Poglej nove vpise na foumu za zadnji dan ali zadnjih 7 dni.

Kaj je rss

Paragliding Slovenia RSS


Kaj je RSS?

RSS (Really Simple Syndication) predstavlja preprost naèin za zbiranje in hiter pregled informacij iz razliènih spletnih virov. Tehnologija zasnovana na podlagi programskega jezika XML omogoèa spletnim stranem, da uporabnike s pomoèjo RSS kanalov nevsiljivo in v realnem èasu obvešèajo o vsebinskih novostih. Uporabnik lahko s pomoèjo RSS odjemalca pregleduje razliène kanale in po želji dostopa do vsebin, ki ga zanimajo.


Kako uporabljam RSS?

Za dostopanje do RSS vsebin potrebujete RSS odjemalec. To je poseben program, ki zapisuje informacije, ki jih je pridobil iz razliènih RSS kanalov. Katere kanale boste spremljali se odloèite sami.


Kje lahko dobim RSS odjemalec?

Na spletu vam je na voljo mnogo razliènih RSS odjemalcev. Med drugimi lahko izberete tudi katerega od odjemalcev iz spodnjega seznama:


Kako dodam RSS kanal?

 • RSS odjemalci:
  Spletne strani, ki podpirajo RSS so ponavadi oznaèene z ikono (vèasih tudi ). Ikona je povezava do RSS kanala, na katerega se lahko prijavite s pomoèjo vašega RSS odjemalca.
  Postopek za dodajanje kanala:
  1. Kopirajte povezavo do RSS kanala.
  2. V vašem RSS odjemalcu izberite možnost za dodajanje novega RSS kanala ( ponavadi “Add Feed…” ali “New Feed…”) in vstavite povezavo.
 • Mozilla Firefox:
  Spletni brskalnik vas na spletne strani, ki podpirajo tehnologijo RSS opozori s prikazom ikone (ponavadi v naslovni vrstici). Ko na ikono kliknete z levim miškinim gumbom se vam prikaže seznam RSS kanalov, ki jih spletna stran ponuja. Ko izberete želen kanal se vam odpre okno, v katerem si izberete ime RSS kanala in lokacijo, kamor bo kanal shranjen. Za dodajanje dodatnih kanalov postopek ponavljate.
 • Mozilla Thunderbird:
  V sklopu Tools izberete možnost Account settings in kliknite gumb Add account. Za tip raèuna izberite možnost RSS news & blogs. Kanale dodajate tako da izberete možnost Manage subscriptions in v okencu, ki se vam odpre kliknete gumb Add in vstavite povezavo do željenega RSS kanala.

Seznam naših RSS kanalov:

 Novice

 Zadnji vpisi na forum

 


Izdelava spletne strani: E NALOG

Na teh spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o ...