Poleta Nova Gorica in seveda seznanjen z dogajanjem, sem upal na kakšno pozitivno gesto, pa vendar se to ni zgodilo.

Naj omenim, da nam je z DJP Kovk uspelo najti fair play dogovor s katerim nam je na Kovku omogočeno »organizirano« letenje, kot smo to počeli do sedaj. O tem malce kasneje.
Kot vemo, pa je v zimskem času Lijak letljiv precej večkrat kot Kovk, zato bi bilo zelo priporočljivo da se vključi tudi štart na Lijaku v kolikor hočemo najbolje izkoristit pogoje.
Vendar, ker nam je onemogočeno organizirano letenje na Lijaku, bo zadeva potekala v malce drugačnem načinu.
Kar pomeni, da ne bo organiziranega letenja. Prav tako ne bo »vabil« za pilote na letenje. Preko spleta bodo le sporočila kje bo ugodno za letet. Če boste temu sledili, je vaša stvar. Prav tako ne bo breafingov na štartu ali predstavitev kakšne discipline, itd… Vse bo potekalo individualno in preko spleta. Lahko bi rekli kot OLC.
Še vedno bodo potekali prevozi na štart in pobiranje pilotov in sicer brezplačno, oz. z prostovoljnim prispevkom.
Bo pa ParaSnežinka objavila na spletu task ki se ga bi dalo na ta dan odletet. Če boste želeli si ga boste lahko ogledali in shranili v inštrument. Vse to si boste lahko ogledali na strani: http://zimska.para-comp.net/ pod zavihkom »TASK«. http://zimska.para-comp.net/index.php/sl/task (v tem trenutku si lahko ogledate primer)
Prav tako si boste lahko task shranili npr. na telefon in ga nato prenesli direktno v inštrument (deluje za inštrument Oudie in C-pilot/Evo)
Če boste želeli, ga boste lahko preizkusili tudi sami. Če boste želeli, boste lahko preko spleta poslali zapis leta na obdelavo in kalkulacijo časa, oz. preletene razdalje.
Vso zadevo oz. vzdrževanje sistema, pa boste lahko podprli z prostovoljnim prispevkom na pristanku pred odhodom na štart. Tukaj prosim za fair play pilotov.

V kolikor pa bodo vremenske razmere dopuščale letenje na Kovku, pa bo zadeva potekala v okviru organiziranega letenja, kot je to potekalo do sedaj.
Na pristanku se boste lahko dogovorili za prevoz na štart in pobiranje. Na štartu pa bo breafing z vsemi piloti, predstavitev discipline, vremenskih pogojev, itd, itd..

Sporočila sledijo.

Se vidimo.
http://zimska.para-comp.net/
https://www.facebook.com/ParaSnezinka/

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Fri Dec 09, 2016 21:06
by tomi
Polet NG kje je problem?

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Sun Dec 11, 2016 9:50
by roky
Zdravo !

Kot vedno ....DENAR JE SVETA VLADAR ! :D

Lp Rok

Re: Zimska liga - Snežinka 2016/17

PostPosted: Mon Dec 12, 2016 10:27
by ducy
Ni (samo) denar. Deloma tudi res. In kot sem že omenil je »problem« v nerazumnih stvareh.
Razumem, da se nekaj prispeva na kar bi/sem tudi pristal. Ne bom pa pustil (preveč) izkoriščanja, kar bi posledično vplivalo na še več stvari.
Poleg tega, se tukaj pogovarjamo samo o nekem »prijateljskem – organiziranem« letenju. To ni FAI tekma ali večdnevna tekma, kjer je za določen del celo "lažje" organizirat-predvidit zadeve, kot pa večkrat zapored za manjšo skupino ljudi in še to ne veš kolk jih pride, itd, itd.. Poleg denarja se je šlo tudi za način oz. sistem plačevanja, obveščanja, itd...

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...