Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Tekmovanja->Matjaž Ferariè potrdil formo, Žerdoner zabeležil najveèji uspeh   
Matjaž Ferariè potrdil formo, Žerdoner zabeležil najveèji uspeh

Matjaž Ferariè (Èuk Dravograd) je v soboto, 9. junija, v Trakošèanu na Hrvaškem zmagal na tretji tekmi svetovnega pokala jadralnih padalcev v natanènem pristajanju in tako še utrdil sloves svetovnega prvaka, s katerim se je okitil februarja v Litvi. V treh tekmovalnih serijah je namreè s pièlim centimetrom premagal svojega uèenca, 22-letnega Korošca Nejca Žerdonerja (Kpl Kanja). Slednji pa je prehitel tretjeuvršèenega Makedonca Martina Jovanovskega in s tem zabeležil svoj najveèji uspeh doslej.
Tekmovanja se je udeležilo 61 pikašev iz sedmih držav. V prvi seriji jih je kar nekaj pristalo na palaèinki, v vodstvu je bil z nièlo Janos Mezjan z Madžarske. Po drugi seriji je vodstvo prevzel Žerdoner s centimetrom prednosti pred Ferarièem in dvema centimetroma pred Jovanovskim. V tretji seriji se je bil ogorèen boj za zmago: najprej je štiri centimetre udaril Jovanovski, za njim je izvrstno pristal Ferariè, ki je udaril le en centimeter. Slovenska ekipa pa je najbolj nestrpno èakala na nastop vodilnega po dveh serijah - mladega Žerdonerja, ki do te tekme ni bil nikoli uvršèen med deset najboljših. Že vnaprej je bilo jasno, da ga èaka izjemno težko delo za ubranitev prvega mesta. Za delitev prvega mesta bi moral udariti dva centimetra, Nejc pa je udaril tri in tako le za centimeter zaostal za svojim uèiteljem in aktualnim svetovnim prvakom Ferarièem
V ekipni konkurenci je tretjiè letos slavil Èuk Dravograd (v postavi Matjaž Ferariè, Rafael Kerin, Nick Simmons, Simeon Klokoèovnik) pred KPL Kanjo Dolenjske Toplice (Jaka Gorenc, Dušan Gorenc, Dušan Šetina, Nejc Žerdoner), tretje mesto pa je osvojila bolgarska ekipa Pernik.
V skupnem seštevku po treh tekmah svetovnega pokala vodi Tone Svoljšak, drugi je Matjaž Ferariè in tretji Jaka Gorenc. Naslednja tekma svetovnega pokala bo 7. julija v Italiji.

Rezultate najdete TUKAJ
od Ksenijab, Ponedeljek, 11 Junij 2007 14:31, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...