Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->X Alps: Do prièetka le še en dan. Slovenske barve bo zastopal Simon Èopi z Mosta na Soèi, za podporo in logistiko pa bo skrbela Tolminka Marina Isteniè.   
X Alps: Do prièetka le še en dan. Slovenske barve bo zastopal Simon Èopi z Mosta na Soèi, za podporo in logistiko pa bo skrbela Tolminka Marina Isteniè.X Alps Official page 23. julij je dan D za vse tekmovalce, ki so jih organizatorji izbrali. Gre za selekcijo jadralnih padalcev, ki bodo za razliko od klasiènih preizkušenj tokrat morali premagati Alpe. Preizkušnja se priène v Avstriji, preko Dachsteina do italijanske Marmolade, švicarskega Eigerja, mimo najvišjega evropskega vrha Mont Blanc, potem pa se padalci usmerijo proti obali kjer je cilj v Monacu. 850 kilometrov bodo morali tekmovalci premagati na poti do cilja, pot pa ne bo lahka, saj jim spremljevalna ekipa lahko nudi le podporo v hrani in informacijah. Tekmovalci lahko za pot koristijo le svoje padalo ali hojo. Uspešnost je torej odvisna od padalskih vešèin predvsem pa tudi od zelo dobre fiziène pripravljenosti, saj je tekma odprta 24 ur na dan in to v vsakem vremenu. Gre dejansko za ekstremno preizkušnjo, zato tudi organizator sam izbere tekmovalce.
20 dni in noèi po presoji tekmovalcev, v zraku in èim manj po tleh, dokler prvemu ne uspe priti na ciljno toèko v Monaco. Od takrat imajo ostali še nekaj èasa da zakljuèijo svojo pot, glede na zahtevnost pa je vsakdo ki mu uspe zmagovalec.
Tekmovanje organizirajo od leta 2003, letošnje preizkušnje pa se udeležuje 30 ekip z vsega sveta.

SLO team X-Alps blog
od pgtoni, Nedelja, 22 Julij 2007 23:09, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...