Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
Predsvetovno prvenstvo - Valle de Bravo, Mehika

V Mehiki, natanèneje v kraju Valle de Bravo v centralnem delu Mehike, se je vèeraj konèalo predsvetovno prvenstvo v jadralnem padalstvo. Tekmovanja sta se udeležila dva èlana Slovenske reprezentance in sicer Aljaž in Urban Valiè (MasterCard-Aforma-Kovk). Po skupno šestih tekmah sta zasedla najvišji stopnièki in sicer Urban Valiè prvo mesto ter Aljaž Valiè drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 150 pilotov iz vsega sveta.

Vec informacij na straneh

http://www.pwmex2009.com/
http://www.monarcaparaglidingopen.com/
http://www.kovk-drustvo.si

Avtor slik Aljaž Valiè

Valiè Urban
od igorer, Nedelja, 03 Februar 2008 23:53, Komentarji(0), Preberi vse
Valle de Bravo Mehika

Do sedaj smo odleteli štiri tekmovalne dneve, v zelo moènih vremenskih pogojih, kar nama zelo ustreza. Na tekmovanju sodeluje 150 pilotov, kar je za jadralnopadalske tekme rekordna udelezba, kar ni nakljuèje, saj boValle de Bravo naslednje leto prizorišèe svetovnega prvenstva v jadralnem padalstvu.

Po odletenih štirih preizkušnjah, dolgih med 60 in 80 km, zmage še nisva prepustila drugim.

Tako imava do sedaj vsak po dve zmagi ter drugo in tretje mesto, vendar sva imela vsak po eno slabo uvrstitev, okoli 50 mesta, tako da sva v skupnem seštevku nekje med prvih 6, še èakava današnje rezultate.

Ostajajo nama še dve tekmi, tako da sva v igri za stopnièke, ker so razlike v vrhu zelo majhne.

Na tekmi sodelujeva samo dva iz Slovenske ekipe in sicer Aljaž Valiè (MasterCard-Aforma-Kovk) in Urban Valiè (MasterCard-Aforma-Kovk).

Tekma se zakljuèi v petek, nato mamo dva dni poèitka potem pa zaènemo s predsvetovnim prvenstvom.

LP iz Mehike

Aljaz, Urban Valiè


http://www.pwmex2009.com/
http://www.monarcaparaglidingopen.com/


od igorer, Četrtek, 24 Januar 2008 17:49, Komentarji(0), Preberi vse
Sezona 2008

Leto 2008 se je za Slovensko jadralno padalstvo zaèelo res dobro. Na svetovni rang lestvici FAI (CIVIL World ranking), spreminja se meseèno, štejejo najboljsi 4 konèni rezultati iz tekmovanj v zadnjih 3 letih, trenutno je rangiranih cca 4800 pilotov .Seveda so vse tekme ovrednotene glede na konkurenco, tako najveè dobiš za zmago v svetovnem pokalu.. Do januara letos je vodil Švicar Maurer, Urban Valiè (MasterCard-Aforma-Kovk) pa se je prestavljal med 6 in 2 mestom.
Po zadnjih dveh zmagah v Turèiji in Argentini na tekmah svetovnega pokala pa mu je le uspelo prebiti na vodilno pozicijo na svetovni fai lestvici.
To je zgodovinski dosežek za slovensko jadralno padalstvo. Njegov brat Aljaž Valiè (MasterCard-Aforma -Kovk) trenutno zaseda 6.mesto, Primož Podobnik (Polet-Nova Gorica) 9.mesto, ter Prevc Gašper (Mac Para, KJP Krokar) na 31.mestu.
Slovenija pa je med državami na 2.mestu kar je za tako majhno državo že skoraj fenomen.

http://civlrankings.fai..org/?start_rank=1&a=326&ladder_id=3

V sredo 16.01.2008 brata Valiè odpotujeta v Mehiko s padali firme Mac Para.

V Mehiki se bosta udeležila dveh tekmovanj Mehiškega odprtega prvenstva ter predsvetovnega prvenstva.
Naslednjo sezono bo Mehika prizorišèe Svetovnega prvenstva, tako da bosta ti tekmi izkoristila za trening za naslednjo sezono.

Obe tekmi sta na istem prizorišèu, Valle de Bravo. Piloti, ki že trenirajo v Mehiki poroèajo o moènih pogojih in termiènih dviganjih nad 10m na sekundo ter višinah do 5000m. Kot kaže bo to huda preizkušnja za pilote in opremo.

http://www.monarcaparaglidingopen.com/ to je prva tekma Monarca od19 do 25 januarja
http://www.pwmex2009.com/ to pa je predsvetovno prvenstvo 27.1 do 3. februarjaod igorer, Torek, 15 Januar 2008 19:17, Komentarji(0), Preberi vse
Valiè Aljaž zmagovalec na LaPalmi !

 Brata Aljaž in Urban Valiè, najboljša slovenska jadralna padalca, sta ponovno posegla po najvišjih mestih. Konec tedna je na mednarodnem tekmovanju v hitrostnih preletih z jadralnimi padali, ki se je odvijalo na otoku La Palma na Kanarskih otokih, Aljaž Valiè v skupnih rezultatih osvojil prvo, njegov brat Urban pa drugo mesto.
Zadnji uspeh je bila le pika na i. V sezoni 2007 sta se brata Valiè izjemno izkazala. Pred mesecem dni sta na Reuionu, francoskem otoku v Indijskem oceanu, premagala konkurenco z odliènimi rezultati.

Urban Valiè je osvojil prvo, njegov leto starejši brat Aljaž, pa drugo mesto. S temi izvrstnimi rezultati sta zagotovila tudi zmago slovenski ekipi v skupnem seštevku. Odlièna je bila tudi celotna sezona svetovnega pokala.

Vir: STA

Spletna stran tekmovanja: www.flylapalma.com
od igorer, Nedelja, 09 December 2007 22:01, Komentarji(0), Preberi vse
Španec podrl rekord Valièa na LaPalmi !

Ivan Colas, trenutno tretji na tekmovanju LaPalma 2007 je presegel rekord, ki ga je letos spomladi postavil Urban Valiè.
Novi rekord je 38.8km in ga je španec postavil samo 5 dni pred koncem prvega kroga tekmovanja. Vrstni red tekmovanja pa se zaradi tega na prvih treh mestih ni niè spremenil. Še vedno vodi Urban pred Aljažem, tretji Colas.
Ivan Colas je španski favorit in letošnji zmagovalec Španske jadralnopadalske lige.

V predhodnih èlankih je bilo že nekaj napisanega o tem tekmovanju, tukaj pa je še uradna najava drugega kroga tekmovanja: FLY-LAPALMA-2007 (pdf 1.39MB).

V dokumentu si lahko ogledate nagrade, informacije o morebitni prijavi ter nekaj slik in komentarjev iz temovanj. (v anglešèini)

od SlimTom, Torek, 20 November 2007 20:23, Komentarji(0), Preberi vse
Nov svetovni rekord v prostem preletu

Vèeraj 14. novembra so trije brazilski piloti: Frank Brown, Rafael Saladini in Marcelo Preito "Ceceu" postavili neuradni svetovni rekord 461.8 km v prostem preletu. Nova magièna dolžina preleta je bila tokrat postavljena v Braziliji.

Trojica je ta rekord naskakovala kar pet let in letos jim je konèno uspelo. Stari svetovni rekord,ki ga ima v rokah Kanadèan William Gadd 423.4 km, so presegli kar za 38.4 km. To je že drugiè, da so jadralni padalci presegli ta že 5 let star rekord. Lansko leto sta slovenska pilota Aljaž in Urban Valiè na odpravi v Južni Afriki za par kilometrov presegla to dolžino, ampak ta svetovni rekord zaradi nepravilnosti pri pristanku ni bil uradno priznan.

Na kraju vzletišèa sonce vzide ob pol šeste zjutraj in ravno ta dan se je bližala hladna fronta. S sabo je prinesla oblaènost, ki je pokrila celotno nebo in zjutraj tudi malo dežja. Prvi pilot od trojice se je v zrak pognal ob sedmih in dvajset minut zjutraj, kar predstavlja zelo zgodnji èas za start, posebno, èe so bili sprva po prièevanju ne najbolj blesteèi pogoji za letenje. Veliko pilotov, ki se jih je zbralo na vzletišèu, ta dan sploh ni startalo.

Fantje so sprva leteli v drušèini sedmih letalcev in so si v zelo šibkih pogojih pomagali med sabo, a na koncu so ostali samo še trije, ki so nadaljevali s poletom.

Piloti so se javili ob trinajsti uri popoldan z novico, da so že preleteli 280 kilometrsko znamko. Med tem, ko so ostali v taboru že postavljali stave, za svetovni rekord je minilo skoraj štiri ure, ko so se ob 16.45 h ponovno javili, da so ravnokar z višino 1800 m v moènem termiènem stebru preleteli 423 km. Frank je povedal, da imajo do sonènega zahoda še 45 minut in bodo z letom nadaljevali ter s skupnimi moèmi postavili nov mejnik v prostem preletu. Približno ob 17.45 so vsi skupaj pristali na toèki 461.8 kilometra in nov svetovni rekord je neuradno odleten.

Vsi trije piloti so leteli z jadralnimi padali proizvajalca SOL iz Brazilije. Cel prelet so leteli eden ob drugem ter tudi pristali vsi na istem mestu. Upajmo samo, da so kot pravijo pravila, pristali prej kot pol ure po sonènem zahodu.

Vprašanje se pojavlja, kdo bo po novem lastnik svetovnega rekorda. Po prièevanju Kanadèana Stewarta Midwinter je svetovni rekord homogoliziran po dnevu in ne po èasu, torej si bodo rekord tokrat delili vsi trije. Poèakajmo na odloèitev FAI ali pa mogoèe na kakšen kometar naših vrhunskih pilotov.

 

 
 Marcelo Preito Frank Brown Rafael Saladini 

 
od Iv@nl, Petek, 16 November 2007 02:05, Komentarji(0), Preberi vse
Zimska liga

V nedeljo, osemnajstega novembra se bo prièela zimska liga v hitrostnih preleteih.
Veèjih novosti ni, razen 4. termina (8.-10.februar), ko bo izpeljana uradno FAI2 tekmovanje. Rezultati te tekme bodo šteli posamezno za tekmovanje in tudi skupno za ligo. Ta tekma ni še 100%, veè informacij glede FAI2 tekme še sledi. Na štartu zimske lige bomo podelili tudi nagrade za preteklo sezono!

1. ŠTART ZIMSKE SEZONE: 18. november - KOVK
2. 24. -25. november, rezervni termin: 1.-2. december - BUZET
3. 15. -16. december , rezervni termin: 22.-23. december - TRIBALJ
3. 27. januar, rezervni termin 2. -3. februar - LIJAK

4. 8.-10. februar - FAI 2 tekmovanje (veè info sledi): Paragliding Winter CUP
5. 23.-24. februar, rezervni termin 1.-2. marec - BUZET
6. 15.-16. marec TRIBALJ
7. FINALE ZIMSKE LIGE: 29.-30. marec, rezervni termin 5.-6. april - KOVK ali LIJAK

Rezervni termin velja samo v primeru, da v prvem terminu ni izpeljana niti ena tekma! Na vikend je izpeljana samo ena tekma (èe je tekma v soboto je v nedeljo ni), razen v izjemnih primerih. Lokacije niso dokonène, doloèili jih bomo pred vsako tekmo!

Veè informacij na www.slo-paragliding.com in na forumu


od Iv@nl, Četrtek, 15 November 2007 01:40, Komentarji(0), Preberi vse
2008 Ozone Caribbean XC Challenge

 Caribbean XC Challenge znova ponuja šest dni XC jadranja z jadralnimi padali na najbolj eksotiènem kraju v Dominikanski republiki na Karibskih otokih. XC Challenge je cross country tekmovanje brez startnega èasa, brez taskov oziroma nalog in brez doletnega cilja. Piloti startajo, kadar hoèejo, oziroma, ko se jim zdi najprimernejši èas za to, letijo nalogo, ki jo sami splanirajo in pristanejo kjerkoli, oziroma, ko jim zmanjka višine. Med letom imajo tudi možnost spremembe svoje naloge, torej, èe se pogoji poslabšajo in pilot spozna, da ne bo mogel odleteti zadane naloge se lahko nemudoma odloèi za drugo in si tako pridobi možnost, da še zmeraj pridobi veliko toèk.

Tekmovanje je namenjeno za vse vrste pilotov, toèkovanje se izvaja kar v štirih razliènih kategorijah. Kategorije so razporejene glede na homogolizacijo jadralnega padala se pravi na varnostni razred v katerega posamezno jadralno padalo spada. Prav tako so na koncu tekmovanja nagrade razpisane za vsako kategorijo posebej. Zelo izkušeni pilot v XC letenju Jocky Sanderson bo vsak dan na vzletnem mestu in pri njem bo mogoèe izvedeti marsikateri nasvet za manj izkušene pilote ali za nepoznavalce terena. Pomagal bo naèrtovati naloge ter vsak dan prediskutiral najboljši let dneva.

Pravila toèkovanja so podobna veèini OLC tekmovanj, kjer FAI trikotnik šteje dve toèki za vsak kilometer, prelet s povratkom 1.75 toèke za kilometer ter prosti prelet preko treh obratnih toèk 1.5 toèke za kilometer. Najdalši prosti prelet preko treh obratnih toèk, in rekord Dominikanske republike je bil narejen leta 2006, odletel ga je Urban Valiè in znaša 117 km. Najdalši prelet s povratkom pa ima trenutno v lasti njegov brat Aljaž Valiè in sicer 84 preletenih kilometrov. Kakorkoli, vsi rekordi pa le niso v slovenskih rokah; Najdaljši prelet v ravni liniji je dosegel švicar Sebastian Meier 70 km, najboljši odleteni FAI trikotnik pa španec Daniel Crespo 47,2 km oba v letu 2007.

Poudarki na tekmovanje: zelo malo pravil, tekmovanje brez stresa, pristno XC letenje, osupljiva dežela, pridobivanje izkušenj od zelo izkušenih pilotov in podpora od Jocky Sandersona, ki bo tudi pomagal naèrtovati najdalše prelete, veliko nagrad in ...možnost, da si pridobite èisto novo jadralno padalo proizvajalca Ozone.

Tekmovanje se bo odvijalo od 17. do 23 februarja 2008. Za podrobnosti si poglejte spletno stran www.CaribbeanXC.com

2006 Results:

1st. Aljaz Valic (SI)

2nd Urban Valic (SI)

3rd Giuseppe Sigismondi (IT)
2007 Results:

1st. Nick Roberts (UK)

2nd Martin Church (UK)

3rd Renato Botta (IT)
od Iv@nl, Petek, 09 November 2007 15:30, Komentarji(0), Preberi vse
Brata Valiè (Turbo Valiè) zmagujeta v prvem krogu tekmovanja na La Palmi!

 10. novembra 2007 se izteèe 1. krog tekmovanja za nagrado otoka LaPalma. Že maja sta se slovenca Valiè zavihtela na neulovljivi vodilni poziciji in ju obrdžala do danes.

Otok LaPalma leži 85km od otoèja Tenerife in ima vrhove preko 2000m visoko. Pogoji za letenje s padalom so idealni - še posebaj pozimi, ko drugje nagaja jesensko/zimsko vreme. Lansko tekmovanje za to visoko nagrado je pritegnilo 1.350 obiskovalcev, 512 pilotov jadralnih padal iz 11 držav sveta, preletelo se je skupno preko 10.000km . Najmoènejša termièna dviganja pa so bila preko 7 m/s.

Letos sta najboljša slovenska jadralna padalca - brata Valiè, prejadrala 39,5 in 35,5 km dolga poleta, èesar na 45km dolgem otoku do danes ni nihèe presegel. Za toèkovanje v prvem krogu tekmovanja se šteje povpreèje treh najboljših preletov, tako da vodi Urban Valiè z 33,65km za njim pa Aljaz Valiè z 31.71km. Tretji je Iván Colás s 26,81km. Nagrada za prvo mesto znaša 8.000€, drugo 4.000€, ter dodatno 600€ za najdaljši let - za padalski svet zelo visoke nagrade - nagradni fond znaša kar 24.000 €. Pri nagradah pa ne bodo izostali tudi jadralni padalci, ki letijo s športnimi padali razreda DHV 1, 1/2 in 2.Lani je prvo nagrado osvojil švicar Chrigel Maurer, ki je že dve leti zapored tudi prvak svetovnega pokala.

Prvega kroga tekmovanja se je udeležilo okoli 100 vrhunskih pilotov iz celega sveta, v 2. krogu, ki bo potekalo od 1. do 9. decembra, pa bo tekmovalo prvih 50 pilotov 1. kroga ter dodatnih gostujoèih 10 pilotov - skupno torej 60. Drugi krog tekmovanja bo sestavljen iz vnaprej doloèenih preizskušenj (taskov), zmago pa bo doloèila vsota obeh krogov tekmovanja. Preizskušnje bodo sestavljene iz vnaprej doloèenih obratnih toèk, okoli katerih se leti "trikotnik", "tja in nazaj" in podobno. Leti se beležijo z GPS napravo, ki shranjuje sled poleta s katerim pilot tudi dokaže svoj prelet. Piloti lahko dosežejo dodatne toèke, èe pristanejo v roku 5 minut okoli vnaprej doloèenega èasovnega okna, sami poleti pa bodo dolgi med 2 in 3h.

Vse sledi letov si lahko ogledate tukaj
Kogar zamika "zimsko" letenje v na eksotiènem otoku pa si bo gotovo želel ogledati tudi ta posnetek:
od SlimTom, Torek, 06 November 2007 19:32, Komentarji(0), Preberi vse
Turbo Valièa osvojila nebo na Reunionu

 Na francoskem otoku Reunion v Indijskem oceanu se je ta teden odvijalo prestižno FAI tekmovanje v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Med veè kot 50 piloti so se tudi štirje naši fantje potegovali za najvišja mesta.
Tekmovanje, ki je trajalo od srede, na katerem je bilo izpeljanih, kar pet preizkušenj je preprièljivo osvojil, naš sedaj že skoraj nepramgljivi na velikih tekmovanjih, Urban Valiè pred bratom Aljažem (oba društvo Kovk Ajdovšèina) in Francozom Jeremie Largom. Tekmovala sta še dva naša predstavnika: Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), ki je dosegel petnajsto mesto. Klavdij Rakušèek (Adrenalin Kobarid) pa je po petih tekmah pristal na 34 mestu. Velika smola se je pripetila Primožu, saj je sprva zaradi stavke francoskih pilotov zamudil prvo preizkušnjo, na kar je v dveh preizkušnjah posegel po najvišjih mestih. Kot Murphy pravi,"ko obstaja možnost, da lahko kaj narobe gre, potem tudi gre" je bilo tudi tokrat in Primoža se je smola držala še cel teden. Na èetrti preizkušnji je bil odloèen ponovno poseèi po visokih mestih in se je na štartno mesto pripravil kot prvi, V tistem èasu pa je organizator spremenil èas štarta, ki ga je Primož preslišal, in tudi na tej preizkušnji izgubil vse toèke.
Èestitke vsem našim fantom, saj so ekipno osvojili prvo mesto pred ekipo Push in Kortel design-om.


Veè o tekmovanju si lahko ogledate TUKAJ


od Iv@nl, Nedelja, 04 November 2007 23:23, Komentarji(0), Preberi vse
2007 World Cup Serie


Pred jadralnimi padalci je še ena konkurenèno zelo moèna FAI tekma v hitrostnih preletih.


Na francoskem otoku Reunion v Indijskem oceanu se bo ta teden odvijalo prestižno tekmovanje s kar 15.000€ nagradnega sklada. Med veè kot 80 prijavljenimi piloti se bodo za lovoriko potegovali tudi štirje slovenski preletaši. Tekma se bo zaèela v sredo in konèala v nedeljo 4. novembra.

Tokratni slovenski aduti so: Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), Klavdij Rakušèek (Adrenalin Kobarid) ter Aljaž in njegov brat Urban Valiè (Kovk Ajdovšèina). Da ima Slovenija velike adute na tem tekmovanju nam pove podatek, da je slednji dosegel drugo mesto na svetovnem pokalu , njegov brat Aljaž peto mesto , Primož pa šesto. Spet bomo lahko navijali in se veselili njihovih morebitnih uspehov.
Tekmovanje si boste lahko z neposrednim prenosom ogledali tudi preko interneta TUKAJ


od Iv@nl, Ponedeljek, 29 Oktober 2007 23:20, Komentarji(1), Preberi vse
Urban Valic zmagal v Argentini, v skupnem drugi

 V Argentinski provinci Tucuman se je v soboto po lokalnem èasu, konèala zadnja preizkušnja za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

Slovenski tekmovalci so ponovno doživeli velik uspeh: na najvišje stopnièke se je zavihtel Urban Valiè pred Švicarjem Stefanom Wyssom in bratom Aljažem Valièem. Slovenski uspeh sta s 7. in 13. mestom dopolnila Primož Podobnik in Gašper Prevc.

Argentina bo sodeè po reportažah najverjetneje tekmovalcem ostala v spominu, kot slaba dežela za letenje. Tekmovalci so se vsak dan pritoževali nad zelo slabimi višinami in delovanjem termike. Najboljši dan za letenje je bil predzadnji na kateri sta Aljaž in Urban dosegla dvojno zmago in si s tem zagotovila stopnièke na tekmovanju, ter si izboljšala uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Urban Valiè dosegel drugo mesto, zmagal je Švicar Christian Maurer, na tretjem mestu pa je njegov rojak Andy Aebi. Med deseterico najboljših sta bila Aljaž Valič na petem mestu in Primož Podobnik na šestem mestu.

V ženski konkurenci je po argentinski tekmi slavila Poljakinja Klaudia Bulgakow pred Nemko Ewo Wisniersko in Japonko Keiko Hiraki. V skupnem seštevku petih tekem pa je zmagala Švicarka Anja Kroll pred Wisniersko in Hirakijevo.
od Ksenijab, Nedelja, 21 Oktober 2007 13:03, Komentarji(0), Preberi vse
Razpis za organizacijo DP

Na spodnjem linku lahko dobite svojo kopijo razpisa tekmovanj za JP in JZ v letu 2008. Prosim, èe se kandidati za organizacijo èimprej prijavijo.

LP

Jurij Franko

http://www.rpo.si/Razpis%20za%20DP%202008.pdfod jurijf, Sobota, 20 Oktober 2007 18:57, Komentarji(0), Preberi vse
Zakljucek sezone v natancnem pristajanju

 14. oktobra se je v Bolgariji (Pernik) zakljuèila sezona v natanènem pristajanju. Zaradi sobotnih neugodnih vremenskih razmer sta bili v nedeljo izpeljani dve seriji in spravili tekmovanje pod streho.

Rezultati v Bolgariji na 6. tekmi svetovnega pokala:
1. Martin Jovanovski MK
2. Simeon Klokoèovnik SLN
3. Serdar Ozugaroglu TR

V skupnem seštevku svetovnega pokala pa so rezultati naslednji:
1. Jaka Gorenc SLN
2. Matjaž Ferariè SLN
3. Tone Svoljšak SLN
Veè o svetovnem pokalu v natanènem pristajanju si lahko preberete na www.pgawc.orgod Iv@nl, Četrtek, 18 Oktober 2007 13:25, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal v Argentini

 V Argentinskem mestu Tucuman se bo to soboto s slavnostno otvoritvijo prièela zadnja, peta serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

Na tekmovanje je prijavljenih 117 pilotov iz 24 držav. Za Slovenijo bodo tekmovali štirje èlani slovenske reprezentance: Urban in Aljaž Valiè (Kovk Ajdovšèina) , Primož Podobnik (Polet nova gorica) in Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki).

Slovenska reprezentanca v hitrostnih preletih je pred zadnjo preizkušnjo svetovnega pokala v skupnem seštevku po štirih tekmah èisto pri vrhu na drugem mestu, tik za Švico ter pred tretje uvršèeno Francijo. Med posamezniki je trenutno najuspešnejši Urban Valiè, ki z 12316 toèkami zaseda tretje mesto, sledi mu Primož Podobnik na petem (11903 toèk), na šestem pa je Aljaž Valiè (11893 toèk). Gašper Prevc pa se prejšnjega tekmovanja V Turèiji ni udeležil in je padel na 43. mesto. Prvo mesto že drugo leto z 12715 toèkami zaseda nepremagljivi Švicar Christian Maurer pred rojakom Andy Aebijem z 12402 toèkami. Med tekmovalci pri vrhu je torej zelo malo razlike in v Argentini se lahko zgodi še marsikaj.

V ženksi konkurenci trenutno na najvišji stopnièki stoji prav tako Švicarka Anja Kroll pred Nemko Ewo Wisniersko ter Japonko Keiko Hiraki.

Rezultate tekomvanja boste lahko spremljali na uradni strani svetovnega pokala http://new.pwca.org . Stran tekmovanja pa je na tejle povezavi: http://www.lomabola.com.ar .
Na forumu TUKAJ pa je že odprta tema, kjer boste za naše fante lahko navijali!

od Iv@nl, Petek, 12 Oktober 2007 11:21, Komentarji(0), Preberi vse
13 Strani« Prvi ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Zadnji »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...