Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Jurij Vidic si je v Braziliji zagotovil nastop na superfinalu   
Jurij Vidic si je v Braziliji zagotovil nastop na superfinalu

pwc Brazilija moški Veèeraj pozno popoldne po našem èasu so se v Brazilskem Governador Valadaresu konèale prve kvalifikacije za superfinale svetovnega pokala v hitrostnih preletih z jadralnimi padali. Na kvalifikacijah sta nastopila tudi dva slovenska predstavnika: Primož Suša in Jurij Vidic, oba iz kluba letalcev Vrhnika.

Hitrostni preleti so potekali sedem dni v katerih je bilo izpeljanih pet preizkušenj. Organizatorju je kar dobro nagajalo vreme, zato so tekmovalci od petih preizkušenj  v majhnem številu le dvakrat prileteli do cilja. Zmagovalec prvih kvalifikacij in pokalni zmagovalec Amerike je tako postal Raul Penso (Niviuk IcePeak) iz Venezuele pred Andreasom Maleckijem (Ozone Mantra) iz Nemèije in tretjeuvršèenim Stefanom Wyssom (Niviuk Icepeak) iz Švice.
 
Od naših dveh tekmovalcev se je najbolje odrezal Jurij Vidic (Swing Stratus), ki je se je s konènim desetim mestom že kvalificaral. Za Primoža Sušo (MacPara Magus5) pa je bilo 22. mesto premalo in nastopa na superfinalu še nima zagotovljenega.

pwc Brazilija zenske V ženski konkurenci je zmago slavila Francozinja Elisa Houndry (Niviuk Icepeak), pred drugouvršèeno Marino Olexino (Gin Boomerang 6) in Svetlano Piskarevo (Gradient Avax XC2) obe iz Rusije . Nastop na superfinalu si je tako zagotovila prvouvršèena Elisa Houndry.

Juriju v zaèetku kvalifikacij ni kazalo ravno najbolje, saj je na prvih dveh preizkušnjah letel zelo skromno. Svoj ritem v zraku je ulovil šele na tretji preizkušnji, ko je konec dneva zasedel 24. mesto, naslednji dan pa kot deveti preletel ciljno èrto, kar je bilo tudi odloèilno, saj je tekma zmagovlacu dala 1000 toèk, Jurij pa jih je ta dan osvojil 888. Na zadnji, peti preizkušnji sicer ni dosegel ciljne èrte, ampak se mu je kljub 42. mestu v zelo pisani drušèini s polno neznanih in novih imen uspelo obdržati na desetem mestu.

Primož Suša v povpreèju niti ni letel tako slabo, saj se je vseskozi uvršèal okrog 20. mesta, razen na prvi in èetrti preizkušnji. Slednja je tekmovalcem prinesla najveè toèk. V Braziliji se ga je nedvomno držala smola, zato pa upamo, da si bo kljub pripravam na X-Alps tekmovanje utrgal še en teden èasa za še en nastop na kvalifikacijah.

Naslednje kvalifikacije se bodo odvijale od 22. aprila do prvega maja v Južni Koreji.od Iv@nl, Ponedeljek, 30 Marec 2009 00:12, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...