Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Hofer že zmagovalec, Èopi se bo boril do konca   
Hofer že zmagovalec, Èopi se bo boril do konca


 Monte Carlo, 6. avgust - Muller prvi do zadnje kontrolne toèke a mora tam pocakati 36 kazenskih ur. Te si je prislužil s kršenjem pravil tekmovanja v okolici Eigerja. Coconea pritekel do 2. mesta.


Ob ugodnih letalnih pogojih pretekli vikend nad južno Francijo, se je vèeraj zveèer in ponoèi do zadnje kontrolne toèke, gore Mont Gros nad Monakom, že prebil prvi paket tekmovalcev, danes ob 10.30 pa je v cilju, na plavajoèi plošcadi na morski gladini tik ob obali Monte Carla pristal novi stari zmagovalec tekmovanja Red Bull X-Alps , Švicar Alex Hofer. Za njim v cilju prièakujejo tudi neumornega Romuna Toma Coconeo, Slovenec Simon Èopi pa se je v ozadju rešil nevarnosti izkljuèitve in se bo za konèno uvrstitev lahko boril do konca, ter se uvrstil na najmanj 19. mesto med 30 tekmovalci, ki so se pred štirinajstimi dnevi podali na avanturo.

 Glede na vremenske napovedi, ki obetajo ponovno poslabšanje za danes ponoèi, pa je težko verjeti, da bo Èopiju, ki je trenutno nekje v okolici Eigerja, uspelo priti do Monaka v roku 48 ur od prihoda Hoferja v cilj, kolikor bo tekmovanje še trajalo. A nikoli se ne ve in Simon je že nekajkrat dokazal, da lahko preseneti. A že to, da je na tako težki preizkušnji kot je letošnja “preživel” vse eliminacije, poškodbe in utrujenost do sedaj in za seboj pustil tudi “stare maèke” je velik dosežek.

Potem, ko se je v petek zaradi utrujenosti in boleèin v poškodovani nogi odloèil za poèitek, so ga prehiteli prav vsi tekmovalci, ki so bili za njim. Vse je kazalo celo na to, da se bo morda v nedeljo zjutraj znašel na zadnjem mestu in bil izloèen, a s sobotnim letalskim manevrom si je nabral veliko prednost pred Venezuelcem Raulom Penso, ki ga z razbolenim kolenom ni veè mogel ujeti in od tekmovanja se je moral posloviti prav on.

Sedaj se Simon trudi prehiteti še Rusa Guseva, ki ga je pred dnevi že imel globoko v rokavu in mimo Mont Blanca konèno preletiti Alpe, dogajanje pa še vedno množicno spremljamo v živo preko naslova www.redbullxalps.com in seveda navijamo za slovenskega mojstra, ki je v petek v svoj dnevnik na omenjeni strani zapisal: “If you can’t go on, than rest, restdays are the best, than continue to the west.”

od Iv@nl, Ponedeljek, 06 Avgust 2007 16:08, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...