Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Matjaž Ferariè osvojil bronasto kolajno v Torinu   
Matjaž Ferariè osvojil bronasto kolajno v Torinu

air games Minuli teden so se v Italjanskem Torinu odvijale svetovne letalske igre ali olimpijada letalskih športov, kot jo nekateri imenujejo. Na letalskih igrah so tekmovalci merili svoje znanje v desetih razliènih letalskih disciplinah, kjer so odlièno nastopili tudi štirje slovenski tekmovalci v disciplini natanèno pristajanje z jadralnimi padali ter balonarstvu.

Na igrah je nastopilo 275 izbranih tekmovalcev iz vseh koncev sveta v naslednji disciplinah: akrobatskem letenju z letali, zmajarstvu, aero modeliranju, helikopterji, balonarstvo, ultra lahko letalstvo, experimentalno letenje, klasièno padalstvo, letenje z jadralnimi letali ter jadralnimi padali. Nekaj disciplin je obsegalo tudi podkategorije, še posebej za nas zanimivo jadralno padalstvo je obsegalo kar tri: Akrobatsko letenje, sinhrono akrobatsko letenje in natanèno pristajanje. Prav v zadnji kategoriji so slovenski tekmovalci s tretjim mestom Matjaža Ferarièa, devetim Rafaela Kerina in desetim Dušana Gorenca dosegli najveèji uspeh na teh igrah.

V balonarstvu je na igrah nastopil Šorn Avi Slavko, ki pa je dosegel 23. mesto.

Komentar, ki ga je nam po igrah zaupal Matjaž: To, da se mi je uspelo uvrstiti na tretje mesto se mi je posreèilo prav v zadnji finalni seriji, saj mi je na zaèetku zelo slabo kazalo in mislil sem že, da mi kolajna ni dosegljiva. Stopnjevanje rezultatov in hladnokrvnost v zadnji seriji, ko so mnogi delali velike napake, so bili dovolj za skok iz petega na tretje mesto.

od Iv@nl, Torek, 16 Junij 2009 01:39, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...