Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->V Srbiji slovenci konèali brez medalj   
V Srbiji slovenci konèali brez medalj

 V soboto se je v Niški banji z 50 km dolgo preizkušnjo konèalo 14-dnevno Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v preletih.

Po odliènem nastopu na zadnji tekmi je slovenska reprezentanca nadoknadila nekaj zaostanka iz prvih 4ih tekem in se med ekipami prebila iz 5. na 4. mesto. To je sicer najboljši rezultat slovenske ekipe na evropskih prvenstvih do sedaj, vendar ostaja grenak priokus, saj je naša ekipa le za nekaj toèk zaostala za najboljšimi Francozi, Švicarji in Italijani na 3. mestu. Posamièno se je od naših tekmovalcev najbolje odrezal Primož Podobnik, ki je med 150 piloti zasedel 5. mesto. Slovenski uspeh dopolnjnujeta Aljaž Valiè in Gašper Prevc na 8. in 9. mestu. Jurij Vidic je osvojil 21. mesto, z rezultatom pa ne more biti zadovoljen najboljši na svetovni FAI lestvici Urban Valiè, ki je zaradi težav z opremo tekmovanje konèal šele na 83. mestu.

Zmagovalec tekmovanja je Gregory Blondeau iz Francije, ki je na zadnji dirki uspešno zadržal nekaj toèk prednosti pred Švicarjem Andy Aebijem in Jeremijem Lagerjem iz Francije.


od Iv@nl, Ponedeljek, 14 Julij 2008 10:33, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...