Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
DP 2007 4.dan

26.7.2007, Disciplina je doloèena - 69 km, tekmovalci na štartu.

Obratne toèke so:
Štart Lijak -> Vogrsko -> Deskle -> Lokve -> Branik -> Danijel -> Pristanek Šmihel

Prvi je okrog 17. ure priletel v cilj Marko Hrgetiè, drugi je bil Tomaž Eržen, tretji pa Damir Biondiæ.

Po treh tekmah so rezultati naslednji:
1. Primož Podobnik 2621
2. Urban Valiè 2614
3. Gašper Prevc 2611
4. Damir Biondiæ 2563
5. Marko Novak 2526
6. Jurij Vidic 2522

Klubsko pa:
1. Krokar 7440
2. Klub letalcev Vrhnika 7376
3. Push 7185od pgmateja, Četrtek, 26 Julij 2007 16:09, Komentarji(0), Preberi vse
DP 2007 3.dan

25.7.2007; Tekmovalci so zaradi burje kar nekaj ur èakali na štartu. Ko se je "umirilo", se je zaèela odvijati zanimiva dirka. Task committee se je namreè odloèil, da bo danes speed run (meri se èas vsakemu tekmovalcu posebej) in postavil kar tri obratne toèke v dolini: Osek, Prvaèina in viadukt Vogrsko. Disiplina je bila dolga 65,1 km.

Uvrstili pa so se takole:
1. Primož Podobnik
2. Marko Novak
3. Jurij Vidic
4. Urban Valiè
5. Gašper Prevc

V skupni uvrstitvi, po 2 tekmovalnih dneh, pa je razpored enak kot zgoraj.
od pgmateja, Četrtek, 26 Julij 2007 14:41, Komentarji(0), Preberi vse
DP 2007 2.dan

Drugi tekmovalni dan so tekmovalci ostali na tleh.
Èeprav je bil task že postavljen, je organizator zaradi moènega vetra, tekmo prekinil.

Pa veliko sreèe, jutri ...od pgmateja, Ponedeljek, 23 Julij 2007 15:31, Komentarji(0), Preberi vse
DP 2007 1. dan

Danes se je na Lijaku nad Novo Gorico, s prvim tekmovalnim dnem, prièelo odprto državno prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.
Na tekmovanju, ki bo trajalo vse do 28.07.2007, je prijavljenih 80 tekmovalcev iz 12 držav.
Aktualni državni prvak, Aljaž Valiè, bo tudi letos med glavnimi favoriti branil svoj naslov.

Današnja dirka se je prièela z veèurnim èakanjem na ugodne razmere. Ob 16.00 se je veter vendarle umiril in tekmovalci so štartali v odliènih pogojih. Za nekatere je bila zadnja obratna toèka - Vogrsko nepremagljiva. V cilj je vseeno priletelo veliko število pilotov.

1. Primož Podobnik
2. Aljaž Valiè
3. Damir Biondiæ

Rezultat 1. task Novo!od pgtoni, Nedelja, 22 Julij 2007 23:29, Komentarji(0), Preberi vse
Urban ohranil tretje mesto, Podobnik zdrsnil na èetrto

 Od šestih Slovencev, ki so se pri italijanskem kraju Lecco udeležili pravkar konèane tretje tekme jadralnih padalcev za svetovni pokal v hitrostnih preletih, je najvidnejši rezultat, èetrto mesto, dosegel Urban Valiè (Kovk Ajdovšèina), ostalih pet pa se ni uvrstilo med trideset najboljših. Na najvišjo stopnièko se je ponovno zavihtel lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala, Christian Maurer iz Švice, drugi je bil njegov rojak Andy Aebi, tretji pa Christian Tamegger iz Avstrije.

Maurer vodi tudi v skupnem seštevku treh tekem – poleg italijanske še španske in japonske, sledi mu Aebi, Urban Valiè pa je z uspešnim rezultatom v Italiji ohranil tretje mesto. Doslej najboljši slovenski padalec, Primož Podobnik, je z drugega zdrsnil na èetrto mesto.

Slovenski padalci se bodo za toèke svetovnega pokala spet borili avgusta v Turèiji ter nato še oktobra v Argentini.
od Iv@nl, Sobota, 21 Julij 2007 21:29, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal - Italija (Monte Cornizzolo)

monti V soboto štirinajstega julija se bo v mestu Lecco blizu Bergama v Italiji prièela tretja serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Na tekmovanje, ki bo trajalo do enaidvajstega julija je prijavljenih kar 114 pilotov in 15 pilotk (skupaj 129) iz 26 držav, med njimi tudi 6 slovencev: STOJAN KRANJC MacPara (Kovk Ajdovšèina), PRIMOŽ PODOBNIK Axis Para (polet Nova Gorica), GAŠPER PREVC MacPara (Krokar Železniki), ALJAŽ in URBAN VALIÈ MacPara (Kovk Ajdovšèina) in VIDIC JURIJ Gin (KL Vrhnika).
Primož Podobnik in Urban Valiè sta po dveh tekmah (na Japonskem in v Španiji) na odliènem drugem in tretjem mestu. Prvo mesto zaseda lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala Christian Maurer iz Švice. Tekmovanje, ki se bo odvijalo iz 1241m visokega pogorja Monte Cornizzolo zahteva podobno taktiko letenja kot v naših Alpah.
Do konca sezone tekmovalce èakajo še dve hitrostni preizkušnji in sicer: 25. avgusta - 1. septembra Turèija (Kayseri) ter 13. -20. oktobra Argentina (Tucuman).


od Iv@nl, Petek, 13 Julij 2007 11:29, Komentarji(3), Preberi vse
3. Int. Petzen - Open

I want to invite you again to our paragliding event.

The date ist 14./15 July 2007 an reserve date ist 21./22 July (I know, that the slovenian championship starts on 22.July, but we hope that we can make the competition on 14./15.July).

The event is part of the austrian paragliding liga an also carinthian championship.

For information, description and sign in in english see http://www.petzenflieger.at/images/stories/AUSSCHR_KLM07_eng.pdf

 Hope to see you there

Manfred Marte

www.petzenflieger.at

+43 650 8122700

office@petzenflieger.at
od igorer, Ponedeljek, 09 Julij 2007 15:03, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal - Lago di Garda

Na èetrti tekmi svetovnega pokala v natanènem pristajanju, ki se je ta vikend odvijala v Italiji, so slovenski reprezentantje znova posegli po najvišjih mestih.
Zelo zahtevna tekma. Na terenu kjer je potrebno do pristanka tudi prileteti, sam pristanek pa je zelo zahteven termièen kotel. Nekaj pilotov je imelo probleme z doletom, zato sta bili veljavni samo dve seriji, èeprav je 26 pilotov opravilo štiri serije. Tudi ekipno so prevladovali Slovenci, zmagal je Èuk Dravograd, pred Kanjo iz Dolenjskih Toplic in Libero iz Italije.
Tekmovanje je bilo organizirano na visokem nivoju z vsemi ostalimi spremljevalnimi akcijami, za tekmovalce pa je bilo tudi vrhunsko poskrbljeno.
Rezultate si lahko ogledate TUKAJ .od Iv@nl, Ponedeljek, 09 Julij 2007 13:30, Komentarji(0), Preberi vse
Svetovni pokal - Lago di Garda

 V petek se bo v Italjanski vasi Caprino Veronese pri Lago di Gardi , prièela èetrta tekma za svetovni pokal v natanènem pristajanju. Organizator tekmovanja je klub Deltaland .
Na tekmovanje je prijavljenih 8 slovenskih tekmovalcev: Žerdoner Nejc, Kosmaè Nikolaj, Šenica Slavko, Gorenc Dušan, Šetina Dušan, Nose Janez, Svoljšak Anton ter Ferariè Matjaž.
Prvi dan tekmovanja bo predvsem posveèen izobraževanju letenja v toènosti pristajanja in registraciji pilotov. V soboto dopoldan pa se bo zaèelo s prvim tekmovalnim dnevom.
V svetovnem pokalu je trenutno na vodilnem mestu Svoljšak Tone z 232 toèkami, sledi mu Ferariè Matjaž z 228 toèkami, tetje mesto pa zaseda Gorenc Jaka s 192 toèkami. Na vrhu lestvice od skupaj 54 uvršèenih tekmovalcev, so torej sama slovenska imena.
Tekmovalce letos èakata še dve preizkušnji; 3. avgusta v Srbiji- Niš ter 20. oktobra v Bolgariji - Pernik
Uradna stran tekmovanja: http://www.deltaland.org/WorldCupAcc.htmod Iv@nl, Četrtek, 05 Julij 2007 17:55, Komentarji(0), Preberi vse
Odprto državno prvenstvo Francije 2007

Vèeraj se je v st. Hilaire (Grenoble) prièelo odprto državno prvenstvo Francije. Na zelo moènem tekmovanju s 125 prijavljenimi piloti.
Vèeraj je bila prva tekma, zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana.

Tekmovanje lahko spremljate TUKAJ .P.S. Vèeraj smo napisali, da na tekmovanju nastopata tudi brata Valiè (na listi pilotov sta potrjena), vendar kot lahko preberete v komentarju, je Aljaž javil, da sta tekmovanje odpovedala zaradi križanja z drugim tekmovanjem na Èeškem.
od Iv@nl, Ponedeljek, 02 Julij 2007 10:18, Komentarji(2), Preberi vse
Hang gliding Croatian open Grand prix

Od 25. do 27. junija se je v Istri odvijalo hrvaško odprto državno prvenstvo katerega smo se udeležili Matjaž Klemenèiè, Alan Sattler in ponoreli Primož Grièar. Po treh veljavnih tekmovalnih dnevih in porabljenima dvema rezervnima je Grièar dosegel 1. mesto, Matjaž Klemenèiè 9. mesto in Alan Sattler 12. mesto. Tekmovanja se je udeležilo 22 tekmovalcev iz vseh koncev sveta. Mamljiva nagrada in visok nagradni sklad je pritegnila nekaj vrhunskih pilotov iz Avstralije, Japonske, Švice, Nemèije i.t.d., ampak naš Primož je deklasiral vso konkurenco in tako pobral glavno nagrado.

Iskrene èestitke
od MRX, Nedelja, 01 Julij 2007 22:55, Komentarji(0), Preberi vse
Aioela Grèija 21.6-24.6

AioelaMesto Drama v osrèju Grèije je letos gostilo Grško državno prvenstvo, v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Ekipa iz Slovenije je dosegla izjemen uspeh, saj so prva tri mesta zasedli Slovenci. V treh tekmovalnih dneh, ki so se odvijala v izjemni vroèini do 40 stopinj, so prav vsak dan slavili zmago èlani Slovenske ekipe.

Konèni rezultat Grškega prvenstva z okoli 150 sodelujoèimi piloti iz vsega sveta:

1. mesto Urban Valiè (DJP-Kovk, Master Card, Aforma, Mac Para)

2. mesto Aljaz Valiè (DJP-Kovk, Master Card, Aforma, Mac Para)

3. mesto Primož Podobnik (Polet Nova Gorica, Axis)

od igorer, Četrtek, 28 Junij 2007 17:52, Komentarji(0), Preberi vse
Ratitovec Open 2007

Primož SušaŽelezniki; Na mednarodnem tekmovanju v hitrostnih preletih z jadralnimi padali v Sloveniji - RATITOVEC OPEN, ki je potekalo že sedmo leto, od èetrtka do danes, so trije slovenski padalci v skupni razvrstitvi posegli v sam vrh. Prvi je bil Primož Suša (KL Vrhnika), drugi Klemen Peljhan, tretji pa Gašper Prevc (oba Krokar Železniki). Skupaj se je tekmovanja udeležilo veè kot 80 tekmovalcev iz 16 držav.

Toèke, ki so jih dobili jadralni padalci na tem tekmovanju, štejejo za svetovno lestvico mednarodne letalske zveze FAI (Federation Aeronautique Internationale ) in za slovensko ligo v hitrostnih preletih. Na svetovni FAI lestvici je slovenski jadralni padalec - Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), na devetem mestu, vodi pa švicar Christian Maurer.

Primož Podobnik in še dva naša najboljša padalca - Aljaž in Urban Valiè - se tokratnega Ratitovec opna niso udeležili, ker so v istem terminu tekmovali na "Aiolia XC Open 2007" v Grèiji.

V letošnji sezoni padalce za toèkovanje FAI in slovensko ligo èakata še dve preizkušnji: odprto državno prvenstvo julija na Lijaku nad Novo Gorico ter tekma, ki bo avgusta na Krvavcu.
od igorer, Ponedeljek, 25 Junij 2007 00:23, Komentarji(0), Preberi vse
Primož Grièar dosegel odlièen uspeh na predevropskem prvenstvu

nasi V Greifenburgu (Avstrija) se je ta teden odvijalo predevropsko prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi zmaji. Na tekmovanju, ki se ga je udeležilo kar 141 tekmovalcev iz 22 držav se je za toèke potegovalo tudi 11 slovenskih zmajarjev.
Organizator tekmovanja je v tednu dni uspel izpeljati 4 hitrostne preizkušnje. V letalnih razmerah, ki jih ponuja Greifenburg so se naši tekmovalci odlièno znašli. Na drugo stopnièko tik za prvo uvršèenim Bondarchuk Olegom iz Ukrajine je stopil naš Primož Grièar. Tretje mesto je zasedel Šved Olsson Andreas. Ostali naši tekmovalci pa so zasedli naslednje uvrstitve: 24. Peternelj Franc, 71. Èater Matjaž, 72. Kejžar Peter, 78. Jarc Iztok, 80. Satler Alan, 88. Klemenèiè Matjaž, 123. Bavdek Radovan in 129. Mravlje Andrej.

V ženski konkurenci je na najvišjo stopnièko stopila Rusinja Natalia Petrova pred Nemkama Corino Schwiegershausen ter Monique Werner. Žal v ženski konkurence nismo imeli nobene slovenke.

Tekmovalci bodo svoje znanje v hitrostnih preletih ponovno pokazali ta teden v Hrvaški Istri, kjer bo potekalo odprto državno prvenstvo Hrvaške.
od Iv@nl, Nedelja, 24 Junij 2007 16:38, Komentarji(0), Preberi vse
Ratitovec open 2007

V organizaciji Kluba jadralnih padalcev Krokar Železniki se bo v èetrtek, 21. junija, že sedmo leto zapored zaèelo mednarodno tekmovanje v hitrostnih preletih z jadralnimi padali - RATITOVEC OPEN 2007. Na tekmovanje, ki bo trajalo do nedelje, 24. junija, se je prijavilo 165 tekmovalcev iz 16 držav. Vzletno mesto bo na Ratitovcu, v primeru slabih vremenskih razmer pa Porezen ali Krvavec.ratitovec
Toèke, ki jih bodo dobili jadralni padalci na tem tekmovanju, bodo štele za svetovno lestvico mednarodne letalske zveze FAI (Federation Aeronautique Internationale) in za slovensko ligo v hitrostnih preletih. V slovenski ligi je po dveh tekmah na vodilnem mestu Primož Podobnik (Polet Nova Gorica), sledi mu Damjan Lotriè (KJP Krokar), tretje mesto pa pripada Bojanu Gabršku (DPL Ikar Slovenj Gradec). Na svetovni FAI lestvici je med deseterico najboljših jadralnih padalcev sveta, ki se poleg svetovnega pokala udeležujejo mednarodnih tekmovanj, najboljši Primož Podobnik, in sicer na devetem mestu. Za vodilnim Christianom Maurerjem zaostaja 60.7 toèke.
Podobnik in še dva naša najboljša padalca - Aljaž in Urban Valiè - se tokratnega Ratitovec opna ne bodo udeležili, ker bodo v istem terminu tekmovali na "Aiolia XC Open 2007" v Grèiji. Omenjeno tekmovanje ravno tako šteje za svetovno FAI lestvico, ne pa tudi za slovensko ligo, tako da bo konèni razplet lige še zelo zanimiv.
V letošnji sezoni padalce za toèkovanje FAI in slovensko ligo èakata še dve preizkušnji: odprto državno prvenstvo julija na Lijaku nad Novo Gorico ter tekma, ki bo avgusta na Krvavcu.od Iv@nl, Torek, 19 Junij 2007 13:39, Komentarji(0), Preberi vse
13 Strani« Prvi ... 6 7 8 9 10 11 12 13 


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...