Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Uspeh slovenskih tekmovalcev na kvalifikacijah svetovnega pokala   
Uspeh slovenskih tekmovalcev na kvalifikacijah svetovnega pokala

Mastercard Predzadnja kvalifikacijska tekma svetovnega pokala v jadralnem padalstvu se je odvijala v Franciji natanèneje, v mestu Talloires v zahodnem delu francoskih Alp.

Slovenska ekipa ki sodi v sam svetovni vrh jadralnega padalstva je zopet dosegla odliène rezultate. Aljaz Valiè klub MasterCard-Kovk-Aforma je po svetovnem prvenstvu v Mehiki tekmo znova zakljuèil na zmagovalnem odru, tokrat je bil od njega boljši le Švicar Stefan Wyss, kar je botrovalo, da je bila tekma neodloèena vse do konca. Aljaž je tekmo najbolje zaèel in si na dveh zacèetnih tekmah s 3. in 1. mestom prijadral lepo prednost, kar pa vseeno ni zadostovalo za konèno zmago, saj ga je na 3. tekmi z dobro taktièno odloèitvijo prehitel zmagovalec tekmovanja. Tretje mesto je pripadlo Avstrjicu Petru Frauenschuhu. Na 6. mestu je zakljucèil Primož Suša klub RcG.Assist, ki bo letošnji predstavnik Slovenije na najbolj ekstremni jadralnopadalski 800 kilometrov dolgi  preizkušnji Redbull X-alps . Slovenski uspeh dopolnjujejo še  Gašper Prevc klub-Krokar na 12. mestu , Matej Ceglar klub Polet NG-Orbea na 20., Urban Valiè klub MasterCard-Kovk-Aforma na 25., ter Klemen Peljhan klub Krokar na 57. mestu.

Med državami je Slovenija zasedla 3. mesto z maloštevilno ekipo, v primerjavi z drugimi narodi, kar znova dokazuje visoko pripravljenost  Slovenske ekipe.

Zadnje kvalifikacije za superpokal v Italiji bodo potekale od 11. do 18. julija v Buzetu na Hrvaškem.

Reportaže tekmovalcev si lahko preberetena:  http:/www.sffa.org
Rezultati pa na uradni strani Svetovnega pokala: http:/www.paraglidingworldcup.orgod igorer, Ponedeljek, 22 Junij 2009 17:37, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...