Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Na petem svetovnem prvenstvu v natanènem pristajanju Slovenija osvojila zmago   
Na petem svetovnem prvenstvu v natanènem pristajanju Slovenija osvojila zmago

Svetovno prvenstvo TrakoscanSlovenski jadralni padalci v discplini natanèno pristajanje so ob današnjem koncu petega svetovnega prvenstva, ki je potekalo v Trakošèanu na Hrvaškem, ekipno dosegli zmago. Za toèke se je v moèni konkurenci borilo 86 tekmovalcev iz 17 držav, od katerih je bila šesterica slovenskih tekmovalcev nepremagljiva. V posamièni moški konkurenci so se med petnajsterico najboljših uvrstili kar štirje slovenski tekmovalci, najveè toèk je osvojil Matjaž Ferariè, kar je zadostovalo za èetrto mesto. V ženski konkurenci je Slovenija imela samo eno tekmovalko - Mojco Pišek, ki je osvojila zavidljivo peto mesto.

V moški konkurenci je novi svetovni prvak v tej disciplini postal Kitajec Zhang Shupeng pred rojakom Shenom Haipingom in Èehom Martinom Ondraškom. V ženski pa si je naslov svetovne prvakinje priborila Bolgarka Elena Kostova pred Èehinjo Marketo Tomaskovo in Srbkinjo Milico Biæanin.

Èlani reprezentance, ki so zastopali slovenske barve in pripomogli k ekipni zmagi, so bili: Matjaž Ferariè èetrto mesto, Jaka Gorenc osmo mesto, Rafael Kerin 11. mesto, David Sluga 12. mesto, Anton Svoljšak 16. mesto in v ženski konkurenci Mojca Pišek na petem mestu.

Ko je po sobotnem slovesnem odprtju svetovnega prvenstva slabo vreme odneslo kar štiri tekmovalne dneve, so se v sredo prvi tekmovalci pognali s severnega startnega mesta na Ravni gori. Ta dan so izpeljali dve seriji, tretja pa se je zaèela, a ni bila izvedena do konca. Tretja serija se je tako uspešno nadaljevala v èetrtek, zraven te pa so istega dne izpeljali še dve seriji poletov.

Po pravilniku svetovnih prvenstev v tej disciplini je namreè za regularnost prvenstva potrebno izpeljati pet serij, med katerimi se vsakemu tekmovalcu najslabša serija èrta. Tako se je v èetrtek zveèer prvenstvo zakljuèilo, potrebno pa je bilo poèakati še na izraèun rezultatov.

Najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam so medalje podelili danes ob osemnajstih zveèer na slovesnem zakljuèku prvenstva.

Veè o poteku prvenstva si lahko preberete tudi na uradni strani http://www.pgworlds-croatia.comod Iv@nl, Sobota, 27 Junij 2009 01:28, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...