Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Poškodovani Èopi nadaljuje   
Poškodovani Èopi nadaljuje

Lienz – Simon Èopi, slovenski borec na avanturi Red Bull X-Alps, je vèeraj s padalom uspel preleteti kar nekaj kilometrov, a se je pri trdem pristanku v gorah nad Lienzom, ko je padel na tla s slabih 10 metrov, poškodoval. Sprva je kazalo, da s tekmovanjem ne bo uspel nadaljevati, a po pomoèi zdravnika so se preko noèi boleèine v peti nekoliko omilile.

Drugo uvršèeni Muller nad Dolomiti.

Za Èopijem je bilo tako v sredo do 11. ure že 16 novih kilometrov vzpona proti vrhu smuèišèa s katerega bo poskušal poleteti v smeri proti italijanski meji in nato v obmoèju Cortine d’Ampezzo naprej proti Marmoladi. To mora po pravilih tekmovanja obiti po južni strani, kar se kontrolira s pomoèjo GPS naprave, pot vsakega tekmovalca, ki jo ta naprava riše, pa lahko vsi ves èas spremljamo tudi na uradni strani www.redbullxalps.com .

 Prav s tem je imel težave Švicar Martin Muller, ki je v sredo spet opravil izjemen polet, dolg okoli 150 kilometrov, pri tem pa je za seboj pustil tudi drugo kontrolno toèko, 3343 metrov visoko goro Marmolado. Pri tem se je del podatkov o poti, ki jih zapisuje njegova GPS naprava, izgubil neznano kam, direktor tekmovanja Steve Cox pa sedaj preverja rezervne kopije, da bi potrdil njegov prehod kot veljaven.

Po besedah Mullerjevega spremljevalca Fabiana Zubererja je bilo vse opravljeno brezhibno in po pravilih, tako da se za razplet ne boji.
Vodstvo je sedaj prevzel Alex Hofer,pred do sedaj vodilnim
Mullerjem, medtem ko tretji, romunski “tekaè” Toma Coconea (do sedaj je letel najmanj od vseh, zato pa toliko hitreje hodil) zaostaja že veè kot 80 km. Simon Èopi se ves èas giblje nekje v sredini, med 10. in 25. mestom, kjer je najveè tekmovalcev, zato se trenutne pozicije menjavajo ves èas.

“Vèeraj je bilo sprva slišati grozno, a se je kmalu pokazalo, da s Simonom ni tako hudo. Zdravnik mu je nudil najboljšo možno terapijo in danes ga peta ne boli veè premoèno. Upamo, da mu bo iznad Lienza uspelo vzleteti in odjadrati èim dlje proti Marmoladi. Vreme kaže na dober letalni dan,” je po telefonu povedala Marina Isteniè, Èopijeva podpora.

Blog sloveske ekipe: http://www.xalps.si/

Vir: www.siol.netod Iv@nl, Petek, 27 Julij 2007 20:47, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...