Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Odprto državno prvenstvo z jadralnimi zmaji   
Odprto državno prvenstvo z jadralnimi zmaji

dplŠe dober mesec je do zaèetka odprega državnega prvenstva v hitrostnih preletih z jadralnimi zmaji, ki se bo odvijalo v Tolminu. Tekmovanje ki je v organizaciji DPL Posoèja Tolmin se bo prièelo tretjega avgusta in bo trajalo vse do devetega z rezervnim terminom desetega avgusta. Tekmovanje bo organizirano na 30. obletnico prvega državnega prvenstva.

Na tekmovanje je trenutno prijavljenih 27 pilotov iz šestih držav med katerimi je tudi prvo in drugouvršèeni na preteklem evropskem prvenstvu, ki se je odvijalo v Avstriji.

Da imajo slovenski zmajarji kar dolgo tradicijo nam pove podatek, da je minilo že 30 let od prve organizacije državnega prvenstva, ki se je odvijalo v Dražgošah. Leta 1978 je bilo organizirano prvo državno prvenstvo z jadralnimi zmaji (takrat še Jugoslovansko), katerega se je udeležilo kar 50 pilotov. Tekmovanje se je odvijalo v dveh kategorijah : standardni razred v katerem je zmago slavil Rupnik Ivan Let Škofja Loka, ter odprti razred v katerem je prvo mesto osvojil Sokliè Peter Let Škofja Loka. Prav tako se je tekmovalo tudi v dveh disciplinah: trajanje leta in natanèno pristajanje. Na tekmovanju se je izvedlo kar 352 poletov. Dva pilota, ki sta se udeležila prvega državnega prvenstva bosta nastopila tudi na letošnjem.

Veè o tekmovanju najdete na spletni strani tekmovanja http://www.sffa.org/hg/open2008 /
od Iv@nl, Sreda, 02 Julij 2008 13:51, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...