Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Konèana tudi tretja serija tekem za svetovni pokal   
Konèana tudi tretja serija tekem za svetovni pokal

spain parglidingV vshodnem delu Španije se je ta teden odvijala tretja serija tekem za svetovni pokal v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Tekmovanja se je udeležilo 129 pilotov in pilotk iz 28 držav. Slovenska reprezentanca pa zopet ni posegla po visokih uvrstitvah.

Organizatorju je vse do torka, ponagajalo vreme. Ta dan je bila pozno popoldan izpeljana prva tekma, ki jo je osvojil Karlo Bonaèiè iz Hrvaške. Naš najbolje uvršèeni je bil Primož Podobnik na 23. mesto, vendar so tudi ostali naši fantje z zelo majhnim zaostankom po èasu dobili kar zavidljivo število toèk.

V sredo so se vremenski pogoji obrnili v prid tekmovalcem in organizator je postavil dirko dolgo kar 139 km. Ta dan je ciljno èrto prvi preèkal Stefan Wyss iz Švice, tik za njim pa je bil Aljaž Valiè z le 19. sekundami zaostanka. Na solidno 13. mesto se je uvrstil Primož Podobnik ter Gašper Prevc na 21.

Èetrtek, vremenski pogoji so po mnenju organizatorja ponovno dopušèali zelo dolge prelete in tekmovalcem je bila postavljena 94 km dolga naloga. Po reportih sodeè je bil dan za letenje zelo zahteven, še bolj zahtevnega pa ga je naredil organizator zaradi nespametno postavljenih obratnih toèk.

V petek tik pred zaèetkom preizkušnje je organizator povedal, da je od èetrtka pogrešan ruski tekmovalec Dmitry Maslennikov. Ruskega tekmovalca so ta dan po iskalni akciji s helikopetrjem našli vendar je bilo za njega žal že prepozno. Tekmovalec sona poti po kateri je potekalo tekmovanje našli mrtvega. Preizkušnja je bila tudi ta dan in soboto zaradi prezahtevnih vremenskih pogojev odpovedana.

Španski svetovni pokal je tako slavil Hrvaški pilot Karlo Bonaèiè, na drugem mestu je pristal Francoz Jean Marc Caron, tretje mesto pa je zasedel Tomas Brauner. Med slovenskimi tekmovalci se je najbolje znašel Aljaž Valiè, ki je na koncu zasedel 14. mesto, sledi mu Gašper Prevc na 16., Urban Valiè 37., Primož Podobnik 55., Primož Suša 66., Jurij Vidic 79. ter Stojan Kranjc na 98. mestu.

V ženski konkureci je zmagala Ewa Wisnierska Nemèija, drugo mesto je zasedla Anja Kroll iz Švice, tretje pa Francozinja Elisa Houndry.

Po tretji seriji tekem je v skupni uvrstitvi svetovnega pokala na prvem mestu še zmeraj Andy Aebi iz Švice, sledi mu Urban Valiè ter Yassen Savov iz Bolgarije. Primož Podobnik je napredoval iz petega mesta na èetro, Aljaž valiè pa na 11.. Med dvajseterico najboljših pa je tudi Gašper Prevc, ki zaseda 19. mesto.


Naslednja serija tekem se bo prièela drugega avgusta v Bolgariji.

   
od Iv@nl, Sobota, 21 Junij 2008 02:32, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...