Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Suša še umirjeno, Coconea že “kot odvezan”   
Suša še umirjeno, Coconea že “kot odvezan”

Red Bull X-Alps 2009 - Razmere za letenje v prvih 24 urah niso bile dobre. Romun peš opravil že s skoraj desetino poti, Slovenec taktièno in v prièakovanju letalnih razmer.

Èetrta izvedba najtežjega jadralno padalskega tekmovanja na svetu je v polnem zagonu. Trideseterica izbranih tekmovalcev se je vèeraj ob 11h30 z Mozartovega trga v Salzburgu podala na 818km dolgo (zraèna èrta) pot èez Ape, a vremenske razmere do sedaj niso omogoèale omembe vrednih poletov, zato veèina tekmovalcev pešaèi že 24 ur. Malo dlje je do sedaj poletel le lanskoletni zmagovalec, Švicar Alex Hofer, ki se je z ozadja s tem manevrom povzpel na trenutno tretje mesto. Slovenec Primož Suša napreduje pametno in sedaj, ko je dirka še na zaèetku, ne pretirava s trošenjem moèi za hojo. Navsezadnje je on eden tistih, ki raèunajo predvsem na dobre polete, kjer bi lahko zelo hitro potegnil v ospredje. Trenutno je na 21. mestu, nekaj veè kot 1800 metrov nad morjem in se vzpenja proti možnemu vzletišèu.

Povsem drugaèe pa je v ospredju. Romun Toma Coconea, je znan predvsem po tem, da najbolje od vseh izkorišèa dneve slabe za letenje in peš napreduje neverjetno hitro. Do sedaj je prehodil že veè kot 90 kilometrov in je trdno v vodstvu, a popoldne kaže na letalne pogoje in kaj hitro se lahko zgodi, da se bo razmerje moèi hitro spremenilo, tudi v prid slovenske ekipe.

INTERVJU S PRIMOŽEM SUŠO:UPORABNE POVEZAVE:

V živo (GPS sledenje, blogi, foto, video galerije in sporoèila za tekmovalce) bo tekmovanje ves èas moè spremljati preko strani:
http://www.redbullxalps.com

Na isti strani najdete tudi veè o Primožu (Athletes), še veè pa na naslovu:
http://www.xalps.si

Seveda je vse tudi na Facebooku :-)

Red Bull X-Alps:
http://www.facebook.com/redbullxalps?ref=nf

Slovenska ekipa (postanite fan!):
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/RB-X-Alps-SLO-team/130723223857?ref=nfod Iv@nl, Ponedeljek, 20 Julij 2009 16:12, Komentarji(1)
Komentarji
Iv@nl
20 Jul 2009
Komenat iz Facebooka:

Po pristanku, sva se sreèala, in pravi, da se skoz skoz leti v zavaterni strani. Pal zato tudi ni mogel štartat nekaj ur. Tud Primož in Raul sta se praktièno vrgla iz vrha direktno v zaveterje hriba. Menda je kar zrukano, in pra, da ga je na stratu kar ma stiskal...


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...