Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Reportaže (letov, prireditve itd.)->Turèija- Task 2   
Turèija- Task 2

Danes organizator doloèi 70 km dogo dirko, po razmoceni Turški ravnici katera ponuja bolj šibke termiène pogoje.
 Na samem startu se formirata dve skupini, z Urbanom se drživa bolj leve skupine , ki na žalost ubera slabšo varianto vsaj na zaèetku dirke. Primož z desno skupino kmalu najde steber, ki ga navijejo do baze oblaka. Stojan mora ponavljati start zato zadnji odpelje nad ravnino, Razota vidim še na startnem pilonu z grdo zamotano komando nato pa ga izgubim. Sam sem najvišji v levi skupini zato se hitro odloèim, da se pridružim ta desnim , ki jim kaže bolje. Nad prvo obratno toèko se zaène nebo pospešeno pokrivati, zaradi razvoja nevihtnih oblakov , ki nam poèasi sledijo. Nekateri piloti javljajo Level 3 kar pomeni nevarne pogoje, vendar se organizator ne odloèi za ustavitev dirke, kar se izkaže za pravilno odloèitev. Nad prvo obratno se mi pridruži Stojan, Urban in Primož pa letita s prvo grupo, po dolgih mukah in neskonènem menjavanju stebrov s Stojanom konèno potipava bazo oblakov tik pred drugo toèko nekje na 25 km. Ko obrnemo toèko vidimo prvo skupino nizko pod nami, ker je vse nebo pokrito ni mogoèe veè najti termiènih dviganj zato fantje vrtijo nulce ali 0,5 dviganja samo da ostanejo v zraku. Midva s Stojanom se po muènem iskanju dviganja odloèiva, da višino raje porabiva za planiranje kot jo izgubiva z iskanjem dviganj, po pristanku sva kakšnih deset minut v vodilnem položaju nakar okoli 13 pilotov med njimi tudi Urban navije do baze in odleti proti predzadnji obratni kašnih 10 km naprej nato pa proti cilju katerega doseže le en pilot (Malecki Andreas iz Nemèije).
Urban konèa s 66.7 km na tretjem mestu. V skupnem seštevku moèno vodi Urban pred Goranom iz Makedonije in Karelom iz Èeške.
 
  

 

od aljazvalic, Torek, 28 Avgust 2007 00:13, Komentarji(1)
Komentarji
aljazvalic
29 Avg 2007
Report prvega dne

PWC Turcija

Prva dirka in podobno kot na PWC v Italiji prejšnji mesec spet zmaga za Slovenijo.
Dirka dolga 58km s tremi obratnimi toèkami v veèini postavljena boèno na veter, ki se posebej moèno piha nizko nad tlemi. V višinah piha malo manj in bolj v smeri same discipline da ko da je ohranjanje višine se posebej pomembno. Po startu smo že takoj znajdemo nizko in to skoraj da brez izjem paè ravnina je premoèena od dežja prejšnjega dne tako da zelo slabo dela. Nulce nam omogoèijo živèno napredovanje skratka hudo vlaèugarsko, in tako debele dve uri. Potem pa kratek skok v nebesa dvakrat do baze in kar solidna brzina a samo za 15min oziroma enih 13 km. Potem spet klanje, a ves èas sm z Aljažem v vodilni skupini in prav lepo jo vèasih popeljem naprej. Na zadnji obratni toèki(19km pred ciljem) pa mamo razliène plane veèina ji odleti na obratno in proti cilju vendar zaidejo v moèan veter ki piha s strani tako da jih odnese iz idealne linije sam pa raje navijem više (izrazitega vetra v višinah vetra ni) in tako lahko nadaljujem v idealni smeri a ostanem sam, in prav to mi povzroèa težave s pobiranjem stebrov. Na naši desni se formira velika nevihta, in organizator zato ustavi dirko sam se takrat najdlje ne pa najviše. Kakšen bi bil razplet dirke èe se bi letelo v cilj se zaenkrat v slovenskem taboru se nismo zedinili saj je bil Aljaž v skupini ki mi je dihala za ovratnik.


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...