Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Razno->Vzletna tocka 'Kovk' in pristajalno mesto 'Log pri Vipavi'   
Vzletna tocka 'Kovk' in pristajalno mesto 'Log pri Vipavi'

Potem, ko je društvo jadralnih padalcev Kovk Ministrstvu za promet dostavilo vsa potrebna soglasja in mnenja, je Ministrstvo za promet 2.2.2011 izdalo odlocbo, s katero vpisuje vzletno tocko Kovk in pristajalno mesto Log pri Vipavi v evidenco vzletnih tock in pristajalnih mest Republike Slovenije.

Zaradi bližine javnega letalisca Ajdovscina je jadralno letenje dovoljeno skladno z omejitvami in pogoji razvidnimi iz soglasja letališca Ajdovšcina. To pomeni, da je potrebno upoštevati prepovedano cono letenja in možnost letenja v tej coni zgolj po predhodnem dogovoru z vodjem letenja na letališcu Ajdovšcina (
rdece oznacena cona na spodnji sliki). V rumeno oznaceni coni na spodnji sliki, pa je potrebna povecana pozornost zaradi manevrov jadralnih letal. Za pristajanje se uporablja oznaceno pristajalno mesto v Logu pri Vipavi. Prepovedani so pristanki na letališcu in nasploh v rdeci coni. Zasilni pristanki so dovoljeni v rumeni coni npr. pri vasi Lokavec.

Prosimo, da se te omejitve spoštuje, ker nam bo sicer letališce Ajdovšcina razveljavilo soglasje.


Naprošamo vse jadralne padalce in zmajarje, da pri pristajanju na polju poleg picerije Anja, pristajajo cim bliže veterne vrece (pri piki). Ce kdo pristane na njivi, naj takoj "namolze" padalo in ga prenese na uraden pristanek. Prepovedana je vsakršna vožnja z motornimi vozili po travniku. Vozila so lahko parkirana pri piceriji Anja ali na desni strani ceste v smeri Ajdovšcina - Ljubljana.


Vse predsednike klubov lepo prosimo, da na to opozorijo svoje clane!


Obmocje letenja


DJP Kovk Ajdovšcina
od pgtoni, Četrtek, 17 Marec 2011 11:00, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...