Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Urban Valic zmagal v Argentini, v skupnem drugi   
Urban Valic zmagal v Argentini, v skupnem drugi

 V Argentinski provinci Tucuman se je v soboto po lokalnem èasu, konèala zadnja preizkušnja za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

Slovenski tekmovalci so ponovno doživeli velik uspeh: na najvišje stopnièke se je zavihtel Urban Valiè pred Švicarjem Stefanom Wyssom in bratom Aljažem Valièem. Slovenski uspeh sta s 7. in 13. mestom dopolnila Primož Podobnik in Gašper Prevc.

Argentina bo sodeè po reportažah najverjetneje tekmovalcem ostala v spominu, kot slaba dežela za letenje. Tekmovalci so se vsak dan pritoževali nad zelo slabimi višinami in delovanjem termike. Najboljši dan za letenje je bil predzadnji na kateri sta Aljaž in Urban dosegla dvojno zmago in si s tem zagotovila stopnièke na tekmovanju, ter si izboljšala uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Urban Valiè dosegel drugo mesto, zmagal je Švicar Christian Maurer, na tretjem mestu pa je njegov rojak Andy Aebi. Med deseterico najboljših sta bila Aljaž Valič na petem mestu in Primož Podobnik na šestem mestu.

V ženski konkurenci je po argentinski tekmi slavila Poljakinja Klaudia Bulgakow pred Nemko Ewo Wisniersko in Japonko Keiko Hiraki. V skupnem seštevku petih tekem pa je zmagala Švicarka Anja Kroll pred Wisniersko in Hirakijevo.
od Ksenijab, Nedelja, 21 Oktober 2007 13:03, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...