Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Primož 7. task, drugi v cilju, skupno še vedno 3. mesto (svetovno prvenstvo Monte Cucco)   
Primož 7. task, drugi v cilju, skupno še vedno 3. mesto (svetovno prvenstvo Monte Cucco)

Na 7. tasku so zastavili 152 km dolgo disciplino,Primoz v zraku
kjer je Primož Grièar (LET Škofja Loka) dosegel drugi èas. Tako se je "grico" še bolj utrdil na 3. mestu v skupnem seštevku. Do konca tekmovanja so še trije dnevi in upamo, da bo Primožu uspel ponoven vrhunski dosežek v slovenskem prostem letenju.

Opis zadnjih taskov:

4. Tekmovalni dan
Dobro vreme, disciplina 132 km. Po rahlo ponesrecenem zacetku sem se znasel na lovu za prvo skupino. Ujel sem jih pred predzadnjo obratno tocko. Ostalo je dobrih 30 km do cilja preko zadnje obratne tocke, ki je lezala na zelo termicnem grebenu.. Odlocil sem se, da uresnicim dokaj smel nacrt – zaceti zakljucni dolet, predno ostali realizirajo, da je to mogoce. Na ravnini sem se z hitrim letenjem odcepil od vodilne skupine in priklopil na greben – super dviganja. Ostali so potonili za menoj. Z delfinjim letenjem med 85 in 90 km/h sem dosegel zadnjo tocko, obrnil za 180 stopinj in zacel planirati proti cilju. Sledilo je razocaranje – dviganja so bila na poti nazaj bistveno bolj skromna. Kljub grebenu sem izgubljal  prevec. visine. Vendar sem upal na boljsi zrak, saj je vse bilo v soncu– compeo je kazal ze +130m, to bi moralo uspeti. Zal je bilo upanje zamanj, nisem nasel dobre „ spure“, tako se je moj zakljucni dolet koncal 2 km pred ciljem. Skupina me je zaradi mojih tezav tik pred cilindrom ujela. Tukaj moram razloziti, da se merjenje casa ustavi 2 km pred ciljem, treba pa je preleteti se 400m cilinder okrog cilja. Ce to ne uspe, se odvzame 20% hitrostnih tock, kar me je stalo cca. 100 tock.
Zmagal je spet Alex pred Christianom in Timom Grabowskim.

5. 
Tekmovalni dan
 Moèen severovzhodni veter, dan odpovedan na startu.


6.
Tekmovalni dan
Vlazen zrak z nizkimi bazami bi se naj umaknil suhemu zraku. Postavljena disciplina, 193 km.
Kasneje je bila skrajsana na 132 km.
Startni pogoji prijetni, veter do 40 km/h, malo je treba odpreti zmaja, in po dveh korakih zadeva ze leti. Veter v zraku je bil bistveno sibkejsi. Nasli smo super spuro pod temno kumulostrado, ki je vodila tocno proti prvi obratni tocki. Super dviganja v ravnem letu.

Tik pred obratno tocko sta Christian in Alex odprla vreci in ven pomolila noge – task ustavljen zaradi nekaj neviht, ki so se razvile v obmocju tekmovanja. Sledilo je sprosceno planiranje proti 30 km oddaljenem domu.

Jutri vsi upamo na obljubljen suh zrak.
 
od MRX, Četrtek, 31 Julij 2008 14:14, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...