Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja   
Madžari ostali brez vseh nagrad

Minuli konec tedna se je na Kobariškem stolu odvijalo Madžarsko odprto prvenstvo v hitrostnih preletih z jadralnimi padali ketere se je udeležila tudi pešèica Slovencev.

Zmagovalci...Madžari so se po lanskoletnem dobro uspelem prvenstvu tudi letos vrnili na vsem dobro poznan Kobariški Stol kjer se jim je pridružilo še nekaj naših fantov saj so seveda morali braniti lanskoletni naslov. Organizatorju je uspelo v štirih tekmovalnih dneh sestaviti dve veljavni preizkušni.
Prva 68,9 km dolga preizkušnja je bila izpeljana v èetrtek kjer so že takoj na zaèetku naši fantje pokazali iz kakšnega testa so saj so v cilj skoraj vsi prileteli med prvimi.
Na drugi 62,1 km dolgi preizkušnji, izpeljani v nedeljo, so naši asi svojo odlièno formo samo še potrdili saj so ponovno v cilj prileteli najhitreje izmed 90 pilotov. Zaradi slabega vremena sta žal odpadla dva tekmovalnega dneva v petek in soboto. V petek je bila tekma prekinjena že zgodaj dopoldan zaradi hitrega vertikalnega razvoja oblakov in napovedanih neviht zgodaj popoldan kar se je tudi uresnièilo. V soboto so tekmovalci odšli na vzletišèe kjer so sestavili okoli 30 km dolgo disciplino. Startni marker se je sicer odprl okoli 16:00 ure vendar pa je bila tekma prekinjena takoj po odprtju zaradi nezmožnosti startanja veè kot polovice pilotov. Razlog je bila nizka baza oz megla na startu.
Dva tekmovalnega dneva sta bila dovolj, da so naši fantje gladko zmagali kar v treh kategorijah.
V serijski razvrstitvi je slavil èlan društva Adrenalin Jani Kreèiè iz Tolmina, ki je tudi potrdil lanskoletno zmagloslavje. V skupni ali odprti razvrstitvi pa so naši fantje zasedli sam vrh. Med boljšimi je na 8. mestu pristal belokranjec Molek Jože, tri mesta pred njim je 5. mesto zasedel Dušan Orož. Stopnjièke pa so si delili. Na 3. mestu Bojan Gaberšek (Axis Mercury) mesto pred njim z velikim preseneèenjem èlan Adrenalina, Jani Kreèiè (Niviuk Peak), na prvem mestu pa je pristal Anže Pristov (Niviuk IcePeak XP). Slovenski team je tako z veliko prednostjo slavil pred ostalimi. Fantje so pokazali in dokazali kaj znajo ter že napovedali napad na najvišja mesta drugo leto v Kobaridu!

Slovenijo so na »Madžarskem XC Open 2008« zastopali:
Anže Pristov - Lintvar (Niviuk Ice Peak XP) – 1. mesto,
Jani Kreèiè - Adrenalin (Niviuk Peak) – 2. mesto,
Bojan Gaberšek - DPL Ikar SG (Axis Mercury) – 3. mesto,
Dušan Orož - Lintvar (GIN Boomerang 5_08) – 5. mesto,
Jože Molek - Cumulus (Axis Mercury) – 8. mesto,
Rok Golob - Cumulus (Axis Venus II) – 49. mesto,
Toni Pljakoski - KOVK (Ozone Addict II) – 54. mesto,
Sandi Krè - Krokar (Gradient Aspen II) – 71. mesto


od JaniK, Torek, 03 Junij 2008 23:37, Komentarji(0), Preberi vse
Slovenska reprezentanca razoèarana v Švici

jungfrauMinuli teden se je v Švicarski regiji Jungfrau odvijala druga serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Organizatorju tekmovanja je nagajalo vreme, tako, da sta bili izpeljani samo dve preizkušnji.

Prva 38.7 km dolga preizkušnja je bila izpeljana v nedeljo v kateri se naša reprezentanca ni najbolje znašla. Kot so napisali v poroèilu je bilo vreme zelo vetrovno in posledièno, letenje v takih razmerah zelo težko in zahtevno. Od naših reprezentantov ta dan nihèe ni priletel v cilj.

Naslednje dni se je prièelo slabo vreme, kar je botrovalo, da do petka ni bilo izpeljane nobene nove preizušnje. Ta dan je organizatorju uspelo izpeljati 44.2 km dolgo nalogo, vendar so bili pogoji ponovno zelo zahtevni a je kljub temu vsem našim reprezentantom uspelo prileteti do cilja. Brata Valiè med prvo petnajsterico.

Zadnja preizkušnja, ki bi morala biti danes je bila ponovno odpovedana zato je našim reprezentantom, priložnost, da si vsaj na tej preizkušnji popravijo skupno uvrstitev splavala po vodi.

Skupni rezultati svetovnega pokala v Švici so torej naslednji: 1. Christian Maurer (Švica), 2. Peter Frauenschuh (Avstrija), 3. Michael von Watcher (Venezuela).

Po rezultatih, ki smo jih vajeni v zadnjem èasu iz velikih tekmovanj lahko razberemo, da je naša reprezentanca na Švicarski preizkušnji razoèarana. Naš najboljši Aljaž Valiè je pristal na 36. mestu, sledi mu brat Urban, ki je dosegel 43. mesto, Primož Podobnik 48., Gašper Prevc 76. in Primož Suša 88. mesto. Kaj je botrovalo tako slabim uvrstitvam bodo mogoèe fantje povedali, ko se vrnejo nazaj v domovino.

V ženski konkurenci je zmagala Anja Kroll (Švica), sledi ji Dorothea Stichlmair (Nemèija) in kot tretja je bila Keiko Hiraki (Japonska).

Spremenil pa se je tudi skupni seštevek svetovnega pokala. Pred Urbanom Valièem, ki je zdrsnil na drugo mesto sedaj vodi Andy Aebi (Švica), kot tretji je Siegel Torsten (Nemèija). Primož Podobnik zaseda peto Aljaž Valiè dvanajsto, Gašper Prevc 22. ter Primož Suša 44. mesto.

Vendar sezona je še dolga saj fante èakajo še preizkušnje v Španiji, Bolgriji in Braziliji in na vrhu lestvice se vrstni red lahko še precej spremeni. Nadvse pa upamo da v prid naše reprezentance.


od Iv@nl, Sobota, 31 Maj 2008 16:32, Komentarji(0), Preberi vse
Kvadratlon v Dolenjskih Toplicah

Klub za prosto letenje KANJA Dolenjske Toplice PRIREJA 12. KVADRATLON 2008, ki bo potekal v soboto, 31.5.2008 od 9.00 do 16.00 ure v Podturnu.

Tekmovalci bodo prikazali, tako ekipno kot posamièno svoje spretnosti v razliènih disciplinah:

-LOKOSTRELSTVO
-KOLESARJENJE
-TEK
-NATANÈNO PRISTAJANJE Z JADRALNIM PADALOM

V sklopu kvadratlona se bo v primeru dobrih vremenskih pogojev izvedlo tudi tekmovanje v hitrostnih preletih.

Vabljeni vsi, kateri želite sodelovati ali biti prisotni kot opazovalci.

V primeru slabega vremena bo prireditev naslednji dan, v nedeljo, 1.junija 2008 .

Veè informacij dobite na forumu .

kvadratlonod Iv@nl, Četrtek, 29 Maj 2008 11:46, Komentarji(0), Preberi vse
Druga serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali

 Še ni dolgo od tega, kar je naša reprezentanca v hitostnih preletih z jadralnimi padali na prvem letošnjem svetovnem pokalu slavila velik uspeh, že je pred nami nova preizkušnja, ki se bo s prièetkom v soboto odvijala v Švici. Tekmovanje se bo dovijalo v kraju Grindelwald, ki leži 1034 m nad morjem in 70 km južno od Berna. Grindelwald je znan po turistièni destinaciji v švicarskih Alpah saj je obdan z zelo lepimi in visokimi vrhovi kot so: Eiger, Mönch in Jungfrau.


V kraju Grindelwald se je že leta 1994 odvijal svetovni pokal v jadralnem padalstvu , lansko leto pa so tekmovalci, ki so nastopali na tekmovanju X-alps potovali prav tukaj mimo, saj so imeli za obratno toèko goro Eiger, ki se dviga nad prizorišèem letošnjega svetovnega pokala.

Da pa so v tem kraju že slavili Slovenci nam pove tudi podatek, da je 10. junija lansko leto, tukaj dosegla svojo prvo zmago v balvanskem plezanju naša plezalka Natalija Gros . Letos bomo Slovenci spet napadli in to iz zraka.

Druge serije tekem za svetovni pokal se bo tokrat udeležilo pet èlanov slovenske reprezentance: Urban in Aljaž Valiè (Kovk Ajdovšèina ) , Primož Podobnik (Polet nova gorica ), Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki) ter Primož Suša (KL Vrhnika ). Žal bo tokrat manjkal Juriji Vidic èlan KL Vrhnika, ki je na zadnjem svetovnem pokalu v Italiji nastopil zelo solidno . V konkurenci bo tekmovalo 129 pilotov in pilotk iz 29 držav, med njimi pa bo tokrat nastopil tudi trikratni zmagovalec svetovnega pokala Christian Maurer. Christian Maurer za svetovni pokal letos ne tekmuje, razen na tekmi, ki se bo odvijala v Grindelwaldu, saj je kraj blizu njegovega doma.

Na spletni strani organizatorja piše, da je vzletišèe zaradi obilnih snežnih padavim še zmeraj zasneženo, vendar to nikogar ne moti saj so vremenski pogoji za letenje odlièni in lokalni piloti so ta mesec naredili že kar nekaj zavidljivih preletov. Da je od tukaj mogoèe narediti dolge prelete prièa tudi podatek, da je 8.5.2008, Maurer prav tukaj poletel kar 255 km daleè. Kako startno mesto zgleda si lahko ogledate tudi na videu , kjer se prav Maurer zabava in uživa v zraku.

Hitrostni padalci se bodo po tej tekmi za svetovni pokal, ki se zakljuèi naslednjo soboto, pomerili še v Španiji, Bolgariji in Braziliji.

Navijajmo za naše tekmovalce in jim zaželimo èimveè sreèe!


od Iv@nl, Četrtek, 22 Maj 2008 00:31, Komentarji(0), Preberi vse
Prekmurski pokal XC paramotor

paramotorDruštvo motornih padalcev ŠTRK Murska Sobota razpisuje tekmovanje v preletu XC z paramotorjem. Tekmovanje se bo odvijalo od 19.maja pa vse do 20. julija 2008. Na tekmovanju lahko sedeluje vsak, ki se registrira in prijavi svoje lete v OLC Slovenija.

Tekmovanje se bo odvijalo v Kategorijah letalnih naprav jadralna padala z motorjem. ( PPG in PPT z enim ali dvema sedežema). Za toèkovanje bodo šteli najdaljši trije preleti vsakega posameznika.
Tipi preletov:
- Prosti prelet (faktor 1.5) je prelet preko poljubnih petih toèk (ki lahko vkljuèujejo start in pristanek).
- Ploski trikotnik (faktor 1.75) je prelet okoli treh toèk s povratkom proti izhodišèu. Razdalja med izhodišèem in zakljuèkom mora biti krajša od 20% celotne toèkovane razdalje.
- Trikotnik FAI (faktor 2.0) je prelet okoli treh toèk s povratkom proti izhodišèu, pri katerem nobena stranica ni krajša od 28% celotne razdalje. Razdalja med izhodišèem in zakljuèkom mora biti krajša od 20% celotne toèkovne razdalje.

Starti se opravijo v Prekmurju in zakljuèijo v Prekmurju. Prelet se prijavi z GPS zapisom (IGC datoteka). Izraèun toèk je samodejno na strežniku. Veljavnost prijavljenega leta se zagotavlja s preverjanjem G-rekorda in roènim potrjevanjem. Grobe kršitve zraènega prostora bodo sankcionirane z diskvalifikacijo leta. Sicer pa tekmovanje v veliki meri temelji na fair playu in zaupanju v poštenje pilotov. Dovoljena višina poleta v Prekmurju je 700 m nad terenom, starta se lahko na vzletišèih v Prekmurju in sicer na vzletišèu-bivše letališèe Rakièan, Mostje pri Lendavi, Mariè v Moravskih Toplicah ali Gorica pri Puconcih. Lete za XC Prekmurja potrjuje administrator: Vojko PRAH.

Vsi tekmovalci, kateri tekmujejo se zberejo v soboto 19 maja 2008 na vzletišèu v Gorici pri Puconcih, kjer bo letno sreèanje motornih padalcev z podelitvijo nagrad in priznanj v nedeljo 20. maja 2008.

Podatki vzletišè; Maric – Morske Toplice (N 46°40'56", E 016°12'14") Mostje - Lendava (N 46°36'00" E 16°26'14") Rakièan-Murska Sobota ( N 46°37'00" E 16°10'00" Gorica - Puconci (N 46°42'09", E 16°08'68").

Nagrada za najboljšega pilota je paramotor BUBBLEFLY, za drugo mesto jadralno padalo ERIS tretje mesto rezervno padalo SKY DRIVE in še kaj se bo našlo za ostale pilote.

Vse informacije lahko dobite dodatno na naslovu; Vojko PRAH, Razlagova 14, 9000 Murska Sobota, tel. 040610211 ali po internetni pošti; vojkop5@gmail.com ali vojko.prah@siol.net.

od vojkop5, Ponedeljek, 19 Maj 2008 16:23, Komentarji(0), Preberi vse
Švicarsko odprto prvenstvo (zmajarstvo)

Od 8. pa do 12. maja se je v Švici, natanèneje v mestu Stans, Grièar Primož
odvijalo odprto švicarsko prvenstvu v hitrostnih preletih z jadralnim zmajem.

Naš zmajar Primož Grièar (Klub LET Škofja Loka) je spet pokazal zobe vsej
konkurenci in na koncu slavil zmago.
Primož (Grico) je zmagal pred italijanoma Christianom Ciechom na 2. mestu
in Alex Plonerjem na 3. mestu.

Tekmovanje opisujejo kot zelo dobro organizirano s tremi letalnimi dnevi in disciplinami od 130 do 160 km.

Uradna stran tekmovanja TUKAJ

Èez en mesec se bo v Greifenburgu odvijalo evropsko prvenstvo v letenju z jadralnimi zmaji in glede na formo, ki jo kaže Grico se lahko nadejamo napete tekme.

Èestitke!!!
od MRX, Sreda, 14 Maj 2008 15:17, Komentarji(1), Preberi vse
Dvojna zmaga slovenskih jadralnih padalcev v Itaiji

 V italijanski pokrajini Rieti Slovenski jadralni padalci danes slavijo dvojno zmago na prvi preletaški tekmi za svetovni pokal. Zmaga Urbana, drugo mesto Primoža ter peto mesto Gašperja je v slovenski tabor prineslo veliko veselja. Tretji med posamezniki je bil Švicar Stefan Schmoker.

Naši tekmovalci so že na prvi preizkušnji pokazali, da bodo letos krojili svetovni vrh v hitrostnih preletih, saj so že v lanski sezoni napovedovali odliène rezultate, na kar so letos zaèeli res odlièno. Doseženi rezultati res potrjujejo, odlièno formo naše reprezentance. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi ostalih treh èlanov, ki so med konkurenco 134 nastopajoèih iz 29 držav, prav tako dosegli zavidljiva mesta: 15. mesto Suša Primož, 22. mesto Vidic Jurij oba èlana (KL Vrhnika) ter malo slabša uvrstitev Aljaža Valièa (Kovk Ajdovšèina), vendar prav tako omembe vredna, konèal je na 34. mestu.

Na prvi, 73 km dolgi preizkušnji, so se med deset najhitrejših uvrstili trije slovenski tekmovalci, najboljši je bil Urban z 29 sekundami zaostanka, kar je zadošèalo za tretje mesto. Na drugi, dolgi 52 km, nihèe od slovenske reprezentance ni bil med deseterico, vendar so bile razlike v èasu tako majhne, da so si vseeno pridobili zajeten izkupièek toèk, ki je pripomogel k dobri konèni razvrstitvi.

Tretja preizkušnja, bila je dolga 86 km, je bila zopet v znamenju slovenskih padalcev, saj so bili štirje med prvo dvanajsterico, s tretjim mestom pa je bil tudi tokrat najboljši Urban. Isto mesto je zasedel še na zadnji, s 113 km najdaljši preizkušnji, na kateri je v cilj zaradi moènega boènega vetra priletelo samo šest pilotov.

 V ženski konkurenci je zmagala Èehinja Renata Kuhnova, druga je bila Japonka Keiko Hiraki, tretja pa Švicarka Anja Kroll.

Slovenska reprezentanca je tudi med 29. državami zasedla prvo mesto, pred Švico in Italijo.

Naslednja preizkušnja se bo odvijala že konec tega meseca v Švici.

Uradne rezultate si lahko ogledate na www.paraglidingworldcup.org


od Iv@nl, Sobota, 10 Maj 2008 21:25, Komentarji(0), Preberi vse
outdoorshow 2008, Kobarid paragliding speed race

Krožna hitrostna dirka jadralnih padalcev »outdoor show« 2008

v sklopu športne prireditve outdoor show v Kobaridu bo poleg tekmovanj kajakašev v kajak crossu in plazalcev v balvanskem plezanju potekala tudi dirka jadralnih padalcev. Omogoèeno bo testiranje kajakaške, plezalske in jadralno padalske opreme. Prav tako bo mogoèe skoèiti z višine 4000 metrov v tandemu s klasiènim padalom. Za adrenalin bodo skrbeli B.A.S.E. jumperji, JP akro piloti, birdmani... svetovnega slovesa.

Nekaj osnovnih informacij o dirki:

Nagradni sklad: 1800 eur

Datum: 6. - 7. junij 2008

Vzletišèe: Stol

Pristanek: pri cesti Kobarid - Ladra

Tekmovalna pisarna: Kamp Koren, Kobarid
Obratna toèka 1: kostnica sv. Anton nad Kobaridom

Obratna toèka 2: vas Ladra

Obratna toèka 3: vas Mlinsko


Dolžina trikotnika: 4,7 km

Radij cilindra obratne toèke: 100m
Tekmovalec mora èim hitreje preleteti doloèeno razdaljo v doloèenem èasu ali v doloèenem èasu odleteti èim veè kilometrov preko krožne proge okoli doloèenih obratnih toèk 1, 2, 3 z velikostjo cilindra na obratni toèki: R 100m.

Vrsta discipline bo doloèena na briefingu.
V primeru slabe vremenske situacije, organizator lahko prekine tekmo kadarkoli preko uradne frekvence in tekmovalcem se meri preleteno razdaljo do èasa, ko je bila tekma prekinjena.


Takmovanje bo potekalo v dveh tekih.

Prvi tek:
-tekmujejo vsi tekmovalci (max. 60)
Finale (drugi tek):
-tekmuje 15 najboljših iz prvega teka.

Poleg tekmovanj bo poskrbljeno tudi za zabavo: v petek po predstavitvi tekmovalcev v Kampu Koren in v soboto na trgu v Kobaridu s skupino ORLEK.

vabljeni tako gledalci kot tekmovalci.

Vec informacij pa kmalu na www.outdoor-show.org
od papry, Četrtek, 08 Maj 2008 19:13, Komentarji(0), Preberi vse
Prva tekma za svetovni pokal je pred vrati

pwcV obèini, Poggio Bustone , ki leži 70 km severo vshodno od Rima, se bo to soboto 3. maja s slavnostno otvoritvijo prièela prva serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

Na tekmovanje je prijavljenih 120 pilotov in 14 pilotk iz 32 držav. Za Slovenijo bo tekmovala šest èlanska ekipa slovenske reprezentance: Urban in Aljaž Valiè (Kovk Ajdovšèina) , Primož Podobnik (Polet nova gorica), Gašper Prevc (Klub Krokarjev Železniki) ter Jurij Vidic in Primož Suša (KL Vrhnika) .

Na lanskem svetovnem pokalu so naši fantje pokazali odlièno formo. Urbanovo drugo, Aljaževo peto in Primoževo šesto mesto ob koncu sezone je bil najveèji uspeh slovenskega jadralnega padalstva v tej disciplini. Letošnjo odlièno formo pa sta brata Valiè že dokazala na predsvetovnem prvenstvu v Mehiškem mestu Valle de Bravo, kjer sta v moèni konkurenci osvojila prvo in drugo mesto. Primož letos še ni nastopil na kakšni odmevnejši tekmi.
Da imajo letos naši fantje veliko možnosti za uspeh nam pove tudi desjtvo, da na letošnjem svetovnem pokalu ne bo nastopil trikratni zmagovalec, Švicar Christian Maurer.

Marca letos je padla tudi ena od kljuènih odloèitev v karieri bratov Valiè. Glede na lanske odliène rezultate, sta imela brata precej dobrih ponudb, tako, da je sprememba o menjavi delodajalca visela v zraku. V letošnji sezoni bo tako Urban tekmoval za španskega proizvajalca Niviuk, Aljaž pa za korejski Gin. Oba sta uspešno prestala naporno fazo testiranja, privajanja in izboljšave novih tekmovalnih padal za to sezono.

Hitrostni padalci se bodo za svetovni pokal pomerili še v Švici, Španiji, Bolgariji in Braziliji.

Rezultate tekomovanja boste lahko spremljali na uradni strani svetovnega pokala http://new.pwca.org . Stran tekmovanja pa je na tejle povezavi: http://www.cornizzoloeventi.org .


od Iv@nl, Sreda, 30 April 2008 14:08, Komentarji(0), Preberi vse
Para Smuk open 2008

semicKonec tega tedna, 26. in 27. aprila DJP Cumulus Semiè prireja FAI2 tekmovanje v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Tekmovanje se bo odvijalo v Beli Krajini na Smuku nad Semièem .

Toèke, ki jih bodo tekmovalci pridobili na tem tekmovanju bodo štele za slovensko ligo in FAI jakostno skupino.

Prijave na tekmovanje bodo potekale še v petek in soboto do desete ure dopoldan, na kar bodo sledili prvi napotki za tekmovanje. Pristajalni prostor bo na travniku v bližini križišèa Semiè-Metlika-Gradac.

Vremenska napoved za sedaj kaže ugodno in nadvse upajmo, da bodo z vremenom imeli veè sreèe kot na metuljmaniji.

Stran tekmovanja : Parasmuk open 2008

od Iv@nl, Torek, 22 April 2008 01:41, Komentarji(0), Preberi vse
XC metuljmania open 2008

metuljmania Ta vikend od 18. do 20. aprila 2008 se bo na Lisci odvijalo tekmovanje v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Tekmovanje je vkljuèeno v FAI2 koledar in toèke, ki jih bodo tekmovalci osvojili na tem tekmovanju se bodo štele tudi za mednarodno jakostno skupino FAI . Tekmovanje pa bo prav tako štelo tudi za toèkovanje v slovenski ligi.

Teren je že vrsto let poznan po dobrih razmerah za letenje, saj so že v preteklosti prav od tu padali državni rekordi. Trenutno je prijavljenih 80 pilotov, vendar jih svojo udeležbo potrjuje samo 29, med njimi tudi nekaj tujcev, ki bodo poizkušali prekrižati štrene našim najboljšim.

Na tekmovanje se bo za vse zamudnike možno prijaviti v petek od 12:00 pa do 18:00 ter v soboto od 08:00 do 10:00 . V soboto ob 10:30 pa bodo dani že prvi napotki tekmovalcem, tako imenovani briefing o tekmovanju . Tekmovanje bo trajalo vse do nedelje in bo tako obsegalo dve hitrostne preiuzkušnje.

Da bo na Lisci letos kar živahno nam pove vrsta napovedanih dogodkov, ki se bodo odvijali vsporedno s tekmovanjem: V soboto se bo tokom dneva odvijal tudi dan oziroma sreèanje èlanov ZPLS s pestrim programom. Na sreèanju bo mogoèe videti predstavitev paramotorjev, sejem in predstavitev nove in rabljene opreme za letenje, ki jo boste lahko tudi preizkusili s testnim letom. Dopoldne bo prijateljska tekma v toènosti pristajanja, popoldne pa tekma s preletom jadralnih padalcev in zmajarjev.

Od petka pa vse do nedelje bosta svojo predstavitev imela tudi zastopnika padal NOVA. Na voljo bodo vsa padala tega proizvajalca, za vsa vaša vprašanja pa vam bo odgovarjalo osebje iz podjetja, kot seveda tudi slovenska zastopnika Joc Senica in MistyDule. Predstavitev svojih najboljših izdelkov pa bodo imeli tudi zastopniki padal Icaro Paragliders, Swing, Skywalk, Team5, Airwave, ....

V petek zveèer ob 19ih bo "welcome party" z rock skupino ZEN v Rimskih Toplicah v termah AQUA ROMA. V soboto po pristanku vseh pilotov bo burno veèerno rajanje s skupino Žurdov in Tabu na Lisci. V primeru slabega vremena organizator zagotavlja, da hrane pijaèe in dobrega žura ne bo zmanjkalo.

Vsi èlani ZPLS se morajo v soboto prijaviti v brunarici, kjer bodo rekviziti ZPLS , zaradi obroka, ki pripada èlanom ZPLS.

Veè o tekmovanju si lahko preberete TUKAJ
od Iv@nl, Sreda, 16 April 2008 22:36, Komentarji(0), Preberi vse
Hungarian XC Open 2008

Hungarian XC Open ponovno na Kobariškem Stolu.

Po lanskoletnem super izpeljanem XC Open - FAI2 tekmovanju se Madžari letos ponovno vraèajo v Posoèje.
Hungarian XC Open 2008 se bo odvijal v Kobaridu oz natanèenje na Kobarišekm Stolu in sicer med 29. Majem in 1. Junijem 2008. Registracija je že odprta na spletni strani XC OPEN 2008 . Vabljeni!

od JaniK, Sreda, 09 April 2008 01:25, Komentarji(0), Preberi vse
Polish Open 2008

Vabilo !

Tekmovalna sezona se poèasi zaèenja, tekem bo vse veè in veè in na seznamu je tudi Polsko državno prvenstvo (kat. FAI 2), ki bo letos v Italiji, toèneje v Pieve d'Alpago (Belluno, Italy). Tekmovanje se bo odvijalo le teden dni pred PWC-jem v Italiji, torej od 27. Aprila do 2. Maja (3. Maj pa je rezerven, v primeru premalo tekem). Organizato obljublja moèno konkurenco na odliènem terenu, zato mogoèe ne bo odveè premisliti o nastopu na tej tekmi.
Polish Open 2008

Veè na : http://ppo.icmedia.pl/
od igorer, Sobota, 29 Marec 2008 23:23, Komentarji(0), Preberi vse
X-Fly Mont Blanc

 Bi želeli nastopiti na tekmovanju X-Alps pa se ne poèutite sposobni? X-Fly Mont Blanc je mogoèe tekmovanje, ki ga išèete. Skupina francoskih pilotov po vzoru prestižnega tekmovanja X-Alps organizira tekmovanje, ki je dostopno širši populaciji pilotov. Vodja tekmovanja je Bertrand Doligez, ki je izdelal tudi model zanimivega toèkovanja.

Prièetek tekmovanja se bo zgodil 14. julija na štartu Gresse en Vercors v Franciji blizu Chamonixa, kjer se bo tekmovanje sedem dni kasneje tudi zakljuèilo. Vsak dan sproti bo doloèena disciplina s ciljem, kjer bo tudi bivak in štart naslednji dan. Štartno mesto in cilj bo vsak dan za vse pilote enak. Piloti, ki cilja ne bodo dosegli po zraku ali peš jih bodo proti veèeru poiskali in s kombijem pripeljali v bivak.

V primeru, da pilot cilja ne bo dosegel se mu bo zmanjšalo število doseženih toèk, èe pa bo pilot preletel doloèene obratne toèke, si bo tako lahko pridobil tudi ekstra toèke. To bo pilote motiviralo, da bodo raje leteli kot pa pešaèili.

Novost tekmovanja je tudi ta, da bodo na njem lahko nastopali tudi pripravniki letenja pod nadzorom njihovega inštruktorja. Torej za nastop na tekmovanju ne rabite licence, oziroma v tem primeru rabite inštruktorja, ki bo skrbel za vašo varnost.

Na tekmovanje se lahko prijavite na naslovu: x-fly@passy-mont-blanc.com


od Iv@nl, Sreda, 26 Marec 2008 13:51, Komentarji(0), Preberi vse
Novi termini za zimsko ligo

 Zaradi kenslanja PARAGLIDING WINTER CUP-A  je prišlo do nekaj sprememb glede naslednjih terminov zimske lige.

Na kratko povedano bomo šponal zdle 3 vikende zapored èe bo le vreme, vsak vikend po eno dirko. Potem je 14 dni pavze (15.-16. je free flight festival v Nemèiji), zakljuèek zimske sezone bo skupaj s Èehi 29.-30. na Lijaku. Sledi 3-dnevno FINALE ZIMSKE LIGE (4.-6. april), FAI2 tekmovanje PARAGLIDING WARM (C)UP. Zadnja tekma ni še 100%, papirji niso še urejeni.

Preverite na www.slo-paragliding.comod prevc, Sreda, 20 Februar 2008 15:49, Komentarji(0), Preberi vse
13 Strani« Prvi ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... Zadnji »


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...