Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Novice

Novice->Red Bull X-Alps->Simon Èopi konèal avanturo na 19. mestu   
Simon Èopi konèal avanturo na 19. mestu

 Monako, 7. Avgust - Vcerajšnji polet bi ga moral pripeljeti mimo Eigerja in Rusa Dimirtyja Guseva, ki je pešaèil po dolini, a usoda tokrat ni bila na njegovi strani in polet se je za Simona Èopija konèal veliko prezgodaj. S tem je splavala po vodi tudi možnost da bi rezultat še nekoliko izboljšal in tekmovanje se je za slovenskega predstavnika vendarle konèalo na 19. mestu med 30 tekmovalci, dan in pol pred uradnim koncem avanture. Zaradi razbolele noge in splošne utrujenosti bi bila nadaljnja hoja namreè predvsem nepotrebno muèenje, za kakšno možnost novega letalskega manevra pa tudi vreme ni dalo niti kanèka upanja.

Takole je Simon opisal vcerajšnji dan v svojem dnevniku www.xalps.si :

Zjutraj se odpravim na Grosse Scheidegg. Spet ena hoja na Krn. Vendar samo po višini. Zmeraj pozabim na kilometre in hodim od 7 do 12 da prilezem gor. Kot ponavadi imam nekje na sredini poti malico za kar kot vedno poskrbi Marina. Ob zadnjih vzponih mi je pomagala nositi kramo, ki ni obvezna v mojem nahrbtniku. Le ta se zdi vedno težji. Vsak gram se pozna. Zgoraj visoko so se konèno naredili oblaki. Upanje na dober let je tu. Vendar takoj po startu scurim nekam dol in mislil sem, da me bo kar butnilo v teren nad Grindelwaldom. Pravi downhill. Potem se nekako izmažem in navijem na 3000+. Probam direktno prot Eigerju, tam je oblak, vendar me požre tako kot domaèina pred mano. Vrnem se in poskusim z zahodno varianto, vendar tokrat proti SZ vetru, ki me na pol grebena zniža v rotorje. Nekaj èasa vztrajam v njih in upam na steber, vendar ga ni. Ko mam rodea dovolj se umaknem na sosednji breg kjer se na dinamiku dvignem do vrha grebena nad Wengen. Od tu proti vetru ne gre,z vetrom not v dolino pa ne najdem niè. Že v zraku sem se odloèil, da ne bom veè hodil ven, po ravnini proti Eigerju. Zato sem zapeljal kar not in poiskal sveže pokošen travnik idealno pristal in obsedel. In to je to.

Simon je v štirinajstih dneh in petih urah na avanturi Red Bull X-Alps prepešaèil 481, preletel pa 246 kilometrov. Ponoèi in podnevi, po dežju, orkanskem vetru in soncu. Tretji dan tekmovanja si je pri nesreènem pristanku med macesni poškodoval peto na desni nogi in kazalo je že, da je tekmovanja zanj konec. A pravi borec je stisnil zobe in v glavnem pešacil še naprej. Redke dobre letalne dneve je izkoristil dobro in pred nekaterimi tekmeci nabral kar pošteno prednost. Dodatno vnetje pokostnice je hojo še upoèasnilo in pretekli petek se je Simon odloèil za dan poèitka. S tem je izgubil veliko èasa, prehiteli pa so ga prav vsi preostali tekmeci. Da bi se izognil izloèanju v nedeljo zjutraj se je pošteno potrudil in z odliènim poletom v soboto prehitel Venezuelca Raula Penso, ter ostal v igri.

 Vèeraj ob 10.30 je v cilj, na plavajoèo plošcad ob obali Monte Carla, priletel zmagovalec Alex Hofer. Švicar je tako ponovil uspeh izpred dveh let in bo domov zopet odnesel najveèji del nagradnega sklada, ki je letos težak 17.000 EUR. za njim je vèeraj popoldne na drugo mesto pristal, hoditi po vodi paè ni mogel, Romun Toma Coconea. Ta je postavil tudi svojevrsten rekord tekmovanja, saj je prepešaèil kar 76% poti, kar znese 1021 kilometrov, medtem ko jih je po zraku naredil »le« 330. Tretji bo v cilj kmalu priletel še en Švicar Martin Muller, ki je na zadnjo kontrolno toèko sicer prišel prvi, a si je zaradi leta èez prepovedano obmocje v Švici (letališce) prislužil kazenskih 36 ur poèitka na Mont Grosu, preden se sme spustiti v cilj. Iz istega razloga na tem hribu nad Monakom poèiva tudi tretji Švicar Urs Lotscher, ki bo kot kaže na koncu èetrti. Kazni pa ne bo mogel do konca odslužiti Francoz Julien Wirtz, ki je še daleè od Mont Grosa, trenutno na 9. mestu. Tekmovanje se namreè zakljuèi jutri ob pol enajstih dopoldne.

Simonovo izjavo ob koncu tekmovanja si lahko poslušate TUKAJ

Kratke filme s tekmovanja si lahko ogledate na naslovu http://www.youtube.com/freemediaservice


______________________________________________________________

Vsi, ki so Simonu omogoèili nastop na tekmovanju:

od Iv@nl, Torek, 07 Avgust 2007 13:02, Komentarji(0)
Komentarji


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...