Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Simon nadaljuje pot proti Bolzanu   
Simon nadaljuje pot proti Bolzanu

 Vèeraj zveèer je Simon prispel na vznožje 3100 m visoke Mormolade blizu mesta Canazei v Dolomitih, ter ponoèi nadaljeval pot do obratne toèke, ki se nahaja na vrhu te mogoène gore. Zaradi veliko prehojenih kilometrov po asvaltni cesti se je Simonu poslednièno s poškodbo, ki jo je utrpel zaradi petkovega padca, danes vnela še pokostnica.

Njegova spremljevalka Marina je bila prisiljena poklicati pomoè zdravnice, ki spremlja tekmovanje. Zdravnica ga je s kremami in tabletami pripravila za nadaljno pot proti obratni toèki, ki jo je ponoèi tudi dosegel. Simon poroèa, da se je v petek nesreèa zgodila zaradi vrtenja termiènega stebra, ki pa ga je za trenutek zgrešil in padel iz njega. Ker je bilo vrtenje zelo blizu poboèja je s padalom zapel v drevo in padel približno 5-10 m na tla. Pri tem si je rahlo poškodoval gleženj. Zdravnica mu je dala dve inekciji proti boleèinam. Danes sporoèa, da je s peto vsak dan le bolje in pot lahko nadaljuje. Torej zaenkrat se še ni potrebno bati, da bo Simon od tekmovanja zardi poškodbe odstopil!

Marina je na blogu zapisala:
Simon na Marmolado, jaz v Canazei... Danes je že nedelja. Upam, da bo dober dan. Zaradi veliko prehojenih kilometrov po asfaltni cesti se je Simonu vnela pokostnica. Pa sem poklicala zdravnico in proti veèeru smo se našli. Spet krema, povoj in TABLETE. Simon se je potem odloèil odpraviti na Marmolado in prespati v koèi ali bivaku (odviso, do kje mu uspe priti).
Jaz sem se odpravila v Canazei v kamp. Prva stvar, ki sem jo naredila, ko sem parkirala: pobrala vse Simonove nogavice, majice... in šla prat. Po dobri uri drgnjenja in splakovanja, je bilo opravljeno. Potem pa še jaz. Juhu, topla voda!!! Konèno!!!
Danes je Simon že odletel z Marmolade proti nekemu sedlu (N46°25'28"; E011°47'58" - èe koga prav natanèno zanima) in od tam ima plan odleteti proti Bolzanu.

Simon je ob deseti uri v dopoldanskem èasu dosegel zahodni greben Mormelade in poletel do mesta Vigo di Fasa, od kjer se je naprej odpravil proti grebenu za ponoven polet proti Bolzanu. Polet je vsega skupaj trajal dobre pol ure. Le kako uro za njim si je isto štartno mesto, na zahodni strani Mormelade, izbral Slovak Peter Vrabec in termika je bila že kar solidna, da je lahko odletel vse do mesta Bolzano in tako tudi Simona pahnil za mesto nižje. Simon je nato pešaèil proti vrhu naslednjega grebena na kar se mu je iz ozadja zelo hitro približeval Venezuelec Raul Penso, a je 1 km za Simonom (med vsponom) pristal in tudi on nadaljeval hojo proti vrhu grebena. Ob treh popoldan se je Simon spet spravil v zrak, ampak le za kakšen kilometer in pot naprej nadaljeval po zemlji. Nikakor mu ne uspe spraviti skupaj dolgega preleta. Simon nadaljuje pot proti Bolzanu, ki pa ga bo najverjetneje danes tudi dosegel.Po šestih dneh tekmovanja X-Alps vodi Švicar Alex Hofer s 66% letenja in 34% hoje pred Martinom Mulerjem (63% letenja 37% hoje) tudi iz švice in prav tako Švicarjem Ursom Lotscherjem (64% letenja in 36% hoje). Simon ta trenutek zaseda 21. mesto z 29% letenja in 71% hoje. Po letenju je vsekakor na prvem mestu Alex Hofer s kar 497 preletenih kilometrov. Èetrto uvršèeni Romun Toma Coconea pa nam dokazuje da se tudi s hojo precej daleè pride, saj je do danes prehodil 440 km kar je najveè od vseh tekmovalcev in znaša skoraj preleteno razdaljo Hoferja.
Simon je do danes preletel 98km in prehodil 244 km.

Uradna stran: http://www.redbullxalps.com
Blog SLO ekipe: http://www.xalps.siod Iv@nl, Ponedeljek, 30 Julij 2007 00:23, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...