Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Prva kvalifikacijska tekma za svetovni pokal   
Prva kvalifikacijska tekma za svetovni pokal

pwcDanes 21. marca se bo v Brazilskem mestu Governador Valadares, ki leži 600 km severno od Rio de Janeira zaèela nova sezona svetovnega pokala v hirostnih preletih z jadralnimi padali. Na tekmovanju, ki bo trajalo do sobote 28. marca bo nastopilo 110 pilotov v moški konkurenci in deset v ženski iz skupno 20 držav. V konkurenci imamo tudi dva slovenska predstavnika in sicer: Primož Suša in Jurij Vidic, oba iz kluba letalcev Vrhnika.

Na lanskem svetovnem pokalu so naši fantje pokazali dobro formo. Urbanovo èetrto, Gašperjevo deveto in Aljaževo štirinajsto mesto ob koncu sezone je bil dober uspeh slovenske reprezentance. Letošnjo odlièno formo pa je Aljaž Valiè že dokazal na svetovnem prvenstvu v Mehiškem mestu Valle de Bravo, kjer je v moèni konkurenci osvojil tretje mesto.

Organizatorji letošnjega svetovnega pokala pa so precej spremenil pravila tekmovanja. Tako ne bomo veè spremljali tekmovanj kot smo jih bili vajeni do sedaj, ko je vsaka tekma prinesla toèke, ki so se seštevale v skupnem rezultatu, ampak bo samo zadnja tekma svetovnega pokala (superfinale) pokazala, kdo je najmoènejši v svetoni eliti tega športa.

Organizator letos prireja pet kvalifikacijskih tekmovanj po celem svetu. V vsaki kvalifikacijski tekmi se za superfinale kvalificira samo petnajst najbolje uvršèenih v moški konkurenci, ter tri najbolje uvršèene v ženski. V ženski konkurenci moramo omeniti, da se tri najboljše kvalificirajo samo na tekmovanjih, ki se bodo odvijala v Evropi, na drugih pa samo prvouvršèena. V primeru, da en tekmovalec nastopi na dveh tekmovanjih in se v obeh uvrsti med petnajst najboljših, potem na drugem tekmovanju, prepusti kvalifikacijsko mesto pilotu, ki je uvršèen na šestnajsto mesto.

Skratka, po našem mnenju svetovni pokal v hitrostnih preletih postaja skozi leto precej manj zanimiv, kot smo ga bili vajeni sedaj. Bomo pa lahko z veèjim užitkom in nestrpnostjo spremljali superfinalno tekmo, ki se bo letos septembra odvijala v Italjanskem mestu Poggio Bustone & Cornizzolo.

Organizator letos prireja pet kvalifikacijskih tekmovanj, in eno superfinalno.
Kvalifikacijske tekme:
Amerika:
- Governador Valadares, Brazilija
Azija:
- Mun Gyeong, Južna Koreja
Evropa:
- Denizli, Turèija
- Talloires-Lac d'Annecy, Francija
- Buzet, Hrvaška
Superfinale:
-Poggio Bustone & Cornizzolo, Italija

od Iv@nl, Sobota, 21 Marec 2009 17:23, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...