Paragliding Slovenia • View topic - Svetovno prvenstvo reprezentanca

   


Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Svetovno prvenstvo reprezentanca

Vse vroče debate na preletaških tekmovanjih. Datumi tekmovanj, doživetja, kar vam je bilo še posebej všeč in kar vas je motilo pri organizaciji. Zaželeni tudi opisi posameznih letov: ste veselo prileteli v cilj ali ste scurili?

Moderators: pgtoni, Iv@nl

Svetovno prvenstvo reprezentanca

Postby valhun » Tue Apr 04, 2017 18:43

Pozdravljeni.

Z 1. aprilom je Igor Eržen, ki je selektor JP reprezentance, moral potrditi seznam pilotov za udeležbo na svetovnem prvenstvu julija 2017 v Italiji.

Prepričan sem, da sem bil tokrat neupravičeno izločen iz reprezentace, ko je bil seznam predvsem na osnovi pritoževanja ostalih članov naknadno spremenjen meni v škodo brez argumentov.

Poleg tega, da menim, da sem bil v tem primeru neupravičeno ozločen iz reprezentance, sem se za objavo poteka izbora na forum odločil tudi zato, ker menim, da je potrebno narediti pravilnih izbora, da ne bo prišlo do ponovitve takšne situacije.

Ali sem bil upravičeno ali neupravičeno izločen iz reprezentance, pa boste presodili sami iz priloženega dopisovanja spodaj.

Lep pozdrav, Jože

POVZETEK dogajanja iz prejetih meilov:

-------------------------------------------
Igor Eržen je 27.3.2017 ob 15:37 napisal:

Selekcija za svetovno v Italiji
1. Tilen
2. Vidic
3. Molek
4. Bojan
5. Dušan
6. Suša

Verjetnot sicer da bomo dobili šest mest je zelo majhna, zato je Suaš pod velikim vprašajem, verjetno tudi Dušan.
Prosim, da bi kdor mi še ni potrdi, da se bo udeležil tekme. Seznam pošljem v nekaj dneh oz. najkasneje do 30. je rok za prijavo.
LP, Igor
------------------------------

Nato sta najprej Jurij in Tilen protestirala v zvezi z vrstnim redom, in sicer zato, ker je Primož na seznamu na zadnjem 6. mestu, ki bolj ali manj ne vodi na svetovno prvenstvo, njuno mnenje pa je, da mora biti Primož član reprezentace za SP v Italiji.

Sledil je še protest Dušana, da sistem izbora reprezentance ni predpisan in da nobeden ne ve kako in kaj. Predlagal je, da se mora narediti neka jasna lestvica, oz. pravila. Ali bo to samo WPRS ranking ali še kombinacija nečesa, se je potrebno dogovoriti - ako kot imajo to urejeno tudi drugod.
Hkrati meni, da če se udeležuješ tekem, itd.. in vlagaš v ta šport, potem se pač to tudi odraža na večih plateh in tudi na WPRSju (če si soliden). Podal je mnenje, da nekdo, ki je ultra dober pilot, vendar pač ne tekmuje redno, itd... ne more imeti prioritete.

Primož je komentiral, da je naloga selektorja naredit najboljšo možno ekipo. Ne določit jasen sistem, ali pa ocenjevat na koliko tekmah si se udeležil. Noben sistem v realnosti naj ne bi nikoli odgovarjal vsem, pa če je še tako jasen. Navedel je še, da njegovo mesto na wprsju določa evropsko prvenstvo na katerem je bil 75., a je bil še vedno na tretjem mestu po točkah za ekipo.

Na podlagi tega (in verjetno še kakšnega drugega dogovarjanja) je sledil ponoven seznam reprezentace s strani Igorja.
Njegov meil prilagam v celoti, kot tudi moj, upravičeno, jezen odgovor in prošja za obrazložitev novega vrstnega reda reprezentance.
Odgovora seveda nisem nikoli prejel.

---------------------------------
2017-03-30 12:06 GMT+02:00 Igor Eržen <igorerzen@gmail.com>:

Sem se še malo bolg poglobil v same rezultate in primerjave. Kar se Primoža tiče imate prav. Malo težje je narediti primerjavo potem med ostalimi (Molek, Orož in Bojan), saj ste se malo križali po tekmah. Edina tekma na kateri ste bili vsi je bil PWC v Francji. Bojan je tam zamočil, pa je bolje letel na Evropskem. Oroža tam ni bilo. Orož je odlično letel v Makedojini kjer pa ostalih ni bilo. Orož ima še nekaj dobrih tekem, prav tako Bojan. Molek mogoče še najmanj, čeprav ima iz PWCja kar dobre točke.
Odločil sem se takole. To pa je tudi moja zadnja odločitev in je ne bom več popravljal.

1. Vidic
2. Tilen
3. Suša
4. Orož
5. Bojan
6. Molek
7. Lara
8. Team leader TBO (povejte kdo bo)

Kdor se še ni naj se prijavi
https://airtribune.com/worlds2017/info/details__info

LP, Igor

-----------------------------------------------
2017-03-30 14:27 GMT+02:00 Jože Molek <jozemolek@gmail.com>:

Tole je pa res profesionalno opravljeno! Najlažje je odrezat tistega, ki ga ni doma, pa ne more skoz klicat, pisat, sitnarit, ...

Igor, očitno so tvoje primerjave sedaj več vredne kot cel sistem rangiranja po FAI. Res nisem pričakoval, da me boš kot tretjega po FAI lestvici degradiral na zadnje mesto. Kolikor se spomnim, smo se nekaj let nazaj dogovorili - res da le neuradno, a vseeno - da se v reprezentanco uvrstijo piloti po FAI rankingu, eno (zadnje) mesto pa zbereš po lastni presoji.

Praktično na vseh PWC v zadnjih treh sezonah sem bil boljši kot vsaj pol sotrpinov na tej lestvici. Če boš bolj podrobno pogledal, boš videl, da sem bil na PWC-jih od leta 2014 do konca 2016 uvrščen na sledeča mesta:
- 7. mesto PWC INDIJA
- 9. mesto PWC ŠVICA
- 11. mesto PWC FRANCIJA
- 12. mesto PWC ITALIJA
- 18. mesto (EP 2014)
- 19. mesto PWC SRBIJA
- 30. mesto PWC FRANCIJA

Rezultat iz EP 2016, 39. mesto, je v bistvu moj najslabši rezultat v zadnjih treh sezonah, kjer sem praktično dirkal le PWC in FAI 1 dirke.
Upam, da se strinjaš, da rezultat na svetovnem v Kolumbiji ne moreš šteti v to skupino, saj je bil bolj kot ne posledica izgubljene prtljage, ko sem do polovice prvenstva letel na izposojenem Boom 9 in odptem sedežu, se pravi na popolnoma nekonkurenčni opremi.

Hkrati si tudi 'pozabil', da sem v zadnjih dveh sezonah (2015 in 2016) edini letel Booma10, ki se je potrdil kot bistveno slabše padalo in upam si trditi, da so moji rezultati rahlo upadli predvsem zaradi slabšega padala in zaradi česa drugega. A kljub temu so po FAI rankingu še vedno boljši kot od polovice ostalih na tem seznamu. Upam si trditi, da bi z Enzom 2 bili moji rezultati še bolj vrhunski, kot so sedaj. Na Enzotu 3 definitivno bodo!

Še nekaj, primerjava rezultatov PWC tekem s tekmami 2. lige, kar je bilo letošnje DP v Kruševem in še nekaj drugih podobnih tekem, kjer tekmuje 5 top pilotov, pa res ni na mestu.
A hočeš s tvojo odločitvijo povedati, da naj hodimo na 'vaške' dirke in smo tam na odru, namesto da bi leteli na PWC, pa čeprav smo tam v TOP 20?

Za konec pa še nekaj - v kolikor bi bil Primož trenutno na FAI lestvici pred mano, se pravi tretji, potem sem prepričan, da ne bi bilo nobene spremembe in bi bil vrstni red določen po FAI.
Nikoli ne bom razumel, zakaj si Primoža dal na tretje mesto, mene pa zadnje. Če že si ocenil, da Primoža potrebuješ v ekipi, bi vsaj ostali vrstni red pustil tako kot je po FAI.
Resnično upam, da boš vseeno še enkrat razmislil o svoji odločitvi, ker takšna kot je sedaj je resnično nepoštena in brez vsake vrednosti. S tem boš izgubil vso kredibilnost pri meni in verjamem, da še pri večini JP scene.

Prilagam trenutni FAI ranking - konec marca 2017

Rank Name Nation Points
5 FAI position Jurij Vidic Slovenia 359.3
Rank/Competition
8 / World Cup Superfinal
5 / 14th FAI / European Paragliding Championship
2 / 2016 Paragliding World Cup - Italy
3 / 2016 Austrian Paragliding Championships

6 FAI position Tilen Ceglar Slovenia 352.1
Rank/Competition
4 / 14th FAI European Paragliding Championship
15 / World Cup Superfinal
2 / 3rd Alpen Cup PG
22 / Paragliding World Cup - France

47 FAI position Joze Molek Slovenia 256.3
12 / 2016 Paragliding World Cup - Italy
30 / 2016 Paragliding World Cup - France
39 / 14th FAI European Paragliding Championship
7 / 2015 Paragliding World Cup - India

52 FAI position Bojan Gabersek Slovenia 250.1
24 / 14th FAI European Paragliding Championship
24 / 3rd Alpen Cup PG
4 / 2016 Polish Paragliding Open Championships
2 / 16th Ratitovec Open 2016

58 FAI position Dušan Orož Slovenia 245.5
3 / 3rd Alpen Cup PG
4 / 2016 Serbia, Slovenia, Lithuania and Macedonia Open
1 / 2016 Polish Paragliding Open Championships
45 / 2016 Paragliding World Cup - France

62 FAI position Primoz Susa Slovenia 243.3
10 / World Cup Superfinal 2017
5 / 2016 Paragliding World Cup - Italy
1 / 2015 Int. German Open
73 / 14th FAI European Paragliding Championship

--------------------------------------------
Dne 30. marec 2017 19:57 je Jože Molek <jozemolek@gmail.com> napisal/-a:

Igor, resnično čakam tvojo obrazložitev za takšno nepošteno selekcijo.

Dobro veš, da je FAI lestvica tisto, kar že dolgo časa velja kot edino pravo merilo za kakovosti pilotov. In ko je govora o velikih tekmovanjih, sem prepričan, da doseženi rezultati na tekmah svetovnega pokala in FAI1 z večjo verjetnostjo kažejo na kakovost pilota, kot tekmovanja nižjih razredov.

Kot sem ti že navedel v predhodnem meilu, sem v zadnjih treh sezonah na velikih tekmovanjih (PWC-ji, EV in SV prvenstvo) tekmoval na devetih tekmovanjih.
V dveh primerih sem dosegel TOP 10 rezultat, v štirih TOP 20 in še v dveh TOP 40. Le enkrat sem zamočil, pa še to ne po lastni krivdi (Kolumbija).

To pomeni, da sem na 67 % tekmovanj najvišjega svetovnega razreda dosegel končno uvrstitev med TOP 20!
Takšno konsistenco boš težko našel pri vsaj pol ostalih.

Dejstvo je, da gre nekdo lahko na veliko število tekem, ki niso tako zahtevne in zbere nekaj rezultatov, ki mu dajo približno toliko točk na FAI lestvici, kot jih imam sedaj. A z rezultati na tovrstnih tekmah posameznik nikoli ne more priti višje. Običajno se to potrditi tudi takrat, ko se tak pilot udeleži PWC tekme, kjer običajno ne doseže dobrega rezultata.

V razmislek ti polagam tudi:

- od 05. 2014 pa do vključno danes, sem bil ves čas uvrščen med TOP 50 na FAI lestvici, s povprečno uvrstitvijo okoli 25. - 30. mesta, najboljša pozicija 17. mesto.

- Bojan je v tem času skoz nihal med 80 in 120 mestom na FAI lestvici, trenutna 52. pozicija je njegova najboljša v vsej njegovi JP karieri, od velikih tekmovanje je dobro odletel zadnje evropsko.

- Dušan je v tem času uvrščen med 34 in 108 mestom na FAI lestvici, v tem času je od velikih tekmovanj dobro odletel evropsko leta 2014,

- za primerjavo, Primož je v tem času bil uvrščen od najboljše uvrstitve 16. mesto pa do 111. mesta v začetku tega leta.

Iz navedenega je razvidno, da sem po rezultatih v zadnjih treh sezonah najboljši in najbolj konstanten pilot od nas štirih, le Primož ima primerljive uvrstitve.

ČE ZATE FAI LESTVICA NE POMENI OBJEKTIVNEGA MERILA ZA KAKOVOSTI IN KONSTANTNOST, POTEM RESNIČNO NISI VREDEN, DA SI ŠE NAPREJ NAŠ SELEKTOR.

Resnično upam, da boš priznal svojo zmoto in ustrezno popravil lestvico, dokler jo še lahko.
valhun
kanja
 
Posts: 271
Joined: Sun Oct 02, 2005 22:52
Location: Slamna vas 12
Karma: 1

Re: Svetovno prvenstvo reprezentanca

Postby bigA » Tue Apr 04, 2017 23:20

Hmm,

moje skromno mnenje:

Če so merila tekme in lestvice ima seveda Jože prav in ga podpiram.
Če pa velja dogovor, da ekipo določi selektor po svoji vesti in znanju, potem pač Igor sestavi ekipo in to je to.

Vprašanje je samo kak je pravilnik oz. dogovor? Veljajo tekme in lestvice ali velja volja selektorja?
Bojim se da je trenutno tako, da je zadnja selektorjeva in da ste mu dali pooblastilo da on izbere ekipo?

Aleš
bigA
galeb
 
Posts: 84
Joined: Wed Jan 11, 2006 0:33
Karma: 0

Re: Svetovno prvenstvo reprezentanca

Postby taifun » Wed Apr 05, 2017 7:37

Jože takole gre na žalost
life is like a box of chocolates you never know what you're gonna get

Upam da boste poštimal zadeve
User avatar
taifun
galeb
 
Posts: 52
Joined: Tue Aug 30, 2005 20:16
Location: kamnik
Karma: 0

Re: Svetovno prvenstvo reprezentanca

Postby Jons » Wed Apr 05, 2017 13:31

Še moj skromni pomislek.
Pred leti je iz francoske zmajarske reprezentance izpadel dolgoletni najboljši pilot. Selektor, ki ima vso pravico odločiti se drugače, kakor narekujejo razne rang lestvice, je dal prednost drugim. V njihovem primeru mlajšim, da si naberejo izkušnje. Seveda se je tudi tam prelilo mnogo žolča, a ker imajo selektorja, je pač on tisti, ki odloča in za svojo izbiro tudi stoji ter objektivno (beri > rezultatsko) odgovarja.

V našem primeru je zaplet najbrž res delno posledica nedorečenih pravil. Vendar, če bi se izbiralo zgolj po preteklih uvrstitvah pilotov, potem je selektor nepotreben. Dovolj je tajnica, ki pošlje prijavo, ali nemara celo spletni program namesto nje.
Ajde!
Janez
User avatar
Jons
galeb
 
Posts: 89
Joined: Mon Apr 28, 2008 23:23
Karma: 0

Re: Svetovno prvenstvo reprezentanca

Postby luiz » Wed Apr 05, 2017 23:11

Živijo,

Jože M. men tale tema deluje bolj kot neko izsiljevanje. Tisti, ki ste člani oziroma kandidati za člane reprezentance se usedite za isto mizo in najdite konsenz, ki bo predvsem ugoden za reprezentanco in na najboljši možen način ponesel ime Slovenije v svet JP scene.
Da se o sicer tako pomembni zadevi pogovarjate preko mailov je zame neresno. Da se potem vse to daje na forum pa tudi nima posebne teže, oziroma, tega zapleta tu ne boste rešili, kvečjemu situacijo poslabšali.

Sicer pa še ena opazka na lanskoletno DP v Makedonuiji. Praktično vsi slo top piloti ste manjkali na DP-ju, kao ker je takoj za tem Evropsko. Potem so pa famozno JP Slovenijo dobesedno dematirali Srbi. Lahko bi imeli toliko nacionalnega interesa, da bi se udeležili DP-ja če ste že člani reprezenrtance. Sicer je tole neumestna, vendar sem vam kr mal zameril.

Sicer bomo pa navijali za vas, ne glede kdo bo v reprezentanci. Še dobro da vas je toliko tako dobrih, da je težko izbrati, huje bi bilo, če bi bilo obratno, da ne bi bilo kandidatov :) .

lp Luiz
luiz
sokol
 
Posts: 187
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:17
Karma: 0


Return to Preleti (Cross Country)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/paragliding-slovenia.si/httpdocs/mkportal/include/PHPBB3/php_out.php on line 33: Creating default object from empty value


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...