Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Evropsko prvenstvo   
Evropsko prvenstvo

Abtenau podelitev najboljšihAbtenau (Austria) – 5.Junij 2010. Koncalo se je Evropsko prvenstvo jadralnih padalcev v preletih. Prvenstvo je možno krojilo vreme, tako je organizatorju v 14 dneh uspelo izpeljati le tri regularne discipline. Navkljub vsemu, pa gredo letos organizatorju številne pohvale, saj je upeljal, kar nekaj novosti, ki so požele veliko hvale, predvsem gre tukaj omeniti sprotno spremljanje tekmovanja preko Google Earth aplikacije.


  Izpeljane so bile tri discipline v dolžini 51,5 km, 62 km in 134, 3 km, ki jih je na koncu najbolje odpeljal stari macek tega športa, Italijan Luca Donini (Ozone). Na drugo mesto se je uvrstil domacin Schalber Alex (Ozone) pred Poljakom Luckos Rafalom (Ozone). Sicer pa v konkurenci 143 pilotov iz vecine Evropskih držav, niso zaostajali niti naši, tako se je najbolje, na odlicno peto mesto, uvrstil Valic Aljaž (Niviuk), 12. mesto je osvojil Vidic Jurij (Ozone), 24. Valic Urban (Niviuk), 39. Prevc Gašper (Mac Para) ter na 59. Primož Suša (Gin Gliders). Še bolje pa so se naši uvrstili v ekipnem delu, kjer so iz stopnick za picli dve tocki izrinili Francoze. Sicer pa so Evropski prvaki postali Italijani pred Avstrijci.


V ženski konkurenci pa tokrat žal, zaradi poškodbe pred samim prvenstvom, nismo imeli ženske predstavnice, med katerimi pa je tudi tokrat najviše stala cehinja Petra Slivova, pred Eliso Houdry ( FRA) ter Kuhnová Renáta (Ceška).


Igor Eržen
od igorer, Sobota, 12 Junij 2010 11:02, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...