Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Reportaže (letov, prireditve itd.)->Turèija- Task 5   
Turèija- Task 5

 Danes smo odleteli še zadnjo tekmo, jutrišnji rezervni termin pa seveda odpade, ker mamo že pet tekem v žepu. Sprva organizator hoèe tekmo odpovedati zaradi prešibkih pogojev na samem startu ter napovedanega moènega severnega vetra.
Kasneje se razmere izboljšajo tako, da nam za nalogo doloÈijo 50km dolgo dirko po ravnini. Po startu nas prièakajo relativni šibki pogoji z turbulentnim ozraèjem, posledica inverzije ter striženja vetra, ki nas spremljajo skozi vso tekmo. Kasneje jakost vetra naraste na okoli 30 km na uro pri tleh, tako, da nas nižje leteèi piloti na polovici tekme zapustijo, oziroma so prisiljeni pristajat po poljih, z višine tri tisoè metrov zgleda podobno kot velik padalski desant na turško vasico. Veèino tekme z Urbanom letiva, taktièno malo v ozadju ter najvišje, Primož pa mal nižje v zlati sredini vodilne skupine. V cilnji dolet krenemo s 13 km oziroma iz zadnje obratne toèke, pred nami sta že dva neulovljiva ubežnika. Z Urbanom se odloèiva za 100% dolet, kar naju stane par mest na koncu predvsem pa zaradi veliko moènejsega vetra v nižjih nivojih, tako, da naju tudi nižje leteèi piloti kljub polnemu gasu zlahka prehitijo. V cilj prispemo Primož 6. Aljaž 3 sekunde za njim Urban okoli 5 sekund za menoj Miha , Stojan pa na žalost nekje na polovici dirke prizemljita.

Ker ni se rezultatov iz zadnjih dveh tekem niso rezultati 100%

Urban 1.
Aljaz 2 .
Stefan Wyss 3 .

Primož P. od 5 do 10 mestaod aljazvalic, Petek, 31 Avgust 2007 22:37, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...