Ustavi svojo Predstavitev Paragliding Slovenia | HOME
Moje življenje tudi tako
O meni
Starost: 26
Kraj: Ljubljana
Moj klub:
Licence

Drugo

Povezve

Citat
Sky is the limit
arhiv
zadnji dnevi
December 2008
November 2008

Ostalo

Oprema:
Apco Vista

Najboljši, najlepši let:
Sem šele za zaèetku ... Za enkrat drugi polet s Slivnice

Ambicije:
Se nauèiti aktivno leteti in uživati v zraku ... se poèutiti svobodno.

Moje življenje tudi tako
Sem študentka, ki je poskusila v življenju že marsikaj ... od dokaj umirjenega pisanja, do jadralnega padalstva. Poskušam uživati v življenju in kar mi le-ta ponuja in vèasih celo svoje utrinke prelijem na papir.
Ponedeljek, 08 December 2008
Lovrenc!

Nedelja, pol desetih, in prebudi me telefonski klic. Matej me klièe, èe grem leteti z lovrenca. Ooo, ja z najveèjim veseljem. Sicer piha sever, vendar je ta v zavetrju in zna biti ok. matej me pobere in odpeljeva se protipristanku. Med vožnjo sem malo skeptièna, saj je zunej megla in prav niè ne kaže, da bom danes opravila svoj deveti let. No, ko prideva na pristanek se zadeve spremenijo. Je malo meglic, vendar se vidi in sonèek sije. Poèakava še Matjaža in katy in odpravimo se do kamnoloma. Tam pa ruzak na ramo in na štart. Na poti navzgor sem vseskozi malo klela, zakaj že res more bit ruzak tolk težek in zakaj se ne da z avtom mal višje pridt ... ampak se splaèa. Mogoèe bom nekega dne mela hribovsko opremo in mi ne bo panike uhrib hodt ...do takrat  bom pa dodatno kondicijo nabirala. :-) No po pol ure prisopiham na štart in ... splaèal se je.. tolk lep sonèek, piha navzgor, ... super je.

No, nekako ne more bit vse popolno. Do sedaj sem vedno letela uz vokitokijem in to mi je bila neka varnostna mreža ... èe sem kej narobe nardila sem dobila informacije kako popravt, kam letet, kako pristat, ... Danes mi je Matej to mrežo raztrgal in adrenalin je narastel. Mislim, sej nisem prviè od tukaj letela in poznala sem pristanek, ampak vseeno ... èisto sama bom v zraku. Ja malo je bilo panike, ampak sem se kmalu ummirila in zbrala. Poèakala, da je Matjaž odletel in nato postavila padalo. Se pripela, in poèakala na zeleno luè od Mateja. In sem šla ... dvignila sem ga ok, vendar pol nisem šla èist podpadalo in na sreèo (bolje reèeno mojo maso in moè) sem vseeno uspela dleteti in to brez težav. Ko me je dvignl v zrak je adrenalin zaèel delat. Sem v zraku, sama, a bom znala, ... kdaj toèn morm zavit desno, ... No, pa še v sedež se morm dat. Zavila sem desno in zaèela iskat pristank. Vidljivost je bila dobra, sam jaz kar nisem vidla pristanka. Nisem vidla avta, križišèa. No zdej me je pa kr panika zgrabila in to kar velika. Mislim sej je tam veliko travnikov in s tem prostora za pristanek, ampak ... v vsej moji zmedenosti, sem le zagledala avto in rumeno padalo ... umirila sem se. Na vrsti je bil nov podvig ... dati se v sedež. Nekako, spet nisem se mogla skobacat vanj. Prijela komande v eno roko in z drugo prijela poèivalnik ga dala pod eno nogo in se tako zrinila v sedež. Sedela sem! Vesela pogledam padalo in malo naokoli in ne morem vrjeti kako lepo je. Trenutek sprošèenosti ni dolgo trajal. Priletela sem do toèke, ko sem morala zaèeti zbijati višino. Pa sem zaèela z osmico in jo celo naredila, ker sem bila še vedno previsoko sem naredila še en odprt zavoj, se zravnala s pristankom, dala ven iz sedeža in lepo pristala. ja kurnk lepo, spet mi ni uspelo na tleh lepo padala podreti in mi je ponovno padel na celice. sem prav jezna sama nase.

Kar ne morem vrjet, da sem samostojno letela. Nekako sem si dokazala, da sem sposobna se sama odloèat, kako zavijat in tudi rukanja me niso iz tira vrgla. Sej je bilo adrenalina ogromn, sam je bilo pa tako, tako noro dobr. prav uživala sem. ne morem vrjeti, ampak sem ponosna sama nase. Sej nekdo, ki ima že 200 letov za sabo se mu bo tole zdelo smešno, ampak ... to je bil moj deveti let oz. prvi èisto samostojni.

Spelcy posted @ 00:31 - Link - komentarji (3)007064 obisk